Un #interviu de suflet cu #meșterul_popular Dumitru Pop Tincu, continuatorul Cimitirului Vesel de la #Săpânța!
"Degeaba mergi şi te faci vedeta nu ştiu cui, dacă n-ai habar pentru ce te-ai făcut vedetă. Te poţi face vedetă, că-n trei zile poţi deveni din vedetă nimic. Dar, sunt lucruri care trebuie să le cunoşti de jos. Trebuie să ştii să intri în sufletul omului. Nu tu, ci omul să te atragă, nu tu să-l faci pe om să te atragă. Sunt multe lucruri care nu se cunosc în ziua de astăzi."
Interviu: Daciana Vlad
Montaj: Iosif Ciunterei
Muzică fundal: Dumitru Fărcaş
Locaţie: Casa Memorială Stan Ioan Pătraş, Săpânţa-Maramureş
30.05.2018
GEMENELE FOLCLORULUI MARAMUREȘEAN 🎵🎶
Toate drepturile sunt rezervate. Orice upload neautorizat al acestui videoclip este ilegal și se pedepsește conform legii.
Pentru concerte , evenimente private:
Nr.contact: 0743207296
Pentru a fi primii care află noutățile, vă așteptăm să vă abonați:
/ @suzanasidacianavlad
Facebook:
/ suzanasidacianavlad
Instagram:
https://www.instagram.com/suzanasidac...
#Gemenele_folclorului_maramureșean Suzana și Daciana Vlad, sunt două surori pe care timpul, în nerăbdarea sa, a hotărât să le zămislească deodată. S-au născut în data de 8 Mai, în Săliștea de Sus, județul Maramureș, au crescut pe băncile aceleiași Școli Generale din satul natal, au plecat de sub aripa mamei la Liceul Pedagogic din Sighetu-Marmației, timp în care au cunoscut oameni demni de a-și purta propriul nume de OM. Daciana a ales, mai departe, Facultatea de Jurnalism la Universitatea UBB din Cluj-Napoca, urmând studiile de masterat la Universitatea din Bucuresti, secția "Etnologie, Antropologie culturală și Folclor" iar acum urmează studii de doctorat în Istorie și Filosofie, în cadrul Universității UBB. Suzana, a studiat "Academia de Muzică Gheorghe Dima", urmând studiile de masterat tot în aceeași universitate. Chiar și așa, glasul le-a ținut laolaltă, colaborând cu diferite ansambluri: Ansamblul din Săliștea de Sus condus de Iuga Simion, Ansamblul Mărțișorul, al Casei de Cultură din Cluj Napoca și Ansamblul Icoane, condus de maestrul Ioan Bocșa. Până în prezent au adus în fața publicului patru materiale discografice, unul intitulat "Moroșancă-s bine-mi șade", cu melodii proprii din județul Maramureș, al doilea cu colinde, intitulat "Mândru ninge-n astă sară", cel de-al treilea "Maramureșu răsună cu Ardealu împreună", in colaborare cu colegul lor Costel Popa, iar albumul cu numarul patru se intitulează ”Bate ceasu' nu stă-n loc”, și conține melodii din repertoriul propriu.
Информация по комментариям в разработке