ΜΑΙΡΗ ΜΑΡΑΝΤΗ 8/11/1986

Описание к видео ΜΑΙΡΗ ΜΑΡΑΝΤΗ 8/11/1986

Μαιρη Μαραντη
Πλήκτρα Χαράλαμπος Βενερης
Μπουζούκια Άγγελος Δημαρης---Γιάννης Δοξαστακης
Κιθάρα Θεόδωρος Χατζηανεστης
Τύμπανα Γιώργος Κατσικας
Πνευστά Απόστολος Κισσσαμιτακης
Μπάσο Γιάννης Ραβιολος
κεντρο ΑΡΙΑΔΝΗ 1986
Ας γυρίσουμε πίσω σε εκείνα τα ωραία χρόνια των νυχτερινών κέντρων και των μεγάλων και δύσκολων (μουσικά) προγραμμάτων.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΊΔΙ τιμή μου που συνεργαστήκαμε
Η Μαρία Τσεκούρα είναι από αυτές τις περιπτώσεις που λένε ¨γεννήθηκε γι’ αυτό που κάνει¨. Τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 το όνομά Μαίρη Μαράντη, που είναι το καλλιτεχνικό της, συνδέθηκε με την κοσμική διασκέδαση και τα νυχτερινά μαγαζιά της τότε εποχής και δικαίως… αποκαλείται από μερικούς μέχρι και σήμερα «η βασίλισσα της πίστας».

Υπηρέτησε το λαϊκό τραγούδι και άφησε τη δική της εποχή, το δικό της στίγμα. Μεγάλωσε στον τομέα της ψυχαγωγίας, γενιές ανθρώπων για περισσότερα από 30 χρόνια.

