Yumurtlama Günü Hesaplama - Ayrıntılı Gebelik Hesaplama

Описание к видео Yumurtlama Günü Hesaplama - Ayrıntılı Gebelik Hesaplama

HAMİLE 🤰 KALMAYA UYGUN GÜNLER 📆 NASIL HESAPLANIR? (Yumurtlama Günü Hesaplama, Ayrıntılı Gebelik Hesaplama)

Bugünkü konumuz yumurtlama zamanını hesaplama. Yumurtlama zamanını özellikle düzenli adet gören kadınlarda takvim metodu ile çok kolay bir şekilde hesaplayabiliyoruz. Ama düzensiz adet gören kadınlarda yumurtlama günü hesaplamamız çok güvenilir olmuyor. Biz bu yöntemi hem gebe kalma hem de korunma yöntemi isteyen kadınlarda kullandığımız için düzensiz adet gören kadınlarda yumurtlama günü yöntemi önermiyoruz. Vücudumuzdaki bazı değişimlerle de yumurtlama zamanımızı anlayabiliyoruz. #dijitalebe

#yumurtlamagünühesaplama #yumurtlamagünü #gebelikhesaplama

Genital akıntının değişip, yapışkan, kaygan, sümüksü bir yapının alması. 2. olarak düzenli aralıklarla ateşimizi ölçtüğümüzde, yumurtlama döneminizde ateşin 1-2 derece daha yüksek çıkması. 3. olarak ise kasık ağrıları oluşabilir. Bu hislerle yumurtlama zamanımız bazen anlaşılabilirken bazen anlaşılamayabilir. Bu zamanlarda ise en doğru yöntem takvim yöntemi.


00:00 Giriş
01:15 Takvim Yöntemi Nedir?
02:00 Takvim Yöntemi Nasıl Hesaplanır?

▬▬▬ 1) Takvim Yöntemi ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Düzenli adet görüyorsak takvim yöntemini kolaylıkla kullanabiliriz. Ben bunu daha iyi bir şekilde anlamanız için bir takvim üzerinden anlatmak istiyorum. Gebelik hesaplama amacımız korunmak istiyorsanız ilişkiye girerseniz "hangi günler risk oluşturacak" bunu öğrenmek için hesaplarız. Ancak bu korunmak için kesin bir yöntem değil. Bir diğer kullanım amacı; gebe kalmak istiyorsunuz, hangi günler ilişkiye girilirse hamile kalma ihtimaliniz var. Bu iki durumda da takvim yöntemi çok önemli.

▬▬▬ 2) Takvim Yöntemi Nasıl Hesaplanır? ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Öncelikle akıllı telefonlarınız varsa telefonunuza indireceğiniz adet takvimi, yumurtlama dönemi hesaplama gibi uygulamalardan çok rahatlıkla takip edebilirsiniz. Adet gününüzü işaretlediğinizde o uygulama otomatik olarak yumurtlama döneminiz ne zaman? bir sonraki tarihiniz ne zaman? bunu size gösteriyor. Bu hem takip etme açısından çok kolaylık sağlar size hem de kadın doğum uzmanına gittiğinizde adetlerinizi kaç günde 1 oluyorsunuz. En son ne zaman oldunuz? bunu unutmamak için çok önemlidir.

İlk olarak 28 günde 1 adet gören kadınlar için uygulayalım. Kadınların çoğu 28 günde 1 adet görüyor. Bunu nasıl ifade ederler? Her ay 2 gün öne geliyor adetim diye. Bu yüzden Kasım'ın 1'inde adet olan birisinin bir sonraki adet tarihi 2 gün önce geldiği için bir sonraki adet tarihi 29 kasımda olacaktır. Yani muhtemel adet tarihiniz 29 kasımdır.

Yumurtalama günümüzü bulabilmemiz için her adet gününden itibaren 14 gün geriye sayıyoruz. Yani 29 dan 14 gün çıkarttığınızda ayın 15'ine denk geliyor. Örneğin ayın 29'u pazartesi günü. 2 Hafta öne gidiyoruz. Pazartesi'ye denk gelecek yine. Yani bizim yumurtalama günümüz ayın 15'idir. Sperm hücresinin yaşama süresi 3 gün olduğu için, 3 gün geriye gidiyoruz. Yani 12-13-14'üne tekabül ediyor. Neden geriye gidiyoruz? Sperm hücresinin 3 gün yaşama ömrü olduğu için. Ve yumurta hücresi de 1 gün boyunca canlı kaldığı için 1 günde sonrasını alıyoruz. Bu 4 günlük süre zarfında ilişkiye girdiğimizde, hamile kalma ihtimalinin en yükse olduğu dönemlerdir.

Peki 30 günde 1 adet gören kadınlar için bunu nasıl yapacağız. Ayın 1'inde yine ilk adet günü varsayalım. Diyelim ki adetim 30 günde 1 geliyor. Diğer ayın 1'inde tekrar adet beklediğimiz için Aralık'ın 1'inden 14 gün geriye gidiyoruz. 2 hafta önceye gittiğimizde ayın 17'si oluyor. Sperm hücresi de 3 gün yaşadığı için, 14-15-16'yı aldık, 1 günde yumurta hücresi yaşadığı için ayın 18'ini de aldık. Yani 14-15-16-17-18 bizim hamile kalma ihtimalimizin yüksek olduğu günler.

Takvim yönteminde anlattığım gibi illa 28-30 gün olmasına gerek yok. 21 günden az 35 günden fazla olmaması gerekiyor. Eğer adetiniz 21 günden az 35 günden fazla sürüyor, gün olarak da 2 günden az 7 günden fazla sürüyorsa mutlaka bir kadın doğum uzmanına gitmeniz gerekiyor. Takvim yöntemiyle isterseniz gebe kalmayı kolaylaştırmayı ya da bu şekilde korunmayı sağlayabilirsiniz.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı, aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazmayı unutmayın.

Hoşçakalın!

▬▬▬ Dijital EBE Hakkında ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Gebelik dönemi ve cinsel sağlık konularında, bebek bakımı, emzirme ve doğum sonrası yaşananlar hakkında anne ve anne adaylarımızı bilimsel verilere dayanarak doğru bilgiye ulaştırmayı planlıyoruz.


▬▬▬ Daha fazla içerik ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Dijital EBE' ye abone ol: https://bit.ly/3s1zjPV
Tüm Dijital EBE videoları: https://bit.ly/3gUOFiL
Hamilelik Belirtileri:    • Hamilelik Belirtileri ? 1 haftalık ge...  
prof dr huseyin cengiz - jinekolog dr. kağan kocatepe

Sosyal Medya

instagram: https://bit.ly/3v0LOgv
TikTok: https://bit.ly/3s2QUqF

Комментарии

Информация по комментариям в разработке