BUNLARI KESİNLİKLE YAP KÜLLENMEDEN KURTUL I

Описание к видео BUNLARI KESİNLİKLE YAP KÜLLENMEDEN KURTUL I

İster bahçe işinde yeni olun, ister kendinizi deneyimli bir profesyonel olarak görün, bütün iyi niyetinize rağmen, hastalıklar genellikle; rüzgarlarla veya sıçrayan sularla devreye girer ve değerli hasatınızı bozar.
Yaygın hastalıklar ve bunları önleme ve kontrol etme yolları hakkında bilgi edinmek için zaman ayırmaya değer. İyi haber şu ki, mantar veya mantar benzeri patojenler, tüm bitki hastalıklarının yaklaşık yüzde 85'ine neden oluyor. İyi bahçe uygulamalarının ve hastalık önleyici tedbirlerle, yaygın bahçe mantar hastalıklarını etkili bir şekilde önleyebilir ve kontrol edebilirsiniz.
İyi bahçecilik alışkanlıkları ve etkili tedavi, mantar hastalıklarını önlemeye, durdurmaya ve kontrol etmeye yardımcı olur
Mantar hastalıkları, nem ve sıcaklık gibi koşullar onların gelişmesini ve yayılmasını teşvik ettiğinde bitkileri hasta eder. Bu koşullar hastalığa göre değişir, ancak bu basit kültürel uygulamalar etkilerini sınırlamanıza yardımcı olabilir:
Sağlıklı fide dikerek başlayın. İster doğrudan bahçenize tohum ekiyor olun, ister kendi yetiştirdiğiniz fideleri kullanıyor olun, hastalıksız, hastalığa dayanıklı tohumlar ile başlayın.
Bitki ihtiyaçlarına göre dikim alanlarını seçin. Güneşi seven sebzeleri gölgeli yerlere zorlamaya çalışmak, yalnızca yenilebilir yiyecekleriniz ve kendiniz üzerinde ek strese yol açar. Uygun ekim alanları, hastalıkları ve hayal kırıklıklarını önlemede uzun bir yol kat eder.
Havai sulamadan kaçının. Birçok mantar hastalığı, yapraklar ve diğer bitki parçaları uzun süre ıslak kalmadıkça çimlenemez ve yayılamaz. Yağmuru kontrol edemezsiniz ama sulamayı kontrol edebilirsiniz. Damla sulama ve dikkatli elle sulama yaprakları kuru tutar. (Bu durumun değiştiği zamanlarda vardır)
Günün erken saatlerinde su verin. Yapraklar ıslanırsa, mümkün olan en kısa sürede kurumaları önemlidir. Erken sulama, güneş, rüzgar ve gündüz sıcaklıklarının yenilebilir gıdalarınızın akşama göre daha hızlı kurumasına yardımcı olduğu anlamına gelir.
Fideleri sık dikmeyin. Fidelerin etrafındaki zayıf hava sirkülasyonu, nemi hapseder ve yaprakları daha uzun süre ıslak tutar.
Islak bir bahçede çalışmayın. Bazı mantar hastalıkları, ıslak çizmeler ve giysiler, nemli budayıcılar ve hatta nemli eller üzerinde bitkiden bitkiye yayılır. Dalmadan önce bahçenizin kurumasını bekleyin ve ev tipi dezenfektanla hızlıca silinerek aletleri temiz ve steril tutun.
Yapabileceğiniz bazı doğal preparatlat vardır. Ekmek infüzyonu, soğan infüzyonu, atkuyruğu çayı ve papatya çayı, mantar hastalıklarını önleyici tedbirlerdir. Ayrıca aspirinli veya söğüt çayı da aynı işi görür. Süt ve su karışımı basit ancak inanılmaz etkili bir uygulamadır. Kanalda bu konuda video var, mutlaka seyredin.
Süt ve su karışımıyla mantar hastalıklarından kurtulmak için:    • HASTALIKLARDAN SÜTLE KURTULUN -  MANT...  


#bitki hastalıkları ile biyolojik mücadele
#bitki hastalıkları ile mücadele
#bitki hastalıkları ve mücadele yöntemleri
#bitki hastalıkları epidemiyolojisi
#bitki hastalıkları ve zararlıları
#bitki hastalıkları listesi
#bitki hastalıkları ile mücadele yöntemleri
#bitki hastalıkları kaça ayrılır
#abiyotik bitki hastalıkları
#bitki bakteri hastalıkları ile mücadele yöntemleri
#bitki bakteri hastalıkları ile mücadelede kullanılan yöntemler
#bitki bakteri hastalıkları
#bitki mantar hastalıkları
#bitki virüs hastalıkları
#küllenme
#mildiyö
#bitki hastalığı belirtileri
#bitki hastalıkları beyaz küf
#bitki hastalıkları bakteriyoloji
#domates bitki hastalıkları
#bitki hastalığı ne demek
#bitki fungal hastalıkları
#bitki bakteri hastalıkları
#bitki hastalıkları ile doğal mücadele
#bitki hastalıkları ile nasıl mücadele edilir
#bitki hastalık etmenleri nelerdir
#bitki hastalık evreleri
#bitki hastalık etmenleri

Комментарии

Информация по комментариям в разработке