Hüsnü Şenlendirici – İstanbul İstanbul Olalı (Hüsn-ü Klarnet / The Joy of Clarinet - 2005)

Описание к видео Hüsnü Şenlendirici – İstanbul İstanbul Olalı (Hüsn-ü Klarnet / The Joy of Clarinet - 2005)

Gloss Musik GmbH, tür gözetmeksizin Türkiye’nin müziğini yayınlayan Berlin merkezli bağımsız bir kolektiftir/Gloss is a Berlin based independent record label, sharing cultural diversity of Turkey with music.

On the courtesy of DOUBLEMOON RECORDS

Author/ Söz Yazarı: Fatma Sezen Yıldırım
Composer / Besteci: Fatma Sezen Yıldırım
Arranger / Düzenleme: Zafer Haznedaroğlu
Publisher / Editör: SN Publishing

https://album.link/mfjmnpwkzh3dz

MUSICIANS/MÜZİSYENLER:
Piyano (Tatlı Dillim, Çığ, Bülbülüm Altın Kafeste): Orhan Şallıel
Klavye (Fla-mango, Kimseye Etmem Şikayet, Leylim Ley, Oyun Havası, Kumsalda), Akordeon (Tatlı Dillim): Ceyhun Çelikten
Bağlama (Tatlı Dillim, Fla-mango) İsmail Tunçbilek
Kanun: (Fla-mango, Çığ, Oyun Havası): Aytaç Doğan, (Kumsalda): Nuri Lekesizgöz
Akustik ve Elektrik Gitar: (Fla-mango, Bülbülüm Altın Kafeste, Çığ, Kumsalda): Erdinç Şenyaylar,
(Şina Nari, İstanbul İstanbul Olalı) Gültekin Kaçar
Akustik ve Caz Gitar (Kimseye Etmem Şikayet): Serhan Yastıman
Kontrbas: (Tatlı Dillim, Çığ, Kumsalda) Ozan Musluoğlu, (Bülbülüm Altın Kafeste) Umut Sel
Trombon: (Şina Nari) Hasan Gözetlik
Perküsyon: Mehmet Akatay
Tambur: (Kimseye Etmem Şikayet) Murat Aydemir
Ud (İstanbul İstanbul Olalı, Oyun Havası): Yıldıran Güz
Buzuki (Şina Nari): Orhan Osman
Gündem Yaylı Grubu
Klarnet, trompet, zurna, asma davul, klavye: Hüsnü Şenlendirici

ALBUM CREDITS:
Producer: Hüsnü Şenlendirici
Executive Producer: Mehmet Uluğ
Recorded and mixed by : Tarık Ceran, Sabah Sound Recording Studios, İstanbul 2005
Mastered by: Tarık Ceran, Sabah Sound Recording Studios, İstanbul 2005
Executive Producer Assisstant: Melis Tarhun
Recording and Mixing Assistant:
Graphic Design By Deniz Kurşunlu / Fotographs By Fatih Metin Demirkol, Gaga/ Text By Sebastian Merrick


“Klarnet ustası Hüsnü Şenlendiriciyi dinleyenlerden biri “Bu çılgın adam bize tanrının söylemek istediklerini mi çalıyor acaba?” demişti. İlk bakışta abartılı görünse de, onun güçlü melodik cümlelerinin içine giren, duygu yüklü doğaçlamalarının büyüsüne kendisine kaptıran herkes, bunun taşıdığı gerçeklik payını hisseder. Rakının sohbete eşlik ettiği arka sokak mekanlarında, dinlemeye alışkın olduğumuz müziği ait olduğu yerden kaldırarak ona yeni ufuklar açan; gece klüplerinde başlayan yolculuk sonrasında onu sarıp sarmalayarak bir dünya tınısı haline getiren Şenlendirici dünyanın ana caddelerinde yüzlerce insana çalmayı başarmış biri.

New York Central Park konseri dönüşünde Yenikapı’da yaşlı fasılcı amcalara eşlik eden, oradan sünnet düğününe katılan, her yerde ayrım yapmadan aynı coşku ile çalan, köklerine bağlı kalarak yeniliklere yelken açan, klarnete hem hüzünlü hem de eğlenceli bir kimlik kazandıran Şenlendirici, yalnızca geleneksel Türk müziği değil, Batı müziği enstrümanlarıyla da çalarak, farklı beğenilere sahip dinleyicilere sesleniyor.

Klarnetin dünya markası olan sanatçı, “Hüsn-ü Klarnet” albümünde yer alan, oynaklığı ve duygusallığı ustaca bir araya getiren parçalarıyla sadece nefesini değil, onunla birlikte kalbini de veriyor dinleyicilerine. Soyadını bu kadar hak eden az sanatçı vardır müzik dünyasında.”
Murat Beşer




“Bu albümü, klarnet çalmam ve kısa zamanda uzun bir yol almamda en büyük payı olan dedem; Fahrettin Köfeci’ye ve konservatuar yıllarımda kendine has üslubuyla klarnetime çok şey katan hocam Tülay Örser’e ithaf ediyorum.
Ayrıca; yıllarca klarnetini dinlediğim, kendisinden etkilendiğim ve feyz aldıgım büyük amcam; Zeki Şenlendirici, amcam; Hüseyin Şenlendirici, fazla kişi tarafından tanınamayan büyük üstad Ferdi Nadas, İsmail Bergamalı, Alaaddin Gözetlik, Gelibolu’lu “yarım dünya” Hasan Gırnatacı, Ödemiş’li Mehmet Övek, Soma’lı Mustafa (Kör Mustafa), dünyaca ünlü usta İvo Papazov (İbrahim Papazoğlu) ve hocaların hocası Mustafa Kandıralı’ya, Klarnetin Türkiye’de tanınmasında önemli rolü olan Şükrü Tunar’a çok teşekkür ediyor, ellerinden ve klarnetlerinden öpüyorum!

Bu albümde ve hayatımda ihtiyacım olan, geç bulduğum ama kolay kolay kaybetmeyeceğim canım abim Orhan Şallıel’e, yine kardeşim gibi sevdiğim İsmail Tunçbilek ve M.Ceyhun Çelikten’e, can dostum Mehmet Akatay’a, Zafer Haznedaroglu’na, üç boyutlu harika kayıtlarından dolayı Tarık Ceran’a, sihirli yaylarıyla harikalar yaratan övünç kaynağımız “Gündem Yaylı Grubu” na ve bu albümde emeği geçen tüm müzisyen arkadaşlarıma, sizlere ulaşmamda en büyük payı olan Doublemoon, Pozitif ve Babylon ailesine, beni bu müzikal zenginliğin içinde dünyaya getirdikleri için canım anneme ve rahmetli babama, bana babamın adını taşıyan harika bir evlat verdiği için canım eşime ve ismini sayamadığım ya da heyecandan unuttuğum herkese sonsuz teşekkürlerimi ve minnetimi sunmak isterim !!!”

Hüsnü ŞENLENDİRİCİ

Комментарии

Информация по комментариям в разработке