השתלת כליה: מה שצריך לדעת

Описание к видео השתלת כליה: מה שצריך לדעת

שכיחותה של מחלת הכליות הכרונית גדלה בצורה משמעותית בשנים האחרונות. המחלה, השקטה בשלביה הראשונים, במהלכם היא נטולת תסמינים, היא מחלה כרונית הנמשכת כל החיים, ובמהלכה תפקוד הכליות נפגע בהדרגה. לכליות תפקיד חשוב ביותר. הן אחראיות למשק המלחים והמים, מאזן בסיס-חומצה, סינון רעלים והפרשתם מהגוף, ויסות לחץ הדם, ויסות ייצור כדוריות דם אדומות וייצור ויטמיןD פעיל. עם התפתחות המחלה, הכוללת חמישה שלבי חומרה, תפקידים אלה מתבצעים ביעילות פחותה בשל שחיקת הכליות, ולבסוף בשלב הרביעי והחמישי של המחלה, הרעלים, שנותרים בגוף ולא מתפנים על ידי הכליות, מתחילים להזיק לו. מצב דברים זה מחייב טיפול יעיל, הכולל טיפול תרופתי, המאט את קצב הדרדרות התפקוד הכלייתי ומפחית את חומרתן של המחלות הנלוות למחלת כליות כרונית: סוכרת, יתר לחץ דם, ומחלות לב וכלי דם. בשלב מסוים יש צורך בטיפול חליפי על ידי דיאליזה או השתלת כליה.
פרופ' עוזי גפטר, מומחה לנפרולוגיה ויתר לחץ דם, ומנהל מערך נפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז הרפואי רבין (בתי חולים בילינסון והשרון) מסביר על השלב במחלת כליות כרונית בו השתלת כליה היא הפתרון האופטימלי עבור החולים, ועל התהליך הכרוך בהשתלת כליה והשלכותיו.
המרכז הרפואי רבין: http://hospitals.clalit.co.il/Hospita...

קישורים מועילים:
האגודה לזכויות החולה: http://www.patients-rights.org
העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי הכליות בישראל: http://www.inkf.org.il
* * *

מטרתו של סרטון זה, מקצועי ככל שיהיה, הינה לספק מידע בלבד. הוא אינו מתיימר לשמש תחליף לאבחנה, לייעוץ פרטני או לטיפול רפואי מאת איש מקצוע מוסמך. המידע בסרטון מעודכן נכון לתאריך העלאתו לאתר. בנוסף, הוא עשוי לכלול תרגומים לשפות שונות, אלו עלולים לכלול טעויות תרגום. אין להתעלם מייעוץ רפואי פרטני, או לדחות טיפול וייעוץ רפואי, על סמך מידע אשר נצפה, נקרא או נשמע בסרטון זה. הסתמכות על מידע זה הינה באחריותכם בלבד.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке