Sualler ve Cevaplar | Otizm Nedir? Beyinde Ne Değişir? | Prof. Dr. Oytun Erbaş

Описание к видео Sualler ve Cevaplar | Otizm Nedir? Beyinde Ne Değişir? | Prof. Dr. Oytun Erbaş

▌Sualler ve Cevaplar | Otizm Nedir? Beyinde Ne Değişir? | Prof. Dr. Oytun Erbaş | 26 Şubat 2022▐

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, akademisyenlerin ve alanında uzman isimlerin konuk olarak katıldığı konferanslar devam etmektedir.

Prof. Dr. Oytun Erbaş Kimdir?

Oytun Erbaş, 15 Kasım 1978 İzmir’de doğmuştur. İlk, orta, lise eğitimini İzmir’in Ödemiş ilçesinde tamamlamıştır. 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden dereceyle mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. İç Hastalıkları, Radyoloji, Fizyoloji ve Deneysel Tıp, Sinirbilim (Neuroscience) Anabilim Dallarında, Araştırma Görevlisi (2001-2012) olarak çalışmıştır. Kasım 2012 tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında uzman olmuştur. Mayıs 2013-Aralık 2014 tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde yardımcı doçent olarak çalışmıştır. Ocak 2015 tarihinden itibaren Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesine ait Gebze-Türkiye’de bulunan “DENEYSEL TIP ENSTİTÜSÜ”nün (İn-Vitro ve İn-Vivo Lab) kurucusu ve yöneticisidir.

Mayıs 2018 tarihinde Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında doçent dr. unvanı almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Oksitosin ve Nöroproteksiyon konusunda uluslararası alanda söz sahibidir. Otizm tedavisinde yeni tedavi ajanlarını literatüre katmıştır. Sepsis fizyopatolojisinde yeni yaklaşımlar sunmuştur. İnflamasyon ve davranış, sepsis, diyabet, metabolik sendrom, toksikoloji diğer çalışma alanlarıdır.
Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinde “EXPERIMENTAL MEDICINE” ve İstanbul’daki “CEPHALINK” adlı laboratuvarların kurucusudur. Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneğinden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında “Politzer Ödülü” (2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneğinden “Jacques Duparc Ödülü” (2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır.

Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayımlanmıştır. İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation ve kendisine ait Journal of Experimental and Basic Medical Sciences dergilerinin editörüdür.
Temel amacı Psikiyatrik ve Nörolojik hastalıklar (Özellikle Otizm) için bu topraklardan (Türkiye) bilim üretilmesine çalışmaktır.

► Kanalımıza abone olmak için: https://bit.ly/3f4VGfv
► Instagram:   / turing1923  
► Twitter:   / turing1923  
► Linkedin:   / turing1923  
► Facebook:   / turing1923  
► Soundcloud:   / turing1923  
► Podcast: https://anchor.fm/turing1923
► İnternet sitemize gitmek için (TTOK): https://www.turing.org.tr/

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923’te Cumhuriyetimizin ilk sivil toplum kuruluşu olarak “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Derneğimiz, yurdumuzun tarihi ve tabii güzelliklerinin tanıtılması ve yaşatılması, yol emniyeti ve yardımı, otomobil yarışları ve turizmin geliştirilmesi konularında hep ilklerle tanınmaktadır. Turing 90. yılından itibaren de özellikle motokuryelerin eğitim donatımları ve gençlere yönelik kültür sanat etkinlikleri ile farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki TTOK, 1930 yılından bu yana uluslararası seyahat belgeleri düzenlenmesinde tek yetkili kurum olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

#OytunErbaş #Otizm #Konferans #Turing

Комментарии

Информация по комментариям в разработке