آموزش جلوگیری از خفگی و انسداد راه‌ هوایی کودکان

Описание к видео آموزش جلوگیری از خفگی و انسداد راه‌ هوایی کودکان

در ابتدای گیرکردن جسم خارجی معمولاً شیرخوار مبتلا ناتوانی در گریه کردن، توانایی بلع و کنترل ترشحات دهان خود را دارد و هوشیار است. در این حالت رنگ چهره وی ممکن است کبودی و یا قرمزی شدید داشته باشد این نشانه، علامت جهانی شناخته‌شده برای خفگی است.

شیرخوار به‌تدریج قدرت گریه کردن خود را از دست می‌دهد. دچار عدم توانایی تولید صدا و عدم کنترل بزاق می‌شود و ممکن است افت سطح هوشیاری پیدا کند و توان عضلانی و توان حفظ وضعیت بدن را از دست بدهد.

برای مداخله در این شرایط اقدامات ذیل را به کار ببندید

توجه داشته باشید برای همه موارد به‌محض اطلاع از امکان خفگی بیمار (عدم سطح پاسخ­دهی- عدم وجود تنفس) درخواست کمک از نیروی 115 کنید.

هنگام مشاهده علائم و نشانه‌های خفگی مانند «سرفه کردن، چنگ گرفتن گردن و گلو با دست، ناتوانی در سرفه کردن و صحبت کردن، وحشت و اضطراب و تمایل رنگ پوست به آبی» اقدام به ارائه کمک‌های اولیه کنید.

مهم: در صورت سرفه کردن مؤثر و یا همچنان توان تولید صوت بگذارید به سرفه کردن ادامه دهد. سرفه نوعی واکنش دفاعی بدن به مواد محرک خارجی است و مکانیسم سرفه ایجاد نیروی زیاد در طی بازدم و کمک به خروج ترشحات و یا جسم خارجی است. سرفه به علت فشاری که ایجاد می‌کند می‌تواند جسم خارجی را خارج کند.

چنانچه کودک در حال خفگی، توان تولید صدا را از دست بدهد و نتواند سرفه کند، مانور‏های مربوط به خروج جسم خارجی را انجام دهید.



به یاد داشته باشید؛ مانور انجام‌شده در شیرخواران زیر یک سال، شیرخوار را از شکم روی یک کف دست بخوابانید (سر را کمی پایین‌تر قرار دهید و بدن شیرخوار از مچ دست تا آرنج قرار می‌گیرد.(به‌نحوی‌که دست شما بین هر دو پا قرارگرفته و با انگشتان خود قسمت استخوانی فک تحتانی را نگه‌دارید) بهتر است فرد روی لبه صندلی بنشیند،) و با دست دیگر ضربات متناوب 5 بار بر روی پشت شیرخوار وارد کنید.



و سپس وی را روی کف دست برگردانده و این بار 5 بار با دو انگشت روی قفسه سینه را فشار دهید و این کار را مرتب تکرار کنید تا جسم خارجی خارج شود . پس از هر مرحله ضربات پشت وفشردن قفسه سینه، چون مصدوم طفل خردسال است باید بررسی دهان انجام شودو در صورت وجود جسم خارجی ، تخلیه صورت گیرد .



ضمن تماس با اورژانس توسط فرد دیگر، ادامه 5 ضربه به پشت و 5 بار فشار بر قفسه سینه تا بیرون آمدن جسم خارجی (نفس کشیدن، گریه کردن شیرخوار)
در شیرخواران پاسخگو، ابتدا ضربه به پشت و به دنبال آن فشار قفسه سینه را انجام دهید.
اگر شیرخوار در هر مرحله از اقدامات غیر پاسخگو، غیر هوشیار و بدون تنفس شود، باید اقدامات احیای پایه را مطابق راهنمای احیای اطفال شروع کنید.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке