حامد وحدتی نسب - تاریخچه آریایی ها در ایران - پارت اول

Описание к видео حامد وحدتی نسب - تاریخچه آریایی ها در ایران - پارت اول

برای استفاده از مطالب علمی بیشتر، اپلیکیشن تلسی را از لینک زیر دانلود بفرمایید
📱 https://telsi.co/app-2

در عصر اطلاعات نادرست و ادعاهای بی‌اساس که درکمان از جهان را تهدید می‌کنند، ما جنبشی را در جهت به چالش کشیدن باورهای غالب و افزایش پرسشگری افراد، آغاز نموده‌ایم. در رویداد تلسی تاک نخبگان برجسته گرد هم می‌آیند و تمام تلاش خود را می‌کنند که براساس آخرین پژوهش‌ها و تحقیقات با نگاهی میان‌رشته‌ای، دانش خود را در اختیار عموم قرار داده و کنجکاوی را در افراد شعله‌ور کنند

👇 در قسمت دوم تلسی تاک، پارت اول سخنرانی آقای حامد وحدتی نسب با موضوع “تاریخچه آریایی ها در ایران” این‌گونه شروع می‌شود

منشأ زیستی مردمان ایران. می‌خواهم صحبت کنم و در واقع سؤال این است که ما، ایرانیانی که اینجا نشسته‌ایم، در این جغرافیایی که به آن ایران می‌گوییم، چقدر کهن هستیم؟ و چقدر دیرینگی داریم؟

در کتاب تاریخ مدارسمان تاریخ ایران همیشه از اینجا شروع می‌شد که اقوامی به نام پارت‌ها، مادها و پارس‌ها وارد ایران شدند. پارت‌ها در منطقهٔ شمال شرق سکنا گزیدند. پارس‌ها آمدند پایین‌تر تا شیراز، و مادها در زاگرس در غرب و بعد بقیهٔ داستان را همهٔ ما می‌دانیم، کوروش هخامنشی، البته قبل از آن مادها می‌آیند یک شاهنشاهی بزرگی را درست می‌کنند بعد کوروش هخامنشی می‌آید، نه به‌نوعی جنگیدن بلکه خیلی مسالمت‌آمیز ماد را در خودش حل می‌کند و پایه‌های امپراطوری هخامنشیان ریخته می‌شود. پارت‌ها هم بعداً می‌آیند و وارد عمل می‌شوند و سلسلهٔ اشکانیان را درست می‌کنند.

اخیراً من دیده‌ام در کتاب‌های درسی جدید یک تغییراتی انجام داده‌اند و اسمی از عیلامی‌ها آورده شده، ساکنینی که قبل از ورود آریایی‌ها در ایران زندگی می‌کردند؛ بنابراین انگاره‌ای که در ذهن خیلی از ما وجود دارد این است که ایران پیش از ورود آریایی‌ها چنین شکلی بوده است؛ یعنی کسی در آن زندگی نمی‌کرده است و این آریایی‌ها با ارابه‌ها و اسب‌هایشان وارد شدند با آن سفال معروف خاکستری و بعد شروع کردند به جایگزین‌شدن در نقاط مختلف ایران و سرانجام بقیهٔ داستان که به آن اشاره شد.

اما نکتهٔ خیلی مهم این است که یک‌عالمه اتفاق باستان‌شناسی در ایران افتاده، مخصوصاً در این ۲۰ الی ۳۰ سال اخیر که هیچ‌کدام وارد کتاب‌های عمومی یا کتاب‌های درسی نشده، مقصر کیست؟

یکی از مهم‌ترین مقصرهای آن خود من هستم که دارم اینجا راه می‌روم، یعنی ما هیچ‌وقت نیامدیم این کارهایی که در باستان‌شناسی ایران انجام شده و ده‌ها و ده‌ها محوطه کاوش می‌شود این‌ها را بیاوریم برای عموم عرضه کنیم، همیشه رفته‌ایم در همایش‌های تخصصی خودمان برای خودمان صحبت کرده‌ایم به همین خاطر هم هست که عیلام را می‌شناسند کم و بیش، ولی هرچه عقب‌تر می‌رویم می‌بینیم که ناشناخته‌تر است...


💬 شما در مورد این سخنرانی چه فکر می‌کنید؟ حتما نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید

💡 تلسی تحول فکری ایرانیان

Комментарии

Информация по комментариям в разработке