Warmtepomp en PVT-panelen - Duurzaam in 1 uur

Описание к видео Warmtepomp en PVT-panelen - Duurzaam in 1 uur

Natuurlijk is een huis verduurzamen in 60 minuten een prestatie van formaat. Technische Unie, NIBE en Triple Solar maken dit graag mogelijk. Tijdens deze interactieve online sessie leert u meer over alle stappen van verduurzaming: van het belang van een warmteverliesberekening tot het energieneutraal maken van een woning. Hierbij presenteren we een relatief nieuw bronsysteem: PVT-panelen van Triple Solar die uitstekend samenwerken met een water/water warmtepomp van NIBE.

Over de online kennissessie

29 juni 2021 | 16.00 uur| 01:00:00 uur

In 1 uur wordt u meegenomen in de oplossingen van Technische Unie, NIBE en Triple Solar, en vooral hoe deze perfect met elkaar samenwerken. Daarnaast maakt u kennis met verschillende tools die u weer helpen om makkelijker en sneller huizen te verduurzamen. Zo kunt u na dit uurtje weer meteen aan de slag!

Over PVT en warmtepompen

PVT-panelen zijn aan de voorzijde voorzien van pv-cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterzijde van de panelen wordt gevormd door een thermische wisselaar die warmte onttrekt aan de omgevingslucht. Hiermee worden zonlicht, daglicht en buitenlucht optimaal benut. De warmte wordt via bronvloeistof (glycol) naar de warmtepomp getransporteerd voor het leveren van cv-verwarming en warmtapwater. Doordat de PVT-panelen aan de achterzijde niet zijn geïsoleerd kunnen ze maximaal warmte aan de omgeving onttrekken, óók als de zon niet schijnt. Hierdoor functioneren de panelen ook ’s nachts en in de winter als bron voor een water/water warmtepomp van NIBE. De pv-cellen aan de voorzijde wekken voldoende stroom op om het energieverbruik van de warmtepomp te dekken. Om het elektrisch vermogen aan te vullen, kunnen bovendien extra pv-panelen worden geïnstalleerd met exact hetzelfde uiterlijk als de PVT-panelen. Zo ontstaat een esthetisch verantwoorde totaaloplossing.

Over de warmtepomp selectietool

Een juist ontwerp van een warmtepompinstallatie begint bij een transmissieberekening. Dit werkt totaal anders dan bij een cv-ketel, die een heel breed modulatiebereik heeft qua vermogen. Om het vermogen van de warmtepomp te bepalen is een heel precieze berekening nodig. Om die te maken is het dan ook vereist om eerst een warmteverliesberekening te maken. Met de warmtepomp selectietool nemen we u veel werk uit handen. Ook geeft de uitkomst van deze selectietool meer waarde aan het ontwerp. Met behulp van de selectietool wordt een volledige transmissieberekening van de woning van uw klant gemaakt en weet u direct of een warmtepomp in de woning te realiseren is én welk type warmtepomp benodigd is.

Sprekers:
Techniche Unie: John Heskes ( Adviseur Duurzame Energie Oplossingen)
NIBE: Leo Bestman ( Business Development Manager)
Triple Solar: Sander Huijser (Verkoop Installateurs Groot, Platforms & Kanalen)

Комментарии

Информация по комментариям в разработке