استراتژی بقا (2)

Описание к видео استراتژی بقا (2)

در قسمت دوم استراتژی بقا، مفهوم خشونت با توجه به استیلا و حاکمیت مردان و غیبت مشارکت زنان در جامعه شرح یافته و رابطه‌ی مشارکت زنان با گراف رشد و توسعه و غیبت زنان با گراف خشونت و عقب‌ماندگی توضیح داده می‌شود. در این درس که با نشان دادن قطعاتی کوتاه از جنگ‌های زنان کوبانی شروع می‌شود، خشونت در جلوه‌های جنگ، قتل، ویران‌گری مورد بررسی قرار می‌گیرد و با تفسیری از سوره‌ی «نمل» در قرآن، دو چهره‌ی اسطوره‌ای سلیمان پیامبر و بلقیس، ملکه‌ی سبا مورد مقایسه قرار می‌گیرد.

در این درس، رابطه‌ی متقابل زن و مرد در جامعه به شکل نمادین با تمثیل نرم‌افزار و سخت‌افزار در کامپیوتر و رابطه‌ی خدا با هستی شرح داده می‌شود و تأکید می‌شود که در جامعه، هم‌چنانکه در خانواده، بر نقش معنابخشی و جهت‌دهندگی زن برای کامل ساختن «وجود انسان» اعتنا کنیم تا روند خشونت و عقب‌ماندگی را به عطوفت و مهربانی و زیبایی و آفرینندگی تعویض کنیم.

در این درس، جاپان و افغانستان، به عنوان دو جامعه‌ی نمونه یاد می‌شوند. در جاپان، چهره‌ی زن و مرد آن‌چنان در مفهوم کلی «انسان» عجین شده است که نمی‌توان بین آن‌ها تفکیک و تمایزی قایل شد. در نتیجه، این کشور زیبایی انسان را با تمام جلوه‌های معرفت، قدرت و فضیلت در خود نمایش می‌دهد؛ اما در افغانستان، چهره‌ی زن نه تنها غایب است، بلکه دشمنی با زن، این کشور را به خطرناک‌ترین کشور برای زنان، تبدیل کرده است. در نتیجه، خشونت در سیمای جنگ و قتل و ویران‌گری، با تمام جلوه‌های شر یعنی جهل و ضعف و رذیلت هویت غالب آن را در جهان تشکیل می‌دهد.
ویدیوی این درس را باز هم از صنوف دهم دختران انتخاب کرده ام و این هدیه را باری دیگر به خود آنان تقدیم می‌کنم. امیدوارم در ارزیابی‌های امسال و سال‌های بعدی، گام‌های موفقیت را یکی پی هم بردارند و در ساختن جهانی رویایی با انسانی رویاپرداز سهم گیرند.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке