YENİ BİR ÇAĞIN DOĞUŞU: İNTERNETİN İLKEL DÖNEMİ VE WEB1 EVRENİNE GEÇİŞ💻 ARPANET'TEN WORLD WIDE WEB'E🌎

Описание к видео YENİ BİR ÇAĞIN DOĞUŞU: İNTERNETİN İLKEL DÖNEMİ VE WEB1 EVRENİNE GEÇİŞ💻 ARPANET'TEN WORLD WIDE WEB'E🌎

💸15.000 TL'ye Varan Hediye Kutusu İçin: https://www.icrypex.com/tr/yeni-uyelik
📲ICRYPEX iOS & Android: https://bit.ly/33DliOZ

"#Bitcoin finans ekosistemine bir yenilik getirmiş, uluslararası bir ödeme sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Bugün baktığımızda birçok finansçının Bitcoin’i internetin ilk zamanlarına benzettiğini duymuşsunuzdur. Önü oldukça açık ve değeri henüz anlaşılmamış. Peki internetin ilkel dönemi nasıldı? Bu internetin mucidi kim? Kişi mi, kişiler mi, bir şirketi mi?

ITU’nün yayınladığı bir rapora göre tahmini internet kullanan insan sayısı 2019'da 4,1 milyar iken 2021'de 4,9 milyara çıktı. sosyo-ekonomik tarihe baktığımızda bu kadar hızlı büyüyen bir teknolojiye daha rastlanmadığı bazı kaynaklarca belirtiliyor.

İnternetin ilk zamanlarını kısaca bir fotoğraf karesi olarak tanımlayabiliriz. O haliyle dahi dünya dışı bir oluşumdu. World Wide Web kavramı 1991 yılında çıkmış ve ancak “#internet” demiş olsak da bilgisayar aracılığı ile sosyal etkileşimin sağlanması 1962 yılına dayanıyor.

Bunu sağlayan ise MIT üniversitesinden #Licklider. Kendisi Amerikalı bir psikolog ve bilgisayar bilimcisiydi. Licklider sonrasında #Amerika’nın üstünlüğü gösterecek projeleri üretmek için 1958’de çalışmalarına başlayan, uzun ismi Amerikan araştırma projeleri dairesi kısaca #DARPA’da ilk #bilgisayar araştırma programının yöneticisi oldu. Buradaki çalışma hayatına 1962 yılında başladı.

Aradan geçen 4 yılın ardından 1966’da #ARPANET’i kurdular. Bilgiler sayısal olarak uzun mesafeler arasında gizli bir şekilde iletilebiliyordu. Bunu yapmalarındaki amaç ise savaş dönemi iletişimi sağlayabilmek, bilgisayarlar arasında daha hızlı iletişim kurabilmekti.

3 yılın sonunda ilk mesaj 1969’da atıldı. 1973 yılına geldiğimizde bu sistemin daha da gelişebilmesi için bir araştırma programı başlatıldı.
1 ağa bağlı değişik bilgisayarların birbiriyle iletişim kurabilmesine alan açmak istediler. Bu bilgisayar ağı sistemine internet adı verildi. İnternet’e en büyük desteğin ABD hükümeti tarafından verildiğini belirtmemiz gerekir. Çünkü düşündükleri sadece hükümet tarafından desteklenen bir araştırma programıydı. Çok hızlı bir şekilde altyapıya yerleşti.
Sonrasında #NASA ve #ABD Enerji Bakanlığı ve aynı şekilde #Avrupa bu konuda adımlar atmaya başladı.

Sonucunda 100 bin’e ulaşan #bilgisayar birbirine bağlanabilir hale geldi. 80’lerin sonlarına doğru ise #internet kullanıcılarının ciddi anlamda artmaya başladığı görülüyor. Ancak yine de sadece araştırma ve akademik kurumlarda kullanılıyordu.

Peki devrimsel diyebileceğimiz World Wide Web ne zaman nasıl ortaya çıktı?

Arkasındaki isim #TimBerners-Lee, 1989'da #CERN laboratuvarlarında geliştirdiği #HTML işaretleme dilinin yanında ağdaki tüm gruplara www’yu duyuran, nasıl internette dolaşılacağını anlatan bir mesaj iletti ve 1991’de bu sistemi açtığı ilk sn’de başarılı oldu. Herkesin ulaşabilmesi için sunucu kuruldu. Bununla birlikte her şeyi etkileyecek bir kavram olarak hayatımıza girdi.

1992’de 50 tane web sayfası varken sadece 4 yıl sonra 40 milyona ulaştı. Bugün Lee sonrası yani 1990 sonrasından 2000 yılına kadar olan 10 yıl #web’in ilkel ve ilk dönemi olarak, Web 1.0 ismiyle tanımlanıyor. İnternet’in bir kişiye ya da şirkete ait olmadığını söylemek hiç yanlış olmaz. İnternet hepimizin."

ICRYPEX'i Sosyal Medya kanalları üzerinden takip edin, anlık analizlere ulaşın ve kripto paraların teknik analizlerinden, güncel kripto gelişmelerinden anında haberdar olun.

✔️ Telegram grubumuz ile en güncel analizlere ulaşın: https://t.me/icrypex_tr

🔍 ICRYPEX Kripto Para Borsasını keşfedin: https://www.icrypex.com

📈 Günlük ve haftalık kripto para analizleri için: https://bit.ly/38u9Kww

📍 Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi için: https://www.icrypex.com/tr/ozellikler...

Sosyal Medya Hesaplarımız
Instagram:   / icrypex  
Facebook:   / icrypex  
Twitter:   / icrypex  
LinkedIn:   / icrypex-crypto-exchange  

📩 Soru, görüş ve önerileriniz için: [email protected]

Комментарии

Информация по комментариям в разработке