Στα δεκαεπτά της χρόνια αφήνει την πόλη που γεννήθηκε το Αίγιο και αρχίζει να κυνηγά το όνειρό της, παρόλο που οι γονείς της είχαν διαφωνίες να ακολουθήσει αυτή την πορεία, στο πάλκο. Εγκαθίσταται στην πρωτεύουσα και σε λιγότερο από έξι μήνες έχει ήδη αρχίσει δειλά – δειλά να εμφανίζεται σε γνωστά καταστήματα, μπουάτ και ξενυχτάδικα της τότε εποχής. Το 1969 αποδεικνύεται χρονιά – ορόσημο, καθώς συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον μουσικό και βιρτουόζο του μπουζουκιού Γιάννη Καραμπεσίνη, που μετέπειτα παντρεύεται, ολοκληρώνοντας έτσι την βάση της τραγουδιστικής της καριέρας μα και τον έρωτά τους, που ξεπηδά μέσα από την συνεργασία τους. Οι δισκογραφικές δουλειές ¨Πάρε με αγκαλιά¨, ¨Περιπλανώμενη ζωή¨, ¨Πορτραίτο¨, ¨Η αγάπη η δική μας¨, καθώς και ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το όνομα της, γνωρίζουν επιτυχία τις δεκαετίες του ’70 και ’80 και έτσι, ανοίγεται η πόρτα για live συνεργασίες με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της πίστας και της νυχτερινής διασκέδασης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η τραγουδίστρια, «μένει» στο υποσυνείδητο του σύγχρονου Έλληνα, όταν το 1998 συμμετέχει με το τραγούδι ¨Θα πάρω φόρα¨ στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο ¨Όλα είναι δρόμος¨. Εκεί, που ο Γιώργος Αρμένης θα υποδυθεί τον «καψούρη» με την τραγουδίστρια ρόλο του, ενώ υπό τους ήχους του εν λόγω τραγουδιού φωνάζει το θεϊκό ¨Ηλία ρίχτο…¨ αφού πρώτα έχει βάλει φωτιά στην καμπαρντίνα του. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Τάκη Σούκα, τον Δώρο Γεωργιάδη, τον Τάκη Μουσαφίρη και φυσικά τον Γιάννη Καραμπεσίνη, μα και πολλούς άλλους. Οι οικογένεια Τσεκούρα χάρισε στο λαϊκό τραγούδι τρεις συνολικά σπουδαίους τραγουδιστές, την Μαίρη Μαράντη, τον αείμνηστο Γιάννη Βορριά και την Γωγώ Πολέμη. Η κ. Μαράντη, φιλική και ευγενική, μιλάει στo protionline.gr. Αναπολεί και σχολιάζει, θυμάται και μοιράζεται αναμνήσεις, σε μια συνέντευξη που αξίζει το κόπο να διαβαστεί.
«Ξεκίνησα το 1968. Ήμουν πολύ μικρή τότε. Μετείχα σε μουσικά σχήματα σε μαγαζιά της Αθήνας εκείνη την εποχή. Γρήγορα ¨μαθεύτηκα¨ από τον κύκλο των γνωστών τραγουδιστών και δημιουργών των λαϊκών τραγουδιών. Το 1969 γνωρίζομαι με τον Γιάννη Καραμπεσίνη και συνεργαζόμαστε σταθερά για πολλά χρόνια μαζί και σε δισκογραφικό επίπεδο μα και σε συναυλίες και σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Με τα χρόνια, μεταπηδούσα σε πιο μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας και συνεργαζόμουν με όλο και πιο σημαντικότερους και πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες. Με προτιμούσαν και λόγω της φωνής μου, μα και της προσωπικότητάς μου».
«Ο Γιάννης Καραμπεσίνης μου εμπιστεύτηκε ένα τραγούδι του, το ¨Έχω κάψες¨, το οποίο έγινε αμέσως τρομερή επιτυχία και είχε μεγάλη απήχηση. Κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα. Το συγκεκριμένο τραγούδι καθώς και πολλά ακόμα, συμπεριλήφθηκαν στον πρώτο μου προσωπικό δίσκο. Τα τραγούδια αυτά παίζονταν ήδη στα νυχτερινά κέντρα που δούλευα και ο κόσμος τα ήξερε. Τα είχε αγαπήσει. Έπειτα βέβαια, τα επόμενα χρόνια, τραγούδησα και άλλους συνθέτες και στιχουργούς στο στούντιο. Συνολικά έκανα 12 προσωπικούς δίσκους και μετείχα σε δεκάδες άλλους, ως συμμετοχή. Θα χαρακτήριζα την πορεία μου σταθερή».
«Η μητέρα μου είχε πολύ καλή φωνή. Από εκεί ¨πήραμε¨ όλα τα παιδιά. Όλοι αγαπούσαμε το τραγούδι και ήμασταν καλλίφωνοι. Κάποια από τα αδέλφια μου έκαναν και αυτά την δική τους διαδρομή στον χώρο αυτό, του τραγουδιού. Η Γωγώ Πολέμη και ο Γιάννης Βορριάς υπήρξαν αξιόλογοι και πολύ καλοί τραγουδιστές. Εγώ ακολούθησα μια διαφορετική πορεία, πιο μεγάλη ίσως. Με τα χρόνια, χαρακτηρίστηκα πιο πολύ ως ¨διασκεδάστρια¨ από τον κόσμο και από τον καλλιτεχνικό χώρο. Με αυτή την εικόνα με γνώρισε και ο κόσμος. Με αυτήν την εικόνα πορεύτηκα στην καριέρα μου. Δεν το μετανιώνω. Έμαθα πολλά».
«Έχω ταξιδέψει αρκετά. Έχω πάει Αυστραλία, Καναδά, Αγγλία, Αμερική, Ευρώπη… Έχω συναναστραφεί με μεγάλο μέρος της ομογένειας. Όπου πήγαινα έκανα φίλους και γνωστούς. Η απήχηση που είχα ήταν πραγματικά αξιοπρόσεκτη. Στο εξωτερικό, ο Έλληνας γίνεται πιο Έλληνας από τους Έλληνες που ζουν εδώ. Ειδικά στην Αυστραλία και τον Καναδά, έχω ακόμα φίλους που καμιά φορά τα λέμε τηλεφωνικά.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке