Projecte Life MigratoEbre
Aquest projecte, en el tram final del riu Ebre, vol ser un exemple de bones pràctiques per aplicar a d’altres trams finals de rius europeus per a la recuperació de peixos migradors.
Es persegueixen els objectius següents:
• Recuperar poblacions sanes i sostenibles a la part inferior del Riu Ebre i al Delta de l’Ebre d’espècies de peixos anàdroms o migradors amenaçats - Esturió comú (Acipenser sturio), Anguila (Anguilla anguilla), Saboga (Alosa fallax) i Llamprea (Petromizon marinus)-.
• Millorar significativament la connectivitat ecològica del Baix Riu Ebre, adaptant tots els obstacles actuals del tram final (Embassament de Xerta, Embassament d’Ascó i Pantà de Flix).
• Implicar a la població local, creant una xarxa de gestors del territori, (pagesos, pescadors, gestors de l’aigua, companyies elèctriques, agents turístics i autoritats regionals i locals).
• Ser un projecte exemplar a escala local, i progressivament promoure la connectivitat ecològica de tota la conca del Riu Ebre. Tanmateix, esdevenir un projecte model per a altres rius ibèrics -Guadalquivir, Guadiana, Miño – i també Europeus.
El projecte ho executen l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries, el Centre d'Estudis de Rius Mediterranis i la Fundació Catalunya - La Pedrera.
+Info: www.migratoebre.eu
_________________________________________________________________
Proyecto Life MigratoEbre
Este proyecto, en el tramo final del río Ebro, quiere ser un ejemplo de buenas prácticas para aplicar a otros tramos finales de ríos europeos para la recuperación de peces migradores.
Se persiguen los siguientes objetivos:
• Recuperar poblaciones sanas y sostenibles en la parte inferior del Río Ebro y el Delta del Ebro de especies de peces Anadromes o migrantes amenazados - Esturión común (Acipenser sturio), Anguila (Anguilla anguilla), Saboga (Alosa fallax) y Lamprea (Petromizon marinus) -.
• Mejorar significativamente la conectividad ecológica del Bajo Río Ebro, adaptando todos los obstáculos actuales del tramo final (Embalse de Xerta, Embalse de Ascó y Pantano de Flix).
• Implicar a la población local, creando una red de gestores del territorio, (agricultores, pescadores, gestores del agua, compañías eléctricas, agentes turísticos y autoridades regionales y locales).
• Ser un proyecto ejemplar a escala local, y progresivamente promover la conectividad ecológica de toda la cuenca del Río Ebro. Sin embargo, convertirse en un proyecto modelo para otros ríos ibéricos -Guadalquivir, Guadiana, Miño - y también Europeos.
El proyecto lo ejecutan el Instituto para el Desarrollo de las Comarcas del Ebro, el Parque Natural del Delta del Ebro, el Instituto de Investigación y Tecnologías Agroalimentarias, el Centro de Estudios de Ríos Mediterráneos y la Fundación Catalunya - La Pedrera.
+Info: www.migratoebre.eu
Информация по комментариям в разработке