Romsøvej - Sommerhus - Skruefundamenter

Описание к видео Romsøvej - Sommerhus - Skruefundamenter

På Romsøvej i Asnæs har Fremtidens Fundament leveret skurefundamenter til et sommerhus på 105 kvadratmeter, med lidt ekstra overdækning og med terrasse rundt om.

Janus Rasmussen fra Lasse og Janus byg fortæller:
Det ligger jo her i første række til vandet, så der er ikke så gode bundforhold. Der er dels den gamle havbund og en masse sand.
Ud over det, er der også en gammel mose, kan man kalde det.
Det er vanskelige vilkår.

Vi skulle 9 til 12 meter ned for at fundere. Hvis vi skulle gøre det med betonpæle, skulle man have en rammemaskine herned. Den ville ikke være i stand til at komme herned, uden at der skulle anlægges vej og skæres træer ned. Det ville have været ret omfattende at få den herned.

Derfor valgte vi at se efter andre løsninger. Det blev så skruefundamenter. Det var en rigtig fin løsning. Der får man en hel almindelig bil, med en stor trailer på, som har en relativ lille maskine med, som er på størrelse med en minigraver. Det er meget nemmere at få ned på snævre steder som her.

Det er vildt hurtigt. Det tog to dage, så var de skruet i. Og man kan bygge på dem med det samme. Man undgår at vente på en hærdetid og så videre. En super god løsning, synes jeg.

Alene det at få pælene herned, hvis det er 12 meter betonpæle. Det kan også være et stort problem at få en bil ned og krane dem af. Til den beliggenhed man nu en gang skal bygge på. Der kommer skruefundamenterne jo i to eller tre meters længder. Og bliver samlet undervejs i skrueprocessen. De er nemme og dem kan man næsten have i baglommen.

Og så kan de jo genbruges! Skulle det ske, at man vil flytte et anneks hen et andet sted på grunden, så kan man rent faktisk skrue dem op og sætte dem et andet sted. Der er det jo en noget større omgang at skulle banke en sokkel i stykker, skaffe sig af med den og så støbe en ny. Der er også en fordel vedrørende radon. Da vi har luft under huset, har vi ingen radonproblemer.

Vi har haft en landmåler på, som har sat en højde af, som siger, at det her er nul-højden. Det er her, vi måler ud fra. Og så er der jo en grænse for, hvor højt vi må bygge fra det punkt. Det har vi så taget udgangspunkt i og sagt, vi må gå herop til med rygningen på huset. Så arbejdede vi baglæns ned derfra. Og så har vi med bygherre aftalt en acceptabel facadehøjde.
Og dermed tvunget gulvet lidt op i forhold til det fugtige miljø nede ved jorden. De er gået lidt på kompromis med facadehøjden for at få så meget luft under huset som muligt. Så skulle der komme en udfordring med vand, så bliver det nede på jorden og kommer ikke op i huset.

Læs mere på: https://www.fremtidensfundament.dk/ak...

Комментарии

Информация по комментариям в разработке