Bilimsel Makale Nasıl Hızlı Okunmalı | Makale Okuma Teknikleri nelerdir?

Описание к видео Bilimsel Makale Nasıl Hızlı Okunmalı | Makale Okuma Teknikleri nelerdir?

Bu ve benzer konular hakkında çok sayıda email ve mesaj aldığımdan dolayı bazı konuları kısa videolarla sizler için paylaşacağım. Video altına yapacağınız yorumlarda sorular sorabilirsiniz. Bu soruları anında cevaplandırabileceğim gibi yeni video konusu olarak ta değerlendirilebilir. Gelen emaillerden: Hocam merhaba, tezim için makale taradığımda yüzlerce makale ile karşılaştım. Bunları nasıl okumalıyım. Hızlı bir şekilde okumam için makalenin önce hangi kısımlarına bakmalıyım. Bu konu hakkında kısa bir video çekmeniz mümkün müdür? Çok teşekkür ederim.

Bilimsel Makale Okuma Teknikleri (Uzman Görüşlü Öneri)

Bilimsel bir makalenin bileşenlerini giriş, materyal ve metot, bulgular ve tartışma bölümleri oluşturur. Bu bölümlerin İngilizce baş harflerinin kısaltmasından oluşan “IMRAD” (Introduction, Material&methods, Results and Discussion) kelimeleri ile adlandırılır. İlk bilimsel dergiler M.S. 1655 yıllarında (350 yıl önce) çıkartılmıştır. Bu ilk dergiler; Journal des Scavans (Fransa), Philosophical Transactions of the Royal, Society of London (İngiltere)’dir. Son 150 yıldır ise yukarıda bahsettiğimiz IMRAD kuralı kullanılmaktadır.

Bilimsel makaleyi en iyi yazanlar en çok okuyanlardır. Bu sebeple makale yazmak istiyorsak düzenli şekilde makale okumalarına devam etmek gerekiyor. Zaten akademi çalışmaları yapmaya karar vermiş her insan için makale okuması olmazsa olmazlardandır. Artık bir yaşam biçimi haline gelmiş olması gerekiyor. Aksi takdirde çalıştığı alanda olup bitenlerden haberdar olamaz ve kendisini geliştiremeyeceği bilinen bir gerçektir.


Yazının devamını aşağıdaki linkte tıklayarak okuyabilirsiniz
https://www.makaletercume.com/bilimse...


#bilimsel #makale #hızlı #okuma

Комментарии

Информация по комментариям в разработке