Depremde GSM şebekesi çökerse alternatif çözüm!

Описание к видео Depremde GSM şebekesi çökerse alternatif çözüm!

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi ve ardından GSM şebekelerindeki bağlantı sorunları, afet durumlarında sevdiklerimizle nasıl iletişim kuracağımızı akıllara getiriyor.

Afetin ilk dönemlerinde, tüm iletişim hatlarının kesildiği bir noktada, sevdiklerinizle telsiz üzerinden iletişim kurabilirsiniz! Ayrıca yardım sesinizi de telsizden diğer frekanslara da iletebilirsiniz.

Telsiz satın almak için: https://app.hps.im/d7ct/c88wyggf

NOT: Affiliate linklerden elde edilen tüm gelir AFAD'a bağışlanmaktadır. İlgili dekont sosyal medya hesabımızda paylaşılacaktır.

Telsiz nedir?

Telsiz, haberleşmede kullanılan alıcı-verici bir radyo.

Kabloya ihtiyaç duymadan, radyo sinyalleri ile haberleşme yapılmasına imkân veren cihazlardır.

Her telsiz belirli bir frekans aralığında çalışır. Bağlantıya geçmek istediğiniz kişiyle aynı frekansta bulunmanız gerekmektedir. Telsizlerin destekledikleri frekansları ve menzilleri farklılık gösterebilir. Lisanssız telsizlerin menzilleri 2 - 20 km arası değişebiliyor.

PMR446 telsizler 500 mW RF çıkış gücüne sahip ve kapalı alanlarda orta ölçekli tesislerin ihtiyacını görecek kapasiteye sahiptirler, kapalı alanlarda bina yapısı ve metal yoğunluğu haberleşme mesafesini etkilemektedir, açık alanlarda ise konuşma mesafeleri arazi şartlarına bağlı olarak teoride 3-20 Km mesafeye kadar çıkabilmektedir, 20 Km haberleşme için herhangi bir engel olmaması ve frekansın herhangi bir şekilde enterferansa maruz kalmamış olması şartı gerekmektedir.

PMR Nedir?

PMR 446 kelimesi bir kısaltma olarak “Private Mobil Radio” kelimelerinin baş harflerini temsil etmektedir. Bir anlamda özel taşınabilir el telsizi de diyebiliriz.

Genellikle PMR kelimesinin yanında kullanılan 446 sayısı ise bu el telsizlerinin belli ve sınırlı bir frekans aralığını (446.000 – 446.100 MHz.) kullandıkları içindir.

Bu telsizler bulundukları ülkede izin verilmiş frekans ve güçlerde gönderme yapabilen, amatör telsizcilerin kullandığı el telsizlerle kıyaslandığında görece kısa mesafe erişimli ve sadece ses haberleşmesine yönelik olan alçak güçlü telsiz cihazlarıdır.

PMR Görüşme Mesafesi

Bir telsizin görüşme mesafesi için anten çıkış gücü, anteni veya diğer başka özellikleri olacak şekilde sınırlamak mümkün değildir. Engeller, manyetik alanlar, binalar, tepeler, ufki görüş açısı veya yüksekliği gibi bir çok etken görüşme parametreleri değiştirmektedir. 0.5W lık en iyi çeken telsiz bile bir telsizin menzili ise coğrafi koşullara bağlı olarak değişir, en iyi şehir içi 3-5 km.’dir. Şehir dışı düzlük yollarda 20 -30 Km. mesafede diğer uzaktaki arkadaşınız ile de konuşabilirsiniz. Şehir içerisinde, bina, frekans kirliliği ve engellerin yoğunluğuna göre mesafe değişiklik göstermektedir.

#telsiz #gsm #deprem
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://bit.ly/SDNKatil

Discord sunucumuza üye olun ve bizimle iletişimde kalın: https://bit.ly/SDNDiscordYouTube

Teknoloji videoları ve teknolojiye dair her şey için kanalımıza ABONE Olun ►►https://goo.gl/ylUFmZ

Tüm İnceleme videolarımızı buradan izleyebilirsiniz
►► https://goo.gl/IIKYIK

ShiftDelete.Net‘i tüm sosyal ağlarda takip edin ;

Instagram ►► https://goo.gl/r4AJDv
Facebook ►► https://goo.gl/k1D1JL
Twitter ►►https://goo.gl/vTwhws
SDN Forum ►► https://bit.ly/2AQ2DR7

ShiftDelete.Net YouTube hesabı, Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesinin video kanalıdır.

ShiftDelete.Net ile en yeni teknoloji haberlerine, videolu olarak ulaşabileceksiniz.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке