Viorica Macovei - Hai la joc mai Niculai

Описание к видео Viorica Macovei - Hai la joc mai Niculai

Jocul popular este strâns legat de viața oamenilor și odată dezvoltarea societații, el trece prin necontenite transformări, se șlefuiește mereu, se cizelează,păsătrându-și miezul, esența și debarasându-se de tot ce e trecator. Viorica Macovei - Hai la joc mai Niculai

Aboneaza-te acum pentru noutati: https://bit.ly/VioricaMacovei

Viorica Macovei - Hai la joc mai Niculai
Melodia face parte din albumul muzical Lumea-i lume, doru-i dor
Producator audio: Ana Sound Romania
Orchestra Nationala Lautarii din Chisinau
Dirijor: Nicolae Botgros

Viorica Macovei Contact :
➡️ YouTube: https://bit.ly/VioricaMacovei
➡️ Facebook:   / viorica.macovei  
➡️ Instagram:   / oficial_viorica_macovei  
➡️ Email: [email protected] sau [email protected]
➡️ Telefon: +40 744.307.675
➡️ Site: http://www.vioricamacovei.ro

Alaturi de videoclipul Viorica Macovei - Hai la joc mai Niculai, va mai putem recomanda:
Viorica Macovei - Mai badita, floare rara -    • Viorica Macovei  - Mai badita, floare...  
Viorica Macovei - Colaj cu cele mai frumoase și iubite melodii -    • Viorica Macovei - Colaj cu cele mai f...  
Viorica Macovei - Omule, fiu credincios -    • Viorica Macovei - Omule, fiu credincios  
Viorica Macovei și Lăutarii din Chișinău - Colaj cântece de joc, cântece noi 2020!! -    • Viorica Macovei și Lăutarii din Chiși...  
Viorica Macovei - Pe la noi de n-ar fi joc -    • Viorica Macovei -  Pe la noi de n-ar ...  


Din toate creatiile folclorice cu radacini împlântate adânc in frumoasele și bogatele noastre traditii,dansul din sudul Moldovei se impune prin marea lui varietate coregrafică și muzicală.El face parte din folclorul nostru autohton.Ca și cântecele, basmele, legendele, baladele și poeziile populare,dansul românesc constituie o manifestare artistica ce exprima sentimentele, gândurile și năzuințele poporului si istorialui multiseculara.
Jocul popular este strâns legat de viața oamenilor și odată dezvoltarea societații, el trece prin necontenite transformări, se șlefuiește mereu, se cizelează,păsătrându-și miezul, esența și debarasându-se de tot ce e trecator. Astfel,dansul popular moldovenesc s-a statornicit în forme artistice proprii, originale, având trăsături comune, esențiale, care leaga toate formele de exprimare coregrafică.
Caracterizînd jocurile din sudul Moldovei , putem spune cu toata convingerea că ele se deosebesc prin virtuozitatea executiei si si varietatea stilurilor. Repertoriul satelor sudice cuprinde: Hore de mâna, Hora în bătăi, Hora în două părți, Hora nunții, Hora flăcăilor, Hora drăgaicelor, Mocăneasca, Mocăncuța, Țărăncuța, Țânțărașul, Geamparalele . Există o mare diversitate de brâie – bătute, numeroase variante ale dansurilorCorăgeasca, Morișca, Floricica, Turturica, Arnăuțeasca, Călusarii, Căprița, Alunelul, Maramele, Crăițele, Drăgaica,Dunăreanca, Ciocârlanul, Bătaia, Mușamaua ș.a.

Album muzical Viorica Macoei Lumea-i lume, doru-i dor – 2010 cuprinde urmatoarele melodii:
1. Cetinioară din Humor
2. Bun găsit l-această nuntă
3. Lume-i lume, doru-i dor
4. Ia porniți acum la joc
5. De pe vârfu’ Obcinii
6. Dorule de peste munte
7. Hai la joc mai Niculai
8. Ies pe poartă, merg pe drum
9. Măi bădiță, Mihăiță
10. Hora mândra, hora mare
11. Mai bădiță, floare rară
12. Socri mândri și nănașii
13. Jocul asta bată-l para
14. Hai cu toți la joc
15. Mai ciobane de la munte
16. Badea cel cu cușma neagră
17. Hai la polca roata
18. Mânios e badea-l meu

Nascuta la data de 26 martie 1985, cea de-a treia fiica a familiiei Macovei, absolventa Facultatii de Istorie–Geografie, specializarea Geografia Turismului, de asemenea absolventa cursurilor de masterat din cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii Stefan cel Mare – Suceava, specializarea Management, aboslventa cursurilor de perfectionare “Protocol si eticheta in diplomatie” si “Politica externa si diplomatie”, din cadrul Institutului Diplomatic Roman.
In decursul celor 11 ani de la debut, interpreta a obtinut nenumarate titluri si distinctii, a primit invitatii de a canta si de a fi prezenta la evenimente de mare tinuta, a cantat pe marile scene ale tari (Sala Palatului Bucuresti, Sala Polivalenta, Sala Radio) si ale festivalurilor de gen (Cerbul de Aur, Mamaia, Callatis, Maria Tanase – Craiova, Strugurele de Aur – Jidvei) , a concertat alaturi de artisti celebri in aproape toate capitalele de judet din tara, precum si in multe orase sau comune din intreaga tara.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке