Werklandschappen van de Toekomst: Hoe pakken we het aan?

Описание к видео Werklandschappen van de Toekomst: Hoe pakken we het aan?

In Nederland hebben we ongeveer 3800 bedrijventerreinen, bij elkaar een gebied zo groot als de Veluwe. Vaak grijze terreinen vol beton, asfalt en steen. Waar je, laten we eerlijk zijn, het liefst zo min mogelijk komt. Toch werkt bijna 1 op de 3 mensen op zo’n terrein, en verdienen we er met z’n allen 40% van het geld.

Kan dat niet anders? Jazeker! Daarom zijn meer dan 30 partijen – ondernemers, onderzoeks- en onderwijsinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties – samen het programma Werklandschappen van de Toekomst gestart. We werken aan bedrijventerreinen , waar ruimte is voor natuur en mensen. Terreinen die beter bestand zijn tegen schade door wateroverlast, droogte en hitte. Waar werknemers blij van worden, productiever en ook gezonder.

Dat doen we door te werken aan het