Ο τάφος στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη-Πολύ ενδιαφέρον βίντεο από τη zougla.gr. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!

Описание к видео Ο τάφος στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη-Πολύ ενδιαφέρον βίντεο από τη zougla.gr. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!

Ο τάφος στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη - in three minutes by MANOS SOFIANIDIS

Το βίντεο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από το βίντεο που βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο "zougla.gr" (https://www.youtube.com/watch?v=-Mm-P...) και έχει τον τίτλο "Μπήκαμε στον τάφο της Αμφίπολης".

Η κάμερα της «Ζούγκλας» και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζάνης επισκέπτονται τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη και καταγράφουν από κοντά το εσωτερικό του μνημείου.
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης, Γιώργος Δαγαλάκης.
Παραγωγή: Zougla.gr webTV 2023.

Την προβολή του βίντεο συνοδεύει η παρακάτω αναφορά αναρτημένη και αυτή στον ιστότοπο "zougla.gr"
"Ήταν Aύγουστος του 2014 όταν άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστό στο κοινό πως στην περιοχή της Αμφίπολης η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη βρισκόταν μπροστά σε μια παγκόσμια ανακάλυψη η οποία αναδείκνυε τον ελληνικό πολιτισμό. Η προβολή των Σφιγγών στην είσοδο του τύμβου Καστά, αργότερα το ψηφιδωτό, οι Καρυάτιδες, το μάρμαρο Θάσου αλλά και τα σύμβολα προκάλεσαν φρενίτιδα σε ιστορικούς, ερευνητές αλλά και στην παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα η οποία περίμενε με ανυπομονησία για το τι άλλο θα μπορούσε να βρεθεί εκεί αλλά και για ποιον φτιάχτηκε τελικά όλο αυτό το επιβλητικό ταφικό μνημείο. Το 2015 έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις από την ομάδα της αρχαιολόγου ενώ μέχρι και σήμερα, 9 χρόνια μετά ο επιστημονικός διάλογος συνεχίζεται.
Τον Απρίλιο του 2023 αποφασίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού πως το ταφικό μνημείο του τύμβου Καστά είναι επισκέψιμο μόνο για συγκεκριμένες ομάδες κοινού. Κανονικά επισκέψιμο για όλο το κοινό θα είναι το 2027. Η κάμερα της «Ζούγκλας» ταξίδεψε στην Αμφίπολη προκειμένου να καταγράψει από κοντά το εσωτερικό του μνημείου. Εκεί, τη δημοσιογραφική αποστολή υποδέχθηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δήμητρα Μαλαμίδου. Πρώτη μας στάση το μουσείο της Αμφίπολης και στη συνέχεια ο τύμβος Καστά. Μετά την μελέτη των ευρημάτων η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη ανέφερε ότι βρέθηκαν επιγραφές στον περίβολο του μνημείου που ανέφεραν «Παρέλαβον Ηφαιστίωνος» όπου μαζί με το μονόγραμμα του Αντίγονου του Μονόφθαλμου που βρέθηκε, θεωρεί ότι το μνημείο ήταν αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα. Έως και σήμερα η άποψη πολλών αρχαιολόγων είναι πως το μνημείο κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη, κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον στρατηγό Ηφαιστίωνα".

Μουσική
ΤΡΑΓΟΥΔΙ Diwali kar diya lakhe
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ Navnit kachhap
ΑΛΜΠΟΥΜ Diwali kar diya lakhe
ΑΔΕΙΕΣ ELLO Music (για λογαριασμό της δισκογραφικής
εταιρείας Navnit kachhap)

Κάνε εγγραφή στο IN THREE MINUTES πατώντας εδώ: https://bit.ly/2FeioRr
_________________________
Follow me on Instagram: /inthreeminutes
Follow me on Facebook: @inthreeminutes
____________________________
Όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoνδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια. Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψή σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα αναφέρονται αρμοδίως και θα διαγράφονται με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος. #INTHREEMINUTESbyMANOSSOFIANIDIS

Комментарии

Информация по комментариям в разработке