Trans Genetik Tetra Akvaryumu Nasıl Olmalı?!! (Trans Genetik Tetra Cinsiyet Ayrımı Bakımı Yemi)

Описание к видео Trans Genetik Tetra Akvaryumu Nasıl Olmalı?!! (Trans Genetik Tetra Cinsiyet Ayrımı Bakımı Yemi)

Trans genetik tetra yapay olarak renklendirilen bir türdür. Orijinali Beyaz tetradır. Bakımı ve üretimi kolay bir türdür. En az 6-7 balıktan oluşan sürüler halinde yaşarlar. Akvaryum içinde çok hızlı hareket ederler, geniş akvaryumları severler. Yaşadıkları alanlar loş ve sık ormanlardır. Nehirlerin durgun sularının olduğu yerleri tercih ederler. Vahşi doğada genellikle solucanlar, küçük kabuklular ve böceklerle beslenirler. Vücudu yassı bir balıktır. Boyu da genelde 5,5 cm kadar olur. Akvaryumda en fazla 6-7 sene yaşarlar.
Transgenik tetra balığı bir hepçildir. Yani her türlü sebzeli ve etli kaliteli yemi severek yerler. Arada donmuş karides ve midye içi verebilirsiniz. Arıca canlı yemlerden de çok hoşlanırlar. Trans Genetic Tetra’nın akvaryum suyunun temiz tutulması koşuluyla bakımı kolaydır. Akvaryum suyunu iki haftada bir en az % 25 ila %50'sini değiştirilmelisiniz.
Bu balığın akvaryumu en az 60 litre olmalıdır. Karbon filtre kullanılan ve yumuşak olan suları severler. 50 ile 500 tds değerleri arasında ki su sertliğinde yaşar. Demet halinde toplanmış bitki örtüsü olan ve iyi aydınlatılmış akvaryumu daha çok tercih ederler. Bio-top akvaryumlarına kolayca adapte olacaklardır. Transgenik tetra akvaryumunu hazırlarken, akvaryum dibine dere kumu koyarak başlayabilirsiniz ayrıca gene akvaryum için olan ağaç ve bitki köklerini kullanabilirsiniz. Akvaryum suyunu koyu göstermek için rooibos çayı kullanabilirsiniz. Akvaryum için her 4 litre için 1 watt ışık kullanın. Bu balık tropikal bir balık olduğu için de akvaryum ısısı en az 22 en fala da 26 derecelerde olmalıdır. Gene bu tetra türü 5.5 pH derecesine kadar ki asidik sularda yaşarken, 8.0 pH derecesine kadar ki alkali sularda da yaşamını sürdürebilir. Fazla hareketli akvaryumları sevmezler. Hava taşı ve iç filtre ile suyu hareketlendirmeniz yetecektir. Bu balık akvaryumun her tarafında yüzer. Bitkili ama geniş akvaryumlarda bakılmasını tavsiye ederim.
Trans genetik tetra balıkları rasbora türleri, zebra danio, diğer tetra türleri, lepistes, kılıç kuyruk ve bir çok canlı doğuran balıklarla beraber bakılabileceği gibi, çöpçü balıkları ve az da olsa, barışçıl Güney ve Orta Amerika’a özgü barışçıl cüce çikletler ile yaşayabilirler. Ayrıca karides, kerevit ve elma salyangozu gibi kabuklularla da beraber yaşar. Yarı agresif, agresif ve büyük yırtıcı balıklar ile yaşayamaz. Bitkilere karşı da sakin bir balıktır ve akvaryumlarında java fern, java moss, anubias, su marulu, tilki kuyruğu ve amazon kılıcı gibi bitkileri olabilir.
Transgenetik tetra erkeğinin sırt yüzgeci, dişininkinden daha dar ve daha sivridir. Aynı zamanda, erkeğin alt yüzgecinin ön kısmı gözle görülür şekilde genişken dişinin alt yüzgeci mide hattına paralel uzanma eğilimindedir. Olgun bir dişinin ki daha yakın ve toplu halde durur. Her cinsiyetten 6 şar adet bir araya konmalıdır ve akvaryum sıcaklık değeri 27 ile 30 dereceler arasında olmalıdır. Yapmanız gereken glofish tetra dişilerini 7 ile 10 gün önceden erkek tetralardan ayrı olarak üreme için şartlandırmanız gerekir. Bunun için kankurdu ve / veya artemia yoksa dondurulmuş karides, midye içi ya da hazır tetralar için özel üretilen proteinli yemlerden günde en az 3 defa verebilirsiniz. Balıkları yumurtlatacağınız akvaryum en az 50 ile 75 litre arasında olmalıdır. Kuluçka akvaryumunda bol miktarda bitki, akvaryumun içinde ki suyun hareketlerini fazla arttırmayacak, havalandırma ve filtreleme için bir pipo filtre gereklidir. Suyun pH değeri 7 den hafif düşük asitli olmalıdır. Suyun sertliği 250-350 tds arasında olmalıdır. Su sıcaklığı da ana akvaryumun ısısından hafif yüksek 28 ile 30 derecelerde olmalıdır. Kuluçka akvaryumu loş bir ışıkla aydınlatılmalı ve yumurtlama paspaslarını tabana sermelisiniz. Erkek tetralar, dişileri yaklaşık 2-3 saat akvaryum içerisinde kovalar ve dişi bu arada 500 kadar yumurta bırakır. Gübrelenen yumurtalar saydamlaşırken, mantarlaşan yumurtalar beyazlar. Bu durumda bu yumurtaları akvaryumdan alın yoksa diğer yumurtalara da bulaşır. Yumurtalar 18 ile 36 saat arasında yumurtalarından çıkıp, serbest yüzmeye başlarlar. Yavruları ilk 2 gün infusoria gibi mikro yemler ile besleyin daha sonra artemia ile beslemeye başlayabilirsiniz. İlk başlarda bu yavruların gözleri iyi görmediği için yem bulmakta zorlanacaklardır bu yüzden de en az 2 hafta gece gündüz en azından hazır yemleri yemeye başlayana kadar, iyi aydınlatılmış bir akvaryumda bakılmalıdır. Trans genetik akvaryumu nasıl olmalı, trans genetik tetra özellikleri ve trans genetik tetra yemi.
trans genetik tetra, trans genetik tetra cinsiyet ayrımı, trans genetik tetra bakımı ,trans genetik tetra yemi, trans genetik tetra özellikleri, transgenetik tetra, trans genetic tetra, transgenetik tetra yavrulama, transgenetik tetra hamile, transgenik tetra, transgenik tetra üretim, glofish tetra bakımı, glofish tetra cinsiyet, trans genetik akvaryumu nasıl olmalı, transgenetik tetra akvaryumu ,transgenetik, tetra akvaryumu, transgenetik tetra balığı, tetra balığı cinsiyet

Комментарии

Информация по комментариям в разработке