Mini Elektrikli Araba Aldık

Описание к видео Mini Elektrikli Araba Aldık

MANEVI DESTEĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ VIDEOYU BEĞENİP KANALA ABONE OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Mini elektrikli arabalar konusunda uzun araştırmalarım oldu. İhtiyaçlarımızı gözönünde bulundurarak bütçemiz doğrultusunda en doğru aracı seçmeye çalıştık...

Ülkemizde bir çok markanın mikro elektrikli aracı mevcuttur. Her geçen gün yeni marka modeller dahil olmaktadır.

Bilgim doğrultusunda biraz bilgi vermek isterim.

Bu tür araçların en dikkat edilmesi gereken şey bataryasıdır diyebiliriz.

Batarya sistemi elektrikli aracın en pahalı ve en hayati parçasıdır.

Ülkemizdeki #mini elektrikli araçların
kullandığı batarya sistemini şu şekilde ayırabiliriz.
#jel akülü araçlar
#Lityum lion bataryalı araçlar
#Lifepo4 bataryalar

çok ayrıntıya girmeden basitçe anlatmaya çalışacağım.

#jel aküler
ekonomik araçların neredeyse hepsinde jel akü var. jel akülerin kalitelisi olursa ve kullanımına dikkat edilirse kısmen uzun ömürlü olabilir. (kalitesine göre 200-600 kez doldur boşalt ömrü)
en büyük dezavantajı ise şarjı genelde %50 nin altına düştüğü zaman performans kaybı başlar. bu yüzden araç yokuşlarda bayılır.
ayrıca her ne kadar üzerinde jel akü yazsa da piyasada ki akülerin çoğu gerçekte jel akü değildir. dolayısıyla 1-2 sene sonra aküler genelde çöp olur.

#lityum lion bataryalar
telefon tablet gibi cihazlardan tanıdığımız en çok kullanılan batarya türüdür. kullanımına dikkat edilirse kalitesine göre uzun ömürlüdür.
şarj seviyesi %20 ile 80 arasında kullanılması tavsiye edilir. genellikle yüzde 20 nin altında performans kaybı başlar.

300 400 bine satılan bir kaç model Lion bataryalı mini elektrikli aracın bataryasını gördükten sonra almaktan vazgeçmiştim. hani eskiden telefona yan sanayi batarya diye alırdık şişer patlardı ya onlar gözümde canlandı resmen.
marka belirtmiyorum belki kötü değildir ama bataryası görüntüsü bile bana hiç güven vermedi açıkçası.

#lifepo4 piller
en uzun ömür vaad eden batarya pil çeşididir. ortalama 2000-2500 kez doldur boşalt yaptığınızda bile ömrünün %20 sini kaybeder.
tabiki pilin markasına göre de bu rakamlar değişiklik gösterecektir.
şarj seviyesi yüzde 0 a düşene kadar tam performans ile çalışırlar. full sarj edilmesinde mahsur yoktur.

diğerlerinden ayıran belki de en önemli özellik diğerlerine göre yangın ve patlamaya çok daha dirençli ve güvenli olmasıdır.

not: verdiğim bu bilgileri ülkemizde satılan mini elektrikli araçların batarya sistemine göre verdim.
büyük elektrikli araçlar ile karıştırmayın. onlarda genellikle en iyi lityum iyon markaları kullanılıyor.


PARÇA KALİTESİ VE YEDEK PARÇA PROBLEMİ

mikro araçlarda en sıkça rastlanılan sorundur. ucuz olanlar genellikle sürekli parça arızasına maruz kalır. bazı markaların ise yedek parçası için haftalarca çin den yedek parçası beklenir.

kendi tespitime göre, ucuz olan mini araçlar daha çok, günlük yalnızca 1-2 km lik mesafede, bozuk olmayan düzgün yollarda, yağmursuz havalarda kullanılmak için yapılmış gibi. araba gibi kullanıldığında parçaları pek dayanmıyor.

ayrıca bu tür aracı alanlar, yaşadıkları parça arızalarının yanında, jel akülerin verdiği mutsuzlukla lifepo4 pillere geçmek için ekstra masraf etmek zorunda kalıyor.

not: kendi tecrübe araştırmalarıma dayanarak verdiğim bilgilerin %100 doğruluğunu garanti edemem. mutlaka kendi araştırmanızı yapmalısınız.

--- bütçeniz doğrultusunda fayda zarar analizi yaparak karar vermelisiniz. herkesin ihtiyaç ve beklentisi farklı olacağından tercihler iyiler ve kötüler değişkenlik gösterebilir.

her tür marka model mini elektrikli araçlar hakkında sorularınızı sorabilirsiniz. bilgim doğrultusunda yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке