بحث حق و تکلیف(۵)، مخالفت با حقوق بشر از سوی برخی فلاسفه،مارکسیستها و پُست مدرنیستها -عبدالکریم سروش

Описание к видео بحث حق و تکلیف(۵)، مخالفت با حقوق بشر از سوی برخی فلاسفه،مارکسیستها و پُست مدرنیستها -عبدالکریم سروش

فایل صوتی :
https://drive.google.com/file/d/1EvnJ...
-------------------------
00:00
بطور کلی سه گروه از متفکران مخالف با حقوق بشر هستند.
گروهی از فلاسفه با نفس حقوق بشر مخالف هستند، آنها میگویند تکلیف و حق را از آنچه است نمیتوان نتیجه گرفت به این معنا که اگر انسان چنین است به این نتیجه نمیرسیم که چنین باید باشد این لب سخن دیوید هیوم ( David Hume ) است که باید از است برنمی خیزد.
02:19
حدود پنجاه سال است که مکتب پست مدرنیسم ابداع شده که در فارسی به آن پسا مدرنیسم میگویند. انها میگویند دوره مدرنیسم منسوخ شده و ما وارد عرصه پست مردن شده این که در این عصر خیلی چیزهای مدرن مورد انکار قرار میگیرند.
03:30
ریچارد رورتی ( Richard Rorty ) میگوید: در دوران قبل از مدرن «خدای ادیان» خدای آدمیان و محور بود، در دوران مدرن «عقل» خدا بود و در دوران پست مدرن هیچ خدایی وجود ندارد.
04:43
در واقع دوران مدرنیسم را دوران رشنالیتی میدانند که عقلانیت در صدر نشسته و هر چیزی که با آن مطابقت دارد قابل پذیرش و هرچه عقلانی نیست مردود است. به این اعتبار دین، جادو، سحر، عرفان و رومانتیسم را غیر عقلانی و باطل میدانستند و البته حقوق بشر همگانی مربوط به همین دوران مدرن و عقلانیت است.
10:27
پست مدرنیستها با هر گونه سلطه جهانی مخالفت میکنند و این روح پست مدرنیسم است. آنها میگویند عقل یگانه نیست، هر قومی عقل خودش را دارد . در دوران مدرن یک عقل وجود داشت و آن عقل مسلط حاکم در همه چیز بود که به مقام خدایی نیز دست پیدا کرده بود. عقلانیت و مدرنیته و بسی چیزهای دیگر انواع و اعداد دارد و واحد نیستند. این همان تکثرگرایی و چند رنگی است که در روح پست مدرنیسم است.
12:21
گروه دیگری که مخالف حقوق بشر جهانی هستند مارکسیستها بودند که آنها نیز ایدئولوژی تکلیف مدار دارند. آنها معتقد هستند که حقوق بشر ساخته بورژوازی ( Bourgeoisie ) سرمایه داری است و در حقوق بشر نفع سرمایه دارها گنجانده شده است، مخصوصا نظر به حق مالکیت داشتند که از اصلی نرین حقوق جوامع بشری است.
14:10
امروزه کمتر کسی از کلمه کاپیتالیسم استفاده میکند، عبارت مارکت اکونومی ( Market economy ) جایگزین کلمه کاپیتالیسم شده است. ابداع کنندگان آن میگویند همه حقوق بشر باید در اختیار مارکت اکونومی باشد و در راستا و بهبود بخشیدن آن بکار رود.

------------------------
منبع :
مدرسه مولانا جلال الدین School of Rumi
سلوک دیندارانه در جهان مدرن - جلسه سی و یکم
عبدالکریم سروش

Комментарии

Информация по комментариям в разработке