ΠΑΡΓΑ ( PARGA ) 2023 4K ( 2160p )

Описание к видео ΠΑΡΓΑ ( PARGA ) 2023 4K ( 2160p )

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επί του γήλοφου Πεζόβολος σε υψόμετρο 139 μ. και έως τα παράλια του Ιόνιου Πελάγους. Έχει πληθυσμό 2.088 κατοίκους. Αποτελεί ιστορική έδρα του δήμου Πάργας ενώ η δημοτική ενότητα Πάργας έχει πληθυσμό 3.904 κατοίκους (Απογραφή 2011).

Ενετικό Κάστρο Πάργας
Πρόκειται για ένα οχυρωματικό έργο, το οποίο καταστράφηκε και κατασκευάστηκε πολλές φορές και στέκει στο ακρωτήρι ανάμεσα στην παραλία του Βάλτου και το λιμάνι της Πάργας για να θυμίζει πως η Πάργα εκτός από ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο είχε και γεωστρατηγική σημασία ανά τους αιώνες.
Σήμερα σώζεται το Κάστρο που έχτισαν οι Βενετοί τον 16ο αιώνα ως κάτοχοι της Πάργας και τα συμπληρωματικά έργα που έκανε ο Αλή Πασάς.
Οι πρώτοι δημιουργοί της οχύρωσης ήταν οι Νορμανδοί στα τέλη του 14ου αιώνα και στη συνέχεια το Κάστρο ακολουθούσε την μοίρα της Πάργας, που ανάλογα με τις γεωπολιτικές συνθήκες στη Μεσόγειο άνηκε σε Βενετούς, Οθωμανούς, Γάλλους και Άγγλους.
Το Κάστρο της Πάργας πρόσφερε μοναδική προστασία στους Σουλιώτες στον μακροχρόνιο αγώνα τους εναντίον του Αλή Πασά, καθώς εκεί κατέφευγαν για εφοδιασμό. Στο Κάστρο κατέφυγαν και όταν εγκατέλειψαν το Σούλι και το 1819 μαζί με τους άλλους Παργινούς εγκατέλειψαν οριστικά την Ήπειρο, στον περίφημο ξεριζωμό, όταν πουλήθηκε η Πάργα στον Αλή Πασά από τους Άγγλους.
Στο εσωτερικό του Κάστρου πέρα από την πλακόστρωστη είσοδο και μία επιβλητική σιδερένια πύλη, διακρίνει μεταξύ άλλων οικίες και φυλάκια, καθώς και παλαιά κανόνια.

Το νησάκι της Παναγίας στην Πάργα: (DRONE)
Πρόκειται για ένα όμορφο, καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας και αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες που πηγαίνουν στην περιοχή.
Μόλις φτάσει κανείς στο λιμάνι, το νησάκι της Παναγίας σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα του και θα θέλει να το γνωρίσει από κοντά. Με ένα καϊκάκι μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτάσει στο μικρό νησί πολύ γρήγορα και να δει αυτό το στολίδι της περιοχής. Το πιο χαρακτηριστικό είναι το εκκλησάκι της Παναγίας απ’ όπου πήρε και το όνομά του το νησί με το γραφικό καμπαναριό, χτισμένο στις παρυφές του κάστρου που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή. Σκοπός τους ήταν να ελέγχουν μέρος του όρμου της Πάργας. Ο,τι έχει απομείνει από αυτό είναι πνιγμένο στο πράσινο δημιουργώντας ένα πολύ γραφικό σκηνικό.

Η παραλία ΒΑΛΤΟΣ είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας με ακτογραμμή που προσεγγίζει τα 3 Km. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που είναι χτισμένο το κάστρο της Πάργας , στο πίσω μέρος της. Τα καθαρά και ήρεμα νερά καθώς και η μικρή απόσταση από την Πάργα έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πλήθος λουομένων. Η παραλία Βάλτος καλύπτεται από άμμο και από βότσαλα, είναι σχετικά ασφαλής καθώς περιβάλλεται από τον όρμο του κάστρου της Πάργας και τον όρμο της Παναγίας της Βλαχέρνας, ενώ το μεγάλο μήκος της ακτογραμμής επιτρέπει την φυσική ανανέωση του νερού χωρίς την ύπαρξη δυνατών ρευμάτων.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΚΙΝΙΚO
Μία υπέροχη ακτή που έχει συνδέσει το όνομα της με συναρπαστικούς μύθους πειρατών που κάποτε έφτασαν με τα πλοία τους στις ακτές της Ηπείρου εν μέσω μίας άγριας καταιγίδας, το Σαρακήνικο, λίγο έξω από την Πάργα είναι μία από τις πράσινες και ειδυλλιακές ακτές της ηπειρωτικές Ελλάδας, μία μαγευτική παραλία με συγκλονιστικά καθαρά νερά και ψηλά δέντρα που φτάνουν μία ανάσα από τη θάλασσα.

Γεια, Ευχαριστώ που είσαι και εσύ εδώ! Καλώς ήρθες στο νέο μας κανάλι!!!!!
ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ / SUBSCRIBE:
   / @gd.travels.hellas  
  / me  
  / gd.travel.hellas  
  / g.d_travel_hellas  
Σημειώσεις-όροι χρήσης:
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή.
Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.
Επιτρέπουμε ελεύθερη δημοσίευση σε κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται στο βίντεο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και o Giannis Dimitrakopoulos δε φέρει ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη.

Copyright : GD Travels Hellas 2023 - 2024

Комментарии

Информация по комментариям в разработке