Çocuklarda Konuşma Gecikmesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Описание к видео Çocuklarda Konuşma Gecikmesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

#konuşmagecikmesi #konuşmaterapisi #konuşmagecikmesinedir?
Çocuklarda Konuşma Gecikmesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? sorularına cevap arayan aileler için Uzman Dil ve Konuşma Terapistimiz Hacer Karayel faydalı bilgiler paylaşıyor.

Videolarımızın devamı ve öneriler için yorum yapmayı, videoları beğenmeyi ve ABONE olmayı unutmayın. Şimdiden teşekkürler.

İnternet adresimiz: http://www.terapitime.com/
Twitter:   / terapitime  
Facebook:   / dil.konusma  
Abone Ol:    / @terapitime  

Gecikmiş Konuşma çocuğun konuşmasının yaşına göre beklenenden ve olması gerekenden çok geride ve çok yavaş olmasıdır. Konuşma belirli evreleri vardır. Çocukta bu evrelerin çok gerisinde kalır. 0-12 aylık bir bebekten agulama ve babıldama bekleriz. Örn: baba, mama, ama, dada gibi...
iki sesleri bir araya getirerek hece kurmasını bekleriz. 12 aylıktan sonra 18 aylığa kadar bir kaç kelime söylemesini bekleriz. Birde günlük hayattaki basit komutları anlamasını isteriz. Örn: Kapıyı kapat dediyseniz, gidip kapıyı kapatmasını beklersiniz. Topu getir dediyseniz topu getirmesini beklersiniz. 18 aylıktan sonra bebeğin artık 2 kelimeyi bir araya getirerek basit cümleler kurmasını isteriz. Örn: Baba gitti, mama bitti gibi kelimeler kurmasını bekleriz. Bunu da iki yaşına kadar isteriz.

Dil ve Konuşma Terapisti Kimdir? Ne Yapar? :
Dil ve Konuşma Terapisti bu alanda eğitim almış uzman bir kişidir. Dil Konuşma ve İletişimin tanımlamasını değerlendirmesini, tanısını ve terapisini üstlenir.
Gecikmiş Konuşma, Artükülasyon Bozukluğu, Kekemelik, Ses Bozukluğu, İletişim Bozuklukları... Bunların hepsini değerlendirir, tanısını yapar ve terapisini üstlenir.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке