25. april 1990 Vejle Boldklub-Lyngby 1-2 LP

Описание к видео 25. april 1990 Vejle Boldklub-Lyngby 1-2 LP

Peter Kjær-Torben Sangild, John Larsen, Henrik Risom, Brian Steen Nielsen, Finn Christensen, Johnny Mølby, Carsten Pedersen, Keld Bordinggaard, Preben Elkjær og Steen Thychosen

Udskiftningsspillere:
Lars Rud (afløste i det 51. min. John Larsen) og Brian Rasmussen (afløste i det 60. min. Carsten Pedersen)

Kampens gang:
5. min. 1-0 Preben Elkjær
50. min. 1-1 Flemming Christensen
52. min. 1-2 Flemming Christensen

Dommer: Henning Lund Sørensen
Tilskuere: 4.300

Frøkenfodbold! Betegnelsen lå på læberne hos mange af tilskuerne til den første af de to semifinalekampe mellem VB og Lyngby. Træner Ebbe Skovdahl udtalte det efter kampen, for det udtrykte bedst VB'ernes indsats i de 90 minutter.
Lyngby spillede bedre og bedre som kampen skred frem, og da det virkelig gjaldt, afslørede VB både mangler i forsvar og angreb.
VB fik ellers en ønskestart, som burde have fjernet de værste pokalnerver. Lyngbys norske spiller Vetle Andersen helkiksede et forsøg på en tilbagelægning til sin målmand, og bolden endte i stedet for fødderne af Preben Elkjær, som fik frit løb og let udplacerede Jan Rindom.
Målet hjalp ikke VB i gang. Holdet forfaldt til stadig flere upræcise afleveringer, og modsat fik Lyngby mere og mere hold på spillet. Det var helt fortjent, at københavnerne fik udlignet, da Flemming Christensen snittede en tværaflevering fra Allan Kuhn forbi Peter Kjær. To minutter senere scorede samme spiller sejrsmålet efter kampens bedste detalje. I kombination med Henrik Larsen og Dennis Foss udspillede han fuldstændig VB-forsvaret, som dårligt nåede at dreje hovedet, før bolden lå i nettet bag Peter Kjær til 2-1.
Lyngby var senere nærmere 3-1 end VB en udligning. Ganske vist headede Preben Elkjær i sidste minut over mål på Henrik Risoms hjørnespark, men Lyngby havde haft større chancer.
- Nu bliver det svært at komme videre, men vi spiller naturligvis vor chance i Lyngby, sagde en skuffet Ebbe Skovdahl efter kampen. Tilmed kunne han se frem til at skulle undvære landsholdsspilleren John Larsen, som måtte udgå med en forstrækning i låret kort efter pausen.
Mere uheldig var Lyngby-spilleren Hasse Kuhn. Tre minutter efter at være kommet på banen rev han hånden af led og måtte køres til behandling på