Complexele de inferioritate și lupta cu ele. Dr.Onelia Pescaru. Deschideți-vă sufletele

Описание к видео Complexele de inferioritate și lupta cu ele. Dr.Onelia Pescaru. Deschideți-vă sufletele

Complexele de inferioritate....
Tulburarea are la bază un sentiment natural pe care îl simţim când suntem mici, copii într-o lume de adulţi şi mult mai neputincioşi decât modelele noastre. Asta o simt toţi copiii, dar nu la toți se dezvolta în complex.
Cum ajunge copilul un complexat? Dar un megaloman?
O sursă de complexe de inferioritate este imaginea corporală. In societatea modernă, aparenţa este la mare preţ. Nu este de mirare de ce tot mai multe persoane sunt complexate : nas coroiat, ochi apropiaţi, urechi prea mari, bust prea mic sau şolduri prea proeminente, prea gras sau prea slab... Unii devin atăt de obsedaţi de aspectul fizic, incăt ajung să aibă o imagine de sine distorsionată.
Încercănd să camufleze cu orice preţ defectul respectiv, uită să-şi pună in valoare calităţile.
Complexul de superioritate este cumva ... similar, deoarece ambele au la bază o imagine de sine scăzută. Persoanele care îşi evidenţiază superioritatea simt nevoia să-şi ascundă ... inferioritatea şi au uneori tendinţa de a face mai mult decât se aşteaptă de la ele.
Pe măsură ce creştem, căutăm putere şi recunoaştere pentru a compensa sentimentele de neputință și lipsă de valoare pe care le aveam când eram mici.
Complexații își pun fie masca superiorității, fie masca tăcerii.
Pot afișa o superioritate inexistentă, tocmai pentru a ascunde neincrederea și nesiguranţa.
Altii işi găsesc acoperire în realizări din ce in ce mai mari pentru a-şi dovedi că " sunt cei mai buni" și caută puncte de sprijin prin obţinerea unor bunuri materiale, case, maşini sau funcţii de conducere. Clădeasc in jurul lor un fel de fortăreţe, să se simtă protejaţi, tocmai pentru că in interior resimt nesiguranţa şi neincrederea.
Primul pas spre rezolvarea complexului este conştientizarea faptului că există o problemă. Recunoașterea ei. Din păcate, e destul de dificil. De obicei ajungem să conştientizăm unele stări abia cănd acestea ies intr-un fel sau altul la suprafaţă şi ne fac probleme in relaţiile cu cei din jur: acasă sau la serviciu.
Și atunci? Alegem un terapeut.
Deschideti -vă sufletele și faceți din mintea voastră un aliat!

Комментарии

Информация по комментариям в разработке