Samenvatting FC Groningen O18 - Vitesse O18 zaterdag 18 februari 2023

Описание к видео Samenvatting FC Groningen O18 - Vitesse O18 zaterdag 18 februari 2023

Onder zeer stormachtige condities speelde de huidige nummers 1 Vitesse en 2 Groningen op het fraaie jeugdcomplex van FC Groningen tegen elkaar. De lange busrit had de Vitesse spelers niet al teveel beïnvloedt. Vitesse begon goed aan de wedstrijd en ging met name de 1e helft goed om met de winderige condities. Al heel snel werd het 0-1 door een fraai doelpunt van Adam Tahaui die met een geplaatst schot de keeper verraste. Het tweede doelpunt was van grote schoonheid. Na een goed opgezette aanval van Vitesse en goed terugleggen van spits Bouke Boersma scoorde Adam Tahaui z'n 2e goal door heel fraai de Groningen verdediger uit te spelen en beheerst de keeper te passeren.

Vitesse ging door en ditmaal was het Joël van den Berg die een aanval van Groningen onderschepte en vervolgens zelf een nieuwe aanval opzette. Via Senna Westerveld kreeg hij de bal terug en rondde koel af: 0-3

Nog voor rust werd het 0-4. Joël van den Berg stuurde spits Senna Westerveld diep met een fraaie bal met buitenkant rechts. Senna ging alleen op de keeper af en scoorde in de verre hoek. Een mooie goal die gevierd werd met z'n opa.

De tweede helft was van beiden kanten een stuk slordiger. De score bleef lang 0-4 totdat de scheidsrechter besloot tot het geven van een penalty aan fc Groningen. Tot iedereens verbazing zag de scheidsrechter een overtreding in de actie van de Vitesse verdediger Silvan Bröker die een bal blokte.Spits Nils Eggens maakte dankbaar gebruik van dit kadootje en schoot de bal 'a la Johan Neeskens' in de goal: 1-4

Vitesse was niet onder de indruk en vrijwel meteen na de aftrap scoorde Bas Huisman na goed terugleggen van Nino Zonneveld: 1-5. Er werd verder niet meer gescoord en daarmee blijft Vitesse de koploper in deze poule.