Verimli Ders Çalışmanın 8 Altın Kuralı

Описание к видео Verimli Ders Çalışmanın 8 Altın Kuralı

Yarın sınav var. Keşke günü gününe çalışsanız ama olmuyor işte. Bari şimdi en verimli şekilde çalışın ki yarın kolay geçsin. Bu videoda etkili ders çalışmanın ipuçlarını bulacaksınız.

İnterneti veya bazı siteleri bir süreliğine bloklayan yazılımlar:

http://getcoldturkey.com/ (Windows & Mac)
http://selfcontrolapp.com/ (Mac)
http://goo.gl/r600Rn (Chrome eklentisi)
http://goo.gl/Fh9H7 (Chrome eklentisi)
http://goo.gl/vKl9l (Firefox eklentisi)

KENDİNİZE SÜRE KOYUN
Öncelikle zamanınızı planlayın. Çalışmak için mutlaka kendinize bir süre koyun. Sakın ola ki uykudan fedakarlık etmeyin. Az uyumak demek konsantrasyonun düşük olması demek. Yani iyi bir şekilde çalışsanız bile sınavda olmadık hatalar yapabilirsiniz.

AĞIR YEMEK YEMEYİN
Çalışmaya başlamadan önce tıka basa doyacak kadar yemek yemeyin. Dolu bir mide uykunuzun gelmesine yol açar. Örneğin, bir tabak peynirli makarna veya peynirli-domatesli bir sandöviç yiyebilirsiniz. Çalışırken de bir şeyler atıştırabilirsiniz ama ellerinizi yağa boğan cips yerine örneğin elmayı tercih etmeniz daha yerinde olur.

MASADA ÇALIŞIN
Çalışmak için rahat bir yer bulun. Ne rahatsız olsun, ne de çok rahat. Koltuk, yatak gibi yerlerden uzak durun. En ideali masada çalışmak. Eğer müzikle çalışabiliyorsunuz, alttan alttan çalan bir şey açabilirsiniz. Ama tabii kulaklıkla dinlemeyin. Bazen çok sessiz ortam da rahatsız edebilir. Eğer çok gürültü gelmiyorsa camı açabilirsiniz.

ORGANİZE OLUN
Çalışmanız için gereken materyalleri organize edin. Kitaplar, defterler, ders notları, renkli kalemler ve tabii gerektiğinde kullanmak üzere bilgisayar. Eğer iradenize güvenmiyorsanız açıklama bölümünde interneti bir süreliğine bloklayan yazılımların linklerini bulabilirsiniz. Bu tip programlar toptan internet bağlantınızı kesiyor veya sadece sosyal ağlara girmenizi engelliyor.

ÖNEM SIRASINA KOYUN
Artık çalışmaya başlayabilirsiniz. Eğer okumanız gereken çok konu varsa bir plan yapın ve alt alta sıralayın. En önemliler, önemliler, daha az önemliler gibi 3 başlığa ayırın. Derste öğretmenin “sınavda çıkabilir” dediği konular varsa ayrı bir başlık açabilirsiniz. Renkli kalemler de kullanarak güzel bir çalışma planı hazırlayın.

YAZARAK ÇALIŞIN
Yazarak çalışmak en bilindik ve en etkili yöntem. Siz de bundan şaşmayın. Bir konuya başlayın. Notlar alarak çalışın. Benzer şekilde, fosforlu kalemle kitaptaki önemli yerleri de çizin. Konuyu bitirdikten sonra da hem yazdıklarınızın hem de işaretlediklerinizin üstünden geçerek öğrendiklerinizi pekiştirin.

ÇAĞRIŞIMLA EZBERLEYİN
En etkili öğrenme yöntemlerinden biri de çağrışım metodudur. Özellikle de ezberlemeniz gerekenleri örneğin bir şarkıyla veya bir resimle bağdaştırın. Böylece sınavda, bağdaştırdığınız şeyi düşünerek hatırlayabilirsiniz. Keza kendiniz de bir şeyler uydurabilirsiniz. Hani sülfirik asitin meşhur formülü, “hasan 2 salak osman 4” vardır ya. Böyle esprili bağdaştırmalar yapabilirsiniz.

MUTLAKA ARA VERİN
Harika. Süper gidiyorsunuz. Ama çalışmaya ara vermeyi de ihmal etmeyin. Çalıştığınız süre en az 20, en fazla 50 dakika olsun. Verdiğiniz aralar ise 5 dakikadan az, 10 dakikadan fazla olmamalı. Beyniniz o sırada öğrendiklerinizi sindirecek. Facebook’a filan takılıp yeni şeyler öğrenmeyin. Basit egzersizler, camı açıp boş boş sokağı seyretmek gibi beyninizi meşgul etmeyecek şeyler yapın.

Diğer kanalımızdaki birbirinden ilginç videoları izlemek için tıklayın:
   / ohaadiyorum  

YAPYAP; pratik, faydalı, ilginç bilgilerin verildiği bir Youtube kanalı. Hayat kurtaran ipuçlarının yanısıra sizi eğlendirecek enteresan konulara da yer veriyoruz. Videolarımızda günlük yaşamınızı kolaylaştıracak pek çok yararlı konu işliyoruz. Burada öğreneceğiniz bilgilerin bazıları hemen, bazıları ise bir gün çok işinize yarayabilir. YAPYAP'a abone olarak yeni videolarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке