Ciorba de perișoare cu zeamă de varză, dreasă cu smântână și tarhon

Описание к видео Ciorba de perișoare cu zeamă de varză, dreasă cu smântână și tarhon

CIORBA DE PERIȘOARE CU ZEAMĂ DE VARZĂ, DREASĂ CU SMÂNTÂNĂ ȘI TARHON

Ingrediente:

apă rece: 4 l
morcov: 1 bucată medie
ceapă galbenă: 4 bucăți medii
țelină: un sfert
amestec de legume: 150 g
pătrunjel verde: 3 legături
zeama de varză: 1 l
zarzavat pentru ciorbe: 700 ml
carne tocată de porc (gulaș): 1,3 kg
orez: 150 g
ouă: 7 bucăți
smântână de gătit: 600 ml
piper alb măcinat: 1 linguriță rasă
vegeta naturale: 1 lingură (opțional)
tarhon: 1 linguriță rasă
ulei de floarea soarelui: 100 ml

Mod de preparare:

    Ceapa se toacă mărunt, morcovul și țelina se dau prin răzătoarea mare, când apa sa încălzit adăugăm legumele, inclusiv amestecul de legume congelate și le lăsăm să fiarbă la foc mediu.
    Pregătirea perișoarelor: punem carnea tocată într-un bol, tocăm mărunt două legaturi de pătrunjel și-l punem peste carne, mai adăugăm orezul, patru ouă, piper alb măcinat după gust și opțional vegeta naturale o lingură. Se amestecă foarte bine carnea împreună cu toate ingredientele și apoi pe farfurii întinse turnăm puțin ulei de floarea soarelui și ungem bine toată suprafața. La fel ungem mâinile cu ulei și formăm perișoarele de mărime potrivită și le așezăm pe farfuriile unse cu ulei.
    Când observăm că legumele sunt fierte adăugăm zarzavatul pentru ciorbe și zeama de varză și le mai lăsăm ca să dea în câteva clocote, apoi adăugăm perișoarele punând zeamă fierbinte astfel încât să alunece ușor și treptat de pe farfurii.
    În timpul care vor fierbe perișoarele, vom pregăti smântâna cu care vom drege ciorba: într-un bol punem trei gălbenușuri de ou și adăugăm o parte din smântâna pentru gătit, amestecăm bine și treptat punem și restul de smântână.
    Verificăm dacă perișoarele sunt fierte și abia apoi adăugăm smântâna cu ou, nu înainte de a adauga zeamă fierbinte peste ea pentru ai crește puțin temperatura. Pentru că noi am folosit zeamă de varză și o lingură de vegeta naturale nu a fost cazul ca să mai adăugăm și sare, dacă nu folosiți vegeta ori zeamă de varză se adaugă sare după gust. Mai lăsăm ciorba ca să dea în câteva clocote și adăugăm tarhonul, mai bine câte puțin și gustăm până potrivim ca gustul să fie perfect. După ce am oprit focul adăugăm și o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt, lăsăm ciorba ca să se liniștească puțin și apoi o punem servi cu ardei iute verde sau murat și garantat că o porție nu o să fie îndeajuns 😋 Spor la gătit și poftă bună vă doresc!

☆ ☆

Orice mâncare are o poveste, așa și cu ciorba de perișoare pe care o plănuiam de câteva zile, pentru că poftele se execută, nu se discută. Tot din cauza poftei distribuisem cu o zi în urmă ciorba de perisoare acrită cu zeamă de varză, pentru că suntem în sezonul potrivit și am avut chiar puțină zăpadă și uite că în plină ninsoarea am dat fuguța la market după cele necesare, bineînțeles cu lista de rigoare.
    Am luat cele necesare și stând la coadă la casă mi-am aruncat ochii prin multitudinea de mesaje primite la postarea mea cu ciorba de perișoare, câteva gospodine spuneau că foarte bună este și cea dreasă cu smântână și tarhon, ce să mai zic, era trecut de ora prânzului și apucasem ca să ronțăi câțiva biscuiți până atunci și deja gândul la o ciorbă fierbinte cu ardei iute mă făcea ca să salivez maxim.
    Se zice foarte bine că foamea este cel mai bun pofticios, așa că ajutați de mesajele primite și împinși de o poftă puternic dezvoltată, am preparat o minunăție de ciorbă, care în mod normal trebuia să fie primul fel, dar sa transformat și în felul doi, atât de bună a ieșit. Uitasem ca să vă spun că înainte de ciorbă am luat și oleacă de "viteză" fiartă cu zahăr și piper negru boabe, asta că tot ningea afară...

Комментарии

Информация по комментариям в разработке