PRP TEDAVİSİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR?

Описание к видео PRP TEDAVİSİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR?

Prp Nedir?
Kanın Vücuttaki Görevleri Nelerdir?
Prp Tedavisi Nasıl Etki Gösterir?
Prp Tedavisi Hangi Dokuların Onarımında Kullanılır?
Prp Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?
Prof. Dr. Alper Gökçe Prp Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilenleri Anlatıyor.

http://ortobiyoloji.com/hucresel-teda...

➤Tel : +90 212 294 64 10
➤Mobil & Whatsapp : +90 535 574 51 55
➤Arapça/Arabic :+90 530 661 51 55
➤Mail: [email protected]
➤Web: http://ortobiyoloji.com/
➤YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzaA...
➤Facebook :   / ortobiyoloji  
➤İnstagram :   / ortobiyoloji  

Prp (Platelet Rich Plazma)
Prp Nedir?
Prp yani “trombositten Zengin Plazma” kanımızın onarıcı hüclerinin yara, doku iyileşmesi ve yenilenmesi için kullanılmasıdır. Yıpranan, hasarlanan, yaşlanan dokularımızın yenilenme sürecine girmesinde oldukça başarılı bir tedavidir.

Vücudumuzun dokularındaki hasar onarımını, yaşlanma etkilerini geriye çevirme, iyileştirme özelliğini tetikleyen biyolojik bir tedavi yöntemidir. PRP (Trombositten Zengin Plazma) uygulama yapılacak kişiden özel prp sistemine alınan ihtiyaca göre 8 - 40 cc arası kanın özel ayrıştırma ve kıvam işlemleriyle 20 – 30 dk gibi kısa bir sürede hazırlanarak kan içerisinde bulunan trombosit, büyüme faktörleri, proteinler ve sitokinlerin aktive edilip hazırlanan özel tedavi sermunun kişinin hasarlı bölgesine doktor tarafından enjeksiyon yöntemiyle uygulanmasıdır.

Prp Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
Prp uygulamasının hiçbir yan etkisi yoktur yara ve hasarlı dokuların onarımında kendi kan hücrelerimizin kullanıldığı son derece güvenli bir tedavidir.

Prp tedavisi hazırlık süreci yaklaşık 20 – 30 dk gibi kısa bir işlem olması, Anestezi olmadan kolay uygulanması uzun yıllardır kullanımıyla başarısını kanıtlamış olmasıyla hücresel tedavi seçeneklerinin başında gelir.

Prp Tedavisinin Çeşitleri Nelerdir?
Prp tedavisinin günümüzde çok sayıda birbirinden bağımsız sistemi vardır ve her prp sisteminin etkisi aynı değildir. Biz foto aktivasyonlu, çift santrifüjlü ve çift kitli prp sistemlerini tercih ediyoruz.

Son yıllardaki teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte Prp sistemleri de kendini revize ediyor ve etkisini / faydasını artırmaya devam ediyor. Örneğin; son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda büyüme faktörlerinin aktivasyonunun Prp tedavisinin etkinliği üzerinde çok büyük bir etkisi olduğu anlaşılmıştır.

Bu çalışmalar foto aktivasyonun sadece büyüme faktörlerinin işlevselliğini arttırmakla kalmadığını aynı zamanda, kök hücre transferini sağlayan proteinlerin aktivasyonunu da gerçekleştirdiğini ve Prp tedavisinin etkisini arttırdığını göstermiştir.

Prp Kök Hücre Midir?
Prp tedavisi doğrudan kök hücre değildir fakat hücresel tedavilerin kan kullanılarak hazırlanmasıdır. İçeriğinde az miktarda kemik iliği kaynaklı kök hücre bulundurur.

Prp tedavisinin esas görevi uygulandığı bölgede kanama olduğunu beynimize ileterek doku onarım sürecini başlatıp uygulama alanına kök hücrelerin ulaşması için klavuzluk etmektir.

Prp’nin tedavi mekanizması izlendiğinde, büyüme faktörlerinin kök hücre göçünü tetiklediği ve doku onarımını başlattığı bilinmektedir. Prp’ kök hücreden en önemli farklı trombositlerin ve ya büyüme faktörlerinin başka bir dokuya dönüşme yeteneğinin olmamasıdır. Bu durum kök hücre tedavisi olarak da lanse edilen Prp tedavisini kök hücre tedavi sistemlerinden ayıran en önemli faktördür.

Prp Tedavilerinin Uygulama alanları
El ve El Bileği için Prp: El bileği ve parmak eklemlerinde oluşan kireçlenme ve kısmi tendon hasarının onarımını sağlar.
Dirsek için Prp: Tenisçi dirseği, golfçü dirseği ve dirsekteki kısmi tendon hasarlarının onarımını sağlar.
Omuz için Prp: Omuz ekleminde oluşan sıkışmaları, kısmi tendon ve bağ hasarlarının onarımını sağlar.
Omurga için Prp: Omurga diskleri ve çevresindeki ağrı, kısmi faset eklem kireçlenmelerinin onarımını sağlar.
Kalça için Prp: Avasküler nekroz 1 ve 2. evresi, kireçlenme, kalça sıvı kaybına bağlı kalça hasarlarının onarımını sağlar.
Diz için Prp: Diz sıvı kaybı, 2. Evreye kadar menisküs hasarı, 2. Evreye kadar ön arka çapraz bağ hasarları, 2. Evreye kadar iç dış yan bağ hasarları, kıkırdak incelmesi ve kıkırdak hasarları ve diz kireçlenmelerinin onarımını sağlar.
Ayak ve Ayak Bileği için Prp: Aşil tendonu ve ayak bileği tendonlarının 2. Evreye kadar ki hasarları, topuk dikeni, ayak tarak kemiği hasarları, ayak bileği kireçlenmelerinin onarımını sağlar.
Prp tedavisi tüm bunlara ek olarak artroskopi ameliyatlarından sonra ( Diz, kalça, omuz, ayak ve ayak bileğine yapılan ) ameliyatı yapılan bağ, tendon, kıkırdak ve kemik dokularının çok daha hızlı olarak onarımı ve yenilenmesini sağlamaya yardımcıdır.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке