הרב חיים קנייבסקי בפסק הלכה מפתיע על פאה נכרית - האם מותר ללבוש פאה לדעת הרב קנייבסקי

Описание к видео הרב חיים קנייבסקי בפסק הלכה מפתיע על פאה נכרית - האם מותר ללבוש פאה לדעת הרב קנייבסקי

הפסק המפתיע של מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א על לבישת פאה נכרית
בסרטון נראה מרן משוחח עם תלמידו ומקורבו הרה"ג רבי אורי טיגר ששואל אותו, בנושא הפאות ומרן משיב באריכות.
הרב טיגר: "רציתי לשאול את הרב, פרסמו בירושלים שהרב אלישיב אמר שהפאות של היום אסורות בגלל שכל ההיתר שפעם היה ניכר ההבדל ביניהם, היום הכל אסור".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "כל הטעם שהמתירים התירו אמרו שאפשר להכיר, אבל אם אי אפשר להכיר שמעתי את זה ממנו לפני חמשים שנה, זה נכון מאד שאם לא ניכר בכלל אז הם צודקים".

הרב טיגר: "אבל למעשה כמעט כולם היום זה לא ניכר, השאלה אם מותר או אסור".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "הם טוענים שזה כן ניכר, מי שבקי יכול לדעת".

הרב טיגר: "אז זה תלוי, צריך להיות דווקא בבקי?".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "כן".

הרב טיגר: "אבל אם סתם איש לא?".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "סתם איש תלמיד חכם בוודאי לא מכיר, אבל המון העם מכירים אז יש מקום להתיר, אם אף אחד לא מזהה כדאי להחמיר".

הרב טיגר: "אישה שרוצה ללבוש פאה, והיא שואלת אם יש בזה בעיה".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "אנחנו רגילים להתיר".

הרב טיגר: "כי יש כאלה מפרסמים שה'הפלאה' עשה חרם על זה, ויש אחרונים שמאד מאד מחמירים בזה".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "יש כאלה שהשיער שלהם ניכר שזה שיער, זה באמת בעיה… אם זה נראה ממש כמו שערות שלא יהיה אפשר בכלל להכיר זה לא ראוי".

הרב טיגר: "אפילו אם זה לא מאה אחוז טבעי כל זמן שזה נראה?".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "אם אפשר להכיר אז רוב האחרונים מתירים, המשנה ברורה מתיר, הרמ"א מתיר, רק כתוב שאלה שנהגו להחמיר שלא ישנו את מנהגם, הספרדים".

הרב טיגר: "הספרדים רק לא ישנו את מנהגם, וספרדיה שנשואה עם אשכנזי?".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "אם הוא נהג ואבותיו נהגו להחמיר לא צריך להקל".

הרב טיגר: "לא צריך להקל?".

מרן הגר"ח קנייבסקי: "לא".
אהבתם את הסרטון - תעשו לייק
לחץ על הרשמה למינוי כדי להתעדכן על סרטונים חדשים ומעניינים - ההרשמה בחינם
תכתבו תגובה מה דעתכם על הסרטון.
You liked the video - Like
Click Subscribe to Subscribe to stay up to date on new and interesting videos - Free Registration
Write a comment What you think of the video.
http://www.rakmas1000.ntt.co.il/ היכנסו לאתר ותיהנו מכל מה שמעניין בציבור החרדי
הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א, מגדולי דורנו, בספרו "שונה הלכות נדפס תשמ"ט" פסק כמשנ"ב שמותר ללבוש פאה במקום שנהגו. ובמענה לשאלתי כתב גם שפאה נכרית עדיפה ממטפחת המצויה כיום, וכתב עוד שאם המתבונן יכול להבחין שזו פאה ולא שיער עצמה, המנהג להקל. ובספר "אורחות רבנו הקהילות יעקב" הביא שכך נהגו אם החזו"א, ואשתו, ואשת הסטייפלר, ולבשו כולן פאה נכרית:


"פאה נכרית אפילו דרכה לכסות אין בהם משום ערוה, ומותרת לגלותה. ויש אוסרין. וכתב המגן גיבורים שאם אין מנהג המקום שילכו הנשים בפאה נכרית, הדין עם המחמירים, וגם אסור לקרות כנגדן. ובמקומות שנהגו לילך יש לסמוך על המקילין. ומשמע שאפילו בשער של עצמה שנחתך ועשתה ממנו פאה מותרת, ובמגן גיבורים מחמיר בזה [כלומר בשיער של עצמה]" (שונה הלכות, חלק א', סי' ע"ה ס"ק כ"ב).
"אמר לי הגר"ח קנייבסקי שליט"א, זקנתו הרבנית ע"ה, אמו של מרן החזו"א זצוק"ל, לבשה פאה נכרית, וכן הרבנית ע"ה זוגתו של מרן החזו"א לבשה פאה נכרית, וכן הרבנית ע"ה זוגתו של מו"ר (שליט"א) זצוק"ל, [בעל הקהילות יעקב] לבשה פאה נכרית (כמדומה שלבשו את הפאה בשבתות ימים טובים ובשמחות)" (אורחות רבנו הקה"י חלק ג' אות ס"ג).
במענה לשאלת הגר"א פולק שליט"א, וזה לשונה: "אברך בן תורה מדקדק במצוות ובהלכה, ומחמיר בכל ארחות חייו יותר מכפי "חיוב" ההלכה, האם ראוי ונכון שיבקש מאשתו שלא תלך בפאה נכרית אלא במטפחת (במקום שאין הדבר גורם הפרעה לשלום בית וכדו'), והיא מוכנה לציית לו אלא אומרת שקשה לה לשנות ממנהג מקומה, אבל אם מבחינת ההלכה יש להחמיר, אפי' שאינו חיוב גמור היא מוכנה לעשות ככל אשר יאמר מרן שליט"א. והבעל טוען שיש להחמיר מכמה טעמים, א. כיון שיש הרבה פוסקים האוסרים. ב. יש אומרים שגם המתירים לא התירו בפאות של זמננו שדומות לשיער. ג. יש אומרים שגם הש"ג לא התיר אלא בחצר". וענה הרב בזה הלשון: "אין צריך להחמיר" (דבריו הובאו בקובץ אור ישראל כ"ב אות ס"ח).
במענה לשאלה שהובאה בספר "נזר החיים" (דף רי"ד), ענה הרב: "בשם החזון איש אומרים, שיש מעלה בפאה, משום שמכסה את כל השערות. ואה"נ, באשה שמקפידה שלא יצאו כל שערותיה אין שום עדיפות [אבל אין זה מצוי, והמטפחת מחליקה מידי פעם ונראה השיער. וכוונתו לאפוקי ממש"כ כמה מהפוסקים, שיש עדיפות מטעמים אחרים, כגון שלא יתן עינו באשה אחרת. המעתיק]. ויש אחרונים שמחמירים בפאה, אך אצלנו לא נהגו להחמיר".

במענה לשאלה שהובאה בספר "שערי דן" כת"י (הובא בקובץ "אליבא דהלכתא" ח' הוצ"ל ע"י "אהבת שלום"), וזה לשונה: "האם יש להחמיר שלא ללבוש פאה נכרית". ענה הרב בזה הלשון: "אצלנו בליטא בדרך כלל לא הקפידו על זה, לבד מהחסידים שחלק מהם הקפידו. ואף מי שאין לו מסורת ע"פ דין אינו חייב להחמיר, דבמשנה ברורה (ע"ה, ט"ו) כתוב שבמקום שנהגו להחמיר שלא ישנו את המנהג שלהם, לא יותר מזה, על כן ע"פ דין אפשר להקל". ובשאלה נוספת שהובאה שם וזה לשונה: "האם שרי לאשה ללכת עם פאה הדומה לשערות ראשה, כמו שמצוי בזמנינו". ענה הרב בזה הלשון: "אם זה נראה ממש כמו שערות צריך להחמיר בזה, דהאחרונים חשו משום מראית העין, ואם זה ממש מראית העין יש להחמיר".
במענה לשאלה, וזה לשונה: "מה דינן של פאות שאינן ארוכות מאוד או פרועות, אך עשויות משיער טבעי ומראה טבעי להן. האם מותר לנשים נשואות ללובשן?" ענה הרב בזה הלשון: "אם זה נראה ממש כשערה, ואי אפשר להבחין, יש להחמיר".

Комментарии

Информация по комментариям в разработке