ایران، آمریکا و توافق اقدام متقابل | جلسه سوم گفتگوی علی واعظ و مجید شاکری

Описание к видео ایران، آمریکا و توافق اقدام متقابل | جلسه سوم گفتگوی علی واعظ و مجید شاکری

مجید شاکری: دنبال توافقی هستیم که کار بکند، یعنی احتمال پذیرشش بیش‌تر باشد، پایدار و قابل تکثیر باشد. در توافق اقدام متقابل، جدولی از تعهدات سنجش‌پذیر طرف ایرانی مقابل تعهدات سنجش‌پذیر طرف آمریکایی قرار دارد. هر تعهد مادامی برقرار است که تعهد متقابل آن برقرار باشد. ضمنا سعی شده است وابستگی بین تعهدهای مختلف نباشد که بتوان آن‌ها را جدا از یکدیگر اجرا کرد.

علی واعظ: انتقاد من به سیاست تحریمی آمریکا این است که تحریم‌ها عمدتا در یک جهت حرکت می‌کند و آمریکا معمولا برنامه‌ای برای لغو تحریم‌ها در مذاکرات ندارد. توافق آقای شاکری راه نادرستی نیست، اما باید مشخص کرد که در نهایت برنامه هسته‌ای ایران به کجا می‌رسد. در فرصت باقی‌مانده تا انتخابات آمریکا، طرفین می‌توانند گام‌های پیشنهادی طرح اقدام متقابل را اجرا کنند و پس از انتخابات و قبل از زمان قطعنامه ۲۲۳۱ سر این‌که تصویر نهایی چیست توافق کنند.

00:00 شاکری: توافق اقدام متقابل

00:16:27 شاکری: طرح پیشنهادی شاکری چیست؟

00:24:00 واعظ: مشکل طرح شاکری چیست؟

00:59:40 واعظ: آیا شرط عدم پیشرفت هسته‌ای کمک‌کننده نیست؟

01:12:00 شاکری: نقش کشورهای منطقه‌ در طرح شاکری

01:30:15 واعظ: دو شرط مهم برای پذیرش طرف غربی

01:35:11 شاکری: چرا موقت بودن این قرارداد مسئله نیست؟

01:58:22 شاکری: آیا واقعا آمریکا نمی‌خواست به ما انتفاع برساند؟

02:12:48 واعظ: چرا ایده شاکری راهگشا نیست؟

حمایت ارزی از آزاد (patreon):
  / azad579  

حمایت ریالی از آزاد (امکان حمایت ماهانه یا یکباره):
https://hamibash.com/azad

فیلم کامل این گفتگو در پلتفرم آزاد:
https://azad.im/ls?c=bZOnE3

علی واعظ، که مدیر پروژه ایران و مشاور ارشد در گروه بین‌المللی بحران است، دارای دکترای بیوتکنولوژی از دانشگاه ژنو و کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل از دانشگاه جانز هاپکینز است. او عضو فدراسیون دانشمندان آمریکایی بوده و در دوره فوق دکترا به عنوان پژوهشگر در دانشگاه هاروارد فعالیت داشته است. واعظ پیش از این به عنوان خبرنگار در رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در سوئیس فعالیت داشته و با رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی، سی‌ان‌ان، رادیوی عمومی ملی و خبرگزاری رویترز همکاری داشته است. او در حال حاضر استاد وابسته در مدرسه خدمات خارجی ادموند والش دانشگاه جرج‌تاون و مؤسسه سیاست خارجی مدرسه مطالعات بین‌المللی جانز هاپکینز است.
واعظ از سال ۲۰۱۲ در گروه بحران به عنوان تحلیل‌گر ارشد امور ایران مشغول به کار است. او در زمینه‌های فارسی، انگلیسی و فرانسه تسلط دارد و در سال ۲۰۱۳ به عنوان تحلیل‌گر دنبال کننده مذاکرات در محل مذاکرات حضور داشته و نقش مهمی در حل چالش‌های مذاکرات ایفا کرده است. واعظ در سال ۱۳۹۲ به همراه لوییز آربور سفری به ایران داشته و با افرادی چون اکبر هاشمی رفسنجانی دیدار کرده است.
گروه بحران در گزارشی در سپتامبر ۲۰۱۵، که حدود دو ماه پس از امضای برجام بود، نقش واعظ در پیشبرد پروژه برجام را تأکید کرده است. این گزارش بیان کرده که راب مالی، پس از شروع به کار در وزارت امور خارجه بایدن، سعی کرده است واعظ را استخدام کند، اما به دلیل مسائل امنیتی این امر ممکن نشده است.

مجید شاکری اقتصاددان و پژوهشگر دارای دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران است.

#علی_واعظ #مجید_شاکری #ایران #آمریکا #برجام #توافق_هسته_ای #ژئوپلتیک #توافق #مذاکره #مذاکره_با آمریکا #عربی #اتحادیه_عرب #اقتصاد #نوسعه #جمهوری_اسلامی #سیاست #چین #غرب_آسیا #خاورمیانه #امارات #سیاست_خارجی #روابط_بین_الملل #جمهوری_خواه #دموکرات #اقتصاد_ایران #رشد_اقتصادی #قطر #عربستان #حکمرانی #روحانی #روسیه #ظریف #رئیسی #باقری #خامنه_ای #نفت #ترکیه #دخالت_خارجی #دموکراسی #دیکتاتوری #نتانیاهو #بایدن #ترامپ #بن_سلمان #اردن #روسیه #سپاه #هسته_ای #هسته‌ای #انرژی_هسته‌ای #انرژی_هسته_ای #alivaez #debate #iran_deal

Комментарии

Информация по комментариям в разработке