Amintiri cu bunătăţi... 🔥 Tocăniţă de Gălbiori, gătită pe foc la tuci, cu mămăliguţă 🔥

Описание к видео Amintiri cu bunătăţi... 🔥 Tocăniţă de Gălbiori, gătită pe foc la tuci, cu mămăliguţă 🔥

#chanterelles Reteta si mod de preparare, Tocăniţă de Gălbiori, gătită pe foc la tuci, cu mămăliguţă. Beautiful and delicious ... The most beautiful and popular mushrooms. Wild Chanterelle Mushroom stew / Tocăniţă de Gălbiori, preparata pe foc de lemne, la tuci, cu mămăliguţă. In acest clip:   • Amintiri cu Bunătăţi... Cum se făcea ...   va prezint o alta reteta traditionala si deosebit de delicioasa, este vorba despre: Varză Călită la Tuci cu Cârnaţi, Mămăliguţă... si... Ţuică de Prune...


Welcome to my chanell...

"Sa faci ce-ti place este libertate.
Sa-ti placa ceea ce faci este fericire."

Ciupercile în general, reprezintă excelente surse de proteine, cupru, potasiu, zinc, seleniu şi vitamine din complexul B, precum şi fibre. Gălbiorii (Cantharellus cibarius), denumiţi şi ciuperci Chanterelle sunt unele dintre cele mai bune ciuperci sălbatice, având o aromă delicată şi o textură fermă, care poate înlocui cu uşurinţă carnea în preparatele vegane. Se întâlnesc de regulă în păduri, la baza copacilor, într-o varietate de zone: America de nord, Europa, Asia. Gălbiorii cresc si se dezvolta in Romania mai ales in padurile de conifere, printre muschi si afine, din luna mai pana tarziu in octombrie.

Ciupercile sălbatice, inclusiv gălbiorii, au fost culese pentru consum în Europa şi în Asia încă din cele mai vechi timpuri. Prima referinţă scrisă cu privire la gălbiori se găseşte într-un manual chinezesc, vechi de 800 de ani, care trecea în revistă tipurile de ciuperci sălbatice comestibile. Cu toate acestea, romanii îi serveau în urmă cu 2000 de ani la banchete. În lumea occidentală, au început să devină un aliment de lux în secolul al XVII-lea, când erau consumaţi în cadrul meselor regale din Franţa, fiind consideraţi parte a „grande cuisine”, promovată de către chefi cunoscuţi, precum Marie-Antoine Carême.

Gălbiorii sunt bogaţi în vitamina B1 (importantă pentru sistemul nervos şi pentru inimă), vitamina B6 (susţine sistemul imunitar şi reglează nivelul zahărului din sânge), vitamina B9 (esenţială pentru buna funcţionare a ficatului), vitamina B12 (importantă în funcţionarea sistemului nervos), fibre (stimulează digestia), potasiu (menţine sănătatea cardio-vasculară),zinc (susţine sistemul imunitar), cupru (un mineral esenţial în procesul de creştere).
Gălbiorii conţin vitaminele A şi D, precum şi aminoacizi esentili. Acidul glutamic se regăseşte de asemenea în ciupercile chanterelle, şi există motive pentru a crede că ajută la întărirea sistemului imunitar şi lupta împotriva cancerului, infecţiilor şi a artritei reumatoide. Există dovezi că inhibă coagularea sângelui şi previne afecţiunile cardiace.

Gălbiorii sunt ciuperci sălbatice, si, având în vedere că există multe specii otrăvitoare, care pot semăna foarte bine cu cele comestibile, este recomandat să cumpăraţi ciuperci din surse de încredere. Ciupercile proaspete se pot ţine în frigider, învelite într-un prosop de hârtie umed, timp de 7 zile. Cele uscate se ţin mai întâi în apă, pentru rehidratare, aproximatv 20 de minute.

Consumul de ciuperci crude nu este recomandat. Acestea conţin o substanţă greu digerabila (mycochitina), al cărei efect este diminuat prin preparare termică. În plus, se crede că în acest fel se elimină componente care cauzează iritaţii sau reacţii alergice. Mai mult, ciupercile crude conţin unele componente cancerigene (hizdrazine) care sunt de asemenea distruse prin preparare termică.

Gălbiorii se pot sota alături de usturoi, pentru a fi consumate ca garnitură, se pot folosi în prepararea de rissoto, paste, tocanite de legume, chiar şi biscuiti. În stare crudă, gălbiorii sunt tari, greu de mestecat şi de digerat. Carnea lor se înmoaie însă dacă sunt scufundaţi într-o marinadă cu oţet. Pot deveni fragili daca sunt gătiţi prea rapid şi îşi lasă sucul atunci când sunt preparaţi la foc mic, iar acesta se transformă într-un sos. Se comportă bine atunci când sunt preparaţi un timp îndelungat şi dezvoltă un gust bogat, ca de alună, atunci când se rumenesc. Se potrivesc, de asemenea, pentru prepararea la foc mic în supe-creme şi sosuri. Carnea lor devine mai moale dacă, înainte de preparare, sunt lăsaţi peste noapte în lapte.

In acest clip va voi prezenta cum se prepara o tocanita de ciuperci Gălbiori, simpla, fara carne, unt, smantana sau lapte... o reteta simpla si delicioasa care poate fi consumata si in zilele de post sau dupa caz, poate fi conservata in borcane ermetic inchise, sterilizate, pusa la pastrare la racoare in loc intunecos si consumata ca atare peste iarna.

Cantitatile si ingredientele folosite in acest clip:

- 1kg de Gălbiori, proaspeti culesi;
- 1 kg de rosii cherry, proaspat culese din gradina;
- 2 sau 3 cepe galbene, potrivit de mari;
- 1 capatana de usturoi;
- 1 ardei kapia rosu;
- 1 legatura de patrunjel verde;
- 3 foi de dafin;
- cateva fire de cimbru;
- cateva boabe de piper negru;
- 250ml ulei de floarea soarelui;
- sare dupa gust.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке