Alevle Sanat Sohbetleri - Atölye Sohbet - Seydi Murat Koç - 40

Описание к видео Alevle Sanat Sohbetleri - Atölye Sohbet - Seydi Murat Koç - 40

Her pazar günü saat 18:00'da klasikleşen Alev Özas ile sanat sohbetlerinin, bu haftaki konuğu Seydi Murat Koç...

#art #artist #artwork #love #live #istanbul #europe #america #world #brush #sanat #travel #believe #colors #duet #humor #oilpainting #painting #artfair #exhibition

____________________

Ressam Alev Özas, 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Sanatın her alanına olan düşkünlüğü ilkokul ve ortaokul öğrenimi sırasında dahi daima ön plandaydı.

Lise öğrenimini, Uygulamalı Sanatlar Anadolu Lisesi Tekstil Bölümünde tamamladı. Lise öğreniminde, sahne sanatlarına ilgi duydu ve sonrasında Özel İstanbul Güzel Sanatlar Akademisinde Tiyatro bölümüne başladı. 2 yıl süren tiyatro eğitimi esnasında karakalem eskizleri de yapıyordu. 1998 yılına gelindiğinde kollektif sanat tiyatrodan, bireysel sanat, resime geçmeye karar verdi ve yetenek sınavlarına başvurdu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Resim bölümünü kazandı.

2002 yılında Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nü bitirdi. Prof.Dr. Ramiz AYDIN atölyesindeyken renk, armoni ve taşizm ile ilgili çalışmalara ağırlık verdi. 2002 yılında mezun olduktan sonra Bukalemun Tasarım adlı firmada mekan içlerine büyük ebatlarda duvar ressamlığı yaptı. Eş zamanlı olarak birkaç tiyatro oyununda sahne dekor tasarımı ve uygulamasını gerçekleştirdi. 2 yıl süren bu çalışmalarından sonra 1 yıl boyunca ilköğretim okulunda resim öğretmenliğini deneyimledi.

2005 yılına gelindiğinde üslup olarak soyut ekspresif figüratif tarzı benimsedi. Aynı yıl Prof.Dr. Devrim ERBİL’ in özel atölyesinde başasistan olarak çalışmaya başladı ve bu görevi 8 yıl boyunca sürdürdü. Çocuk sahibi olduktan sonra kendi atölyesini açtı ve deneyimlediği ekspresif anlayışı, İstanbul peyzajı üzerinde resmetmeye başladı. Büyük bir metropol olan İstanbul’u, farklı renk ve armonilerde, günün her saati izlenimi veren, duygusal ve biçimsel anlayışla resmetmiştir. Kısacası renk, onun resimlerinde başroldedir.

Ressam Alev Özas, 2002-2023 yılları arasında altmıştan fazla sergiye katılım göstermiştir. Çok sayıda kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı, çeşitli karma sergilere katılmıştır. Sanatçı, yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.



Alev Özas der ki

Şehir peyzaj ressamı, tek armoniden çoklu armoniye, günün her saati ve gün ışığındaki, empresyonist ögeleri taşır. Anı yakalar. Işık gölge oyunları ile birlikte, açık ve koyuyu net bir şekilde bizlere gösterir. Hedef, biçimi vurgulamasıdır.

Hacimsel etkiyi yaratmak ve özellikle belirtmek istediği tarihi eserleri vurgulamak için, kontur, yani çizgi yöntemi kullanır. Hedef, çizgi değil, tenik olarak empresyonist ögeleri yansıtmak ve şehre rengi sokabilmektir. Çoklu armonide, empresyonist ögeleri çok daha yoğun görürken, monogrom resimlerde daha yalın hissedebiliriz.

Çizgi tekniği kontur amaçlı kullanılır. Amaç ise taşist ögeler kullanılmasıdır. Alev Özas, renkçi ressam diye anılmak ister.

Ramiz Aydın atölyesinden mezun olmuş ve taşizmin tüm evrelerini incelemiştir. Taşizmin boyutunun küçülüp büyüyebileceğinin yanısıra, sıcak soğuk ilişkisinin ilk adımlarını da Ramiz Aydın atölyesinde görmüştür.

Devrim Erbil atölyesinde çalışmış ve onun resimlerini yapmıştır. Kendisinden, çizgi ve konturu öğrenmiştir. Her iki üslubu birleştirip, Cezanne'a olan hayranlığı ile emprestyonizmi 2020'li yıllara taşımak istemiştir. O günden bugüne temel amacı, tıpkı özendiği emprestyonisler gibi, resmini halka sunmak ve her kesime hitap edebilmektir. Aristokrat anlayışın yanlış olduğunu savunan bir yapıya sahiptir.

Resim sanatı, usta çırak işidir. Çırak ustadan öğrenir; ustalaşır ve yeni çırakları olur. Alev Özas, birden fazla usta ile kendisini daha zengin hissetmektedir. Sanat tarihinin tümü incelenirse çokca örneklerini görmek pekala mümkündür.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке