Brașov-Sighisoara full rearview din IR 1735 / Stadiul lucrărilor 16.IV.2022

Описание к видео Brașov-Sighisoara full rearview din IR 1735 / Stadiul lucrărilor 16.IV.2022

Salutare lume buna!! Acum 2 săptămâni am făcut rearview cu stadiul lucrărilor pe calea ferată Brașov-Sighișoara! Mai exact pe 16 aprilie 2022. Și atunci s-au împlinit 2 ani de la debutul lucrărilor pe acest tronson de cale ferată. Și de data asta m-am întâlinit și cu un pasionat feroviar , viitor mecanic la GFR și îl cheamă Marian Stîngă. Este un mare fan de al meu dar nu și-a arătat fața de rușine și la cum e lumea din ziua de astăzi. M-am întâlnit cu el întâmplător când mergeam la muncă și chiar s-a bucurat enorm că ne-am cunoscut și am hotărât să mergem amândoi la Sighișoara! Sper sa ne mai vedem și fim cei mai buni prieteni!
Stadiul lucrărilor (sursa : Asociația Pro Infrastructură)
Lotul 1 Brașov - Apața și Lotul 3 Cața - Sighișoara (Alstom , Aktor, Arcada , EC98) : 11,6% / 1.01.2022 , lungime totala cf reabilitată plus variantele noi : 86 km
Lotul 2 Apața - Cața (Aktor , Arcada , Alstom ) : 6% / 1.01.2022 , lungime cf reabilitată plus variantele noi și tunele : 28 km. Vedem noutățile !
Ruta este pe magistrala CFR 300 București - Brașov - Teiuș - Cluj Napoca - Oradea- Episcopia Bihor și are lungimea de 128,6 km (Brașov- Sighișoara)
Trenurile circulă din 1873 între Brașov și Sighișoara și, dacă la început drumul dura șase ore, spre 1910 cele mai rapide trenuri Expres ajungeau să facă sub trei ore. În 1970 trenurile Rapide reușeau să parcurgă cei 130 km într-o oră și 37 de minute, iar în 2005 trenurile făceau puțin peste 100 de minute. Acum, drumul durează între 160 și 250 de minute, după lucrări timpii ar trebui să scadă până la un nivel de 47 de minute (!) pentru trenurile cele mai rapide și maxim 100 de minute pentru trenurile personale (Regio )
Despre reabilitare :
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea RailWorks câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara, aflate pe secţiunea Braşov - Sighişoara, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h.
Oferta financiară a Asocierii RailWorks a fost de 2,9 mld. lei fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.
Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara, în lungime totală de 86 de km, este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători.
Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente, linii C.F, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, linie de contact, sistem de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalaţii termoventilaţie, apărări de maluri, semnalizare, protecţia mediului.

După ce se modernizează toată calea ferată se vor desființa următoarele stații:
- Mureni (va deveni halta)
Archita va deveni stație, iar gările Rupea și Augustin vor fi excluse din coridor datorită noilor amplasamente(cele 2 tunele de 7 ,respectiv 5 km , acelea fiind Ormeniș (2 galerii cale simplă) de 7 km și Homorod (tot cale simplă ) de 5 km.
Pentru mai multe noutăți nu uitați să vă abonați și un like si comentariu la videoclip ar fi binevenit!!

Pentru cei care vor să doneze pentru a susține munca mea și susținerea acestui canal o pot face cu datele de mai jos:
Paypal : https://www.paypal.me/OviiStingaciu
Cont Raiffeisen : Stîngaciu Ovidiu - RO17RZBR0000060022526494

©Ovidiu S. 04.2022
All rights Reserved

Комментарии

Информация по комментариям в разработке