Sahip Olduğumuz Kadar Değil, Ürettiğimiz Kadar Yaşarız! | Orhan Murat Bahtiyar | TEDxIstanbul

Описание к видео Sahip Olduğumuz Kadar Değil, Ürettiğimiz Kadar Yaşarız! | Orhan Murat Bahtiyar | TEDxIstanbul

Büyük deha Da Vinci'nin hikayesi üzerinden bilim ve sanatın organik bağının ne denli önemli olduğunu anlatarak söze başlayan Orhan Murat Bahtiyar, konuşmasında "Türkiye'de üretmek neden bu kadar zor?" sorusunun yanıtını arıyor. Yenilik üretmek, katma değer yaratmak için bilgi felsefesinin, disiplinlerarası düşünme kabiliyetinin ve inovasyon kültürünün önemini verilerle açıklayan Bahtiyar, aynı zamanda sorumluluğun sadece gençlere yıkılamayacağının da altını çiziyor. Bahtiyar, iktidar, güç ve sermaye sahiplerine sorumluluklarını hatırlatırken, gençlere kendilerini değersizleştiren bu sistemle nasıl baş edebilecekleri hakkında da yol gösteriyor.

2008'de TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mühendisliğin yanında profesyonel olarak edebiyat, fotoğraf ve sinemayla da ilgilenen Bahtiyar, New York Ulusal Akademi ve Görsel Sanatlar Enstitüsü'nde fotoğraf ve sinema eğitimi aldı. İlk kısa filmi "Boşluk" New York Creative Mischief Show'da gösterilen ilk Türk filmi oldu. Öykü ve makaleleri çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı, ulusal çapta ödüller kazandı. Fotoğrafları Ankara, İstanbul ve New York'ta kişisel ve karma sergilerde yer aldı. 2016 yılında New York Üniversitesi'nde Teknoloji Yönetimi ve İnovasyon üzerine yüksek lisansını tamamladı. Tezinde, Türkiye örneği üzerinden gelişmekte olan ülkelerdeki teknoloji ve inovasyon algısını araştırdı. Şu anda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Ulusal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi'nin kuruluş çalışmalarını yürütüyor.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx

Комментарии

Информация по комментариям в разработке