Kanalıma abone olmayı unutmayın. https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. https://vidiq.com/#_l_pl
Zebra ciklet balığı bir orta Amerika balığıdır. Beyaz, Pembe, Albino ve çizgili Zebra türleri vardır. Zebra çiklit sivri alt ve üst yüzgeçleri olan sert bir oval disk şekline sahiptir. Bu, daha küçük Orta Amerika çiklitlerindendir, erkeklerin uzunluğu 13-15 cm ve dişiler 8-10 cm’nin biraz altındadır. 8- 10 yıllık bir genel yaşam süreleri vardır. Zebra çiklit, akvaryuma yeni başlayanların kolaylıkla üretip, bakabilecekleri balıkların başında gelir. Akvaryum eğer çok büyük değilse diğer güçlü orta Amerika balıkları ile bakılmaz ama diğer balıklar ile bakılmasında hiçbir sakınca yoktur.
Zebra çiklitler öyle özel olarak üretilmiş yemleri aramazlar. Hepçil bir tür olduğu için, diğer balıkların yediği her ne varsa yerler. Spirulina gibi protein açısından güçlü yosunları da yerler, marul veya diğer sebzelerin yanı sıra sığır kalbi, solucan, karides ve midye içi gibi et ürünlerini kolayca tüketir. Fazla kirletici balıklardan değildir, bu yüzden günde azar azar olmak şartıyla 2-3 kere besleme yapabilirsiniz
Zebra Çiklitlerin, sularının temiz tutulması şartıyla bakımı oldukça kolaydır. Bu balıklar, diğer bütün balıklarda olduğu gibi kirletici maddelere ve pH dengesizliğine karşı çok hassas olduklarından, özellikle balık sayısının yoğun olduğu akvaryumlarda, akvaryum suyunun en az %15- 20'sinin iki haftada bir değiştirilmesi önemlidir. Suyu dipten çekmeli ve asla kuma dokunmamalıyız. Kumun üzerinde biriken tortuları su ile beraber atmalıyız.
Zebra çiklitler geniş akvaryumları severler. Bir çift için 75 litre yeterlidir. 7 aylık olduklarında üremeye başlarlar ki o zaman akvaryumlarının en az 200 litre olmasını tavsiye ediyorum. Su hareketinin çok fazla olmadığı ama filtrelemenin iyi olduğu akvaryumlarda yaşayabilirler. Akvaryum sıcaklığı tercihen 24-28 derecelerde olmalıdır, çok geniş bir Ph seviyesinde yaşayabilmeleridir. 6.0 ve 8.0 değerleri arasında çok asidik ve bazik sularda dahi rahatlıkla yaşarlar. Ama bu seviyelerin makul derecede durağanlık göstermesi gerekir, yani aniden değişmemelidirler. Hafif tuzlu sularda da yaşayabilen balıklardandır. Kaya, kök ve odun parçaları ile kumlu bir yüzey sağlayın. Ayrıca, bitkileri, özellikle de ışığı bastırmak için kullanın, yüzen bitkileri severler. Kumu kazarlar ve tabiri caiz ise akvaryumu yeniden düzenlerler, bu yüzden bitkilerin kuma ve tabana tam olarak oturduğundan emin olun. Normal akvaryum aydınlatması, yüzen bitkiler varsa olur ama yüzen bitkileriniz yoksa düşük veya orta derecede aydınlatma, zebra çiklit akvaryumu için yeterli olacaktır.
Zebra çiklit hangi balıklarla yaşar? Zebra çiklitler genelde sakin balıklardır, bu yüzden de kendi büyüklüklerinde ya da kendinden büyük olsa da aynı derecede uysal balıklarla yaşamalıdır. Mavi Acara, Gökkuşağı Çiklit, Jack Dempsey ve Green Terör gibi balıklar ile geçinebilirler. Zebra çiklit sakin ya da yarı sakin balıklar ile de yaşayamaz. Çünkü çiftleştiklerinde bütün diğer balıklara saldıracaktır. Zebra çikltleri bir bütün olarak yutabilecek balıklardan da uzak tutun.
Erkekler, daha dik bir alına sahip ve daha büyüktür, ancak dişiler kadar parlak renkli değildirler. Dişiler, alt gövdelerinde turuncu bir renge ve sırt yüzgecine sahiptir.
Zebra çiklit üretimi çiftleşmesi nasıl olur. Bu balıklar yumurtlayarak ürer. Küçük mağaralara, saksılara veya oyuklara yuva yaparlar. İlk başta 20 ile 40 yumurta bırakırlar fakat balıklar olgunlaştıkça bu sayı 100-300 ü bulur. Yavrular su sıcaklığına ve ph değerine göre 48 saat ile 72 saat arasında yumurtadan çıkar. 6-8 gün sonra serbest yüzerler ve yavrular için toz haline getirilmiş pul yemler verilebilir ayrıca artemia ile de beslenebilirler. Yaklaşık 3 haftalıkken pul yem verilmeye başlayabilir. Dişi, dibe çöken yiyecekleri açığa çıkarmak için kumu karnı ile karıştırarak veya çok büyük olan yiyecekleri çiğneyerek ve yavruların yemesi için suya dökerek yardımcı olur. Ebeveynler ayrıca vücutlarında yavru için bir çeşit ek besin olan sümüksü bir madde salgılarlar.
Zebra çiklitler en çok hangi hastalıklara yakalanırlar? Bu balıkta en sık görülen rahatsızlık beyaz benek hastalığıdır. Bunun tedavisine de akvaryum suyunu 30 dereceye çıkararak başlayabilirsiniz. 3 gün boyunca bu sıcaklıkta beklemelidirler. Eğer iyileşmezler ise bu sefer bakır bazlı ilaçları da kullanabilirsiniz. Diğer en önemli hastalık da mantardır. Mantar tedavisi ile ilgili videoyu da bu videodan sonra izleyebilirsiniz.
zebra ciklet, zebra ciklet çiftleşmesi, zebra ciklet akvaryumu nasıl olmalı, zebra ciklet ne yer, zebra ciklet cinsiyet ayrımı, zebra ciklet akvaryumu, zebra ciklet balığı, zebra ciklet üretimi, zebra ciklet bakımı, zebra ciklet balıkları, zebra ciklet beyaz, albino zebra ciklet, zebra ciklet hakkında herşey, albino zebra, zebra balığı üretimi, zebra ciklet dişi erkek ayrımı, dişi zebra ciklet, zebra ciklet yumurtaları,zebra ciklet çiftleşme,zebra ciklet üretim,zebrafish
Информация по комментариям в разработке