Piipahdus UUDISTUNEESSA KALAKOULUSSA 2024

Описание к видео Piipahdus UUDISTUNEESSA KALAKOULUSSA 2024

Kalakoulua, joka on toiminut ikonisena symbolina suomalaisessa kalastuskoulutuksessa, on uudistettu vuonna 2024.

Tästä vuodesta alkaen luokkaopiskelu tapahtuu Tuorlassa Kaarinassa hyvien kulkuyhteyksen päässä ja Paraisten toimipistettä käytetään kenttäasemana, jossa tapahtuu kaikki käytännön työt ja josta lähdetään retkille saaristoon.

Kalakoulun opetusohjelma kattaa laajasti kaikenlaiset käytännön kalastukseen liittyvät asiat, ja se voidaan jakaa viiteen pääosaamisalueeseen: ammattikalastukseen, vesiviljelyyn, kalanjalostukseen ja kalastusmatkailuun sekä kalavesienhoitoon. Koulussa on käynnistynyt uusi kalavesienhoidon opetusohjelma, joka vastaa vesistöjen ylläpidon kasvaviin tarpeisiin ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä biologien työpareina ja osallistua käytännön töihin maastossa. Työnantajia kalavesienhoitajille ovat esimerkiksi kalatalouskeskukset, kunnat ja vesiensuojeluyhdistykset.

Kalastusoppaan koulutus on yksi koulutuksen suosituimmista osa-alueista. Nykyään oppaat näkyvät aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja pyrkivät edistämään omaa toimintaansa sekä tekevät yhteistyötä kalastusvälinebrändien kanssa. Koulutus ei kuitenkaan keskity pelkästään kalastustekniikoiden oppimiseen, vaan sisältää laajemman kokonaisuuden, johon kuuluvat esimerkiksi asiakaspalvelutilanteiden harjoittelu, yritystoiminnan perusteiden oppiminen ja vuokraveneiden ajamiseen tarvittavien pätevyyksien hankkiminen. Suurin osa valmistuneista opiskelijoista ryhtyy sivutoimisiksi yrittäjiksi, ja kalastusoppaan työllä voi tehdä lisäansioita matkailuun liittyvien ammattien rinnalla.

Vesiviljely on myös merkittävä osa koulutusta, ja koululla on äskettäin valmistunut moderni kiertovesiviljelylaitos. Tavoitteena on nopea kalankasvu, vähäinen vedenkulutus ja pienet ravinnepäästöt. Kiertovesilaitoksessa pystytään kontrolloimaan kasvuympäristöä paremmin kuin muissa kasvatusmenetelmissä. Tulevaisuuden visioihin kuuluu myös vesiviljelijöiden kouluttaminen kierrättämään kalankasvatuksesta syntyneet ravinteet esimerkiksi kasvienkasvatuksessa.

Kalakoulu tarjoaa monipuolisia työllistymismahdollisuuksia sekä vesiviljelyssä että kalanjalostuksessa. Koululla on myös näkemyksiä kalastuksen tulevaisuudesta ja uusista suuntauksista, kuten kalavesien hoidosta ja ammattikalastuksen uusista muodoista. Kalastusammattilaisten koulutus on tärkeää, ja monet opiskelijat pääsevät töihin jo ennen valmistumistaan, viimeistellen opintonsa työnantajan opissa.

Koulutuksesta kiinnostuneille: https://www.livia.fi/kalatalousala/

Lisää kalajuttuja:
  / kalastuskanava  

  / liviakalaopetus  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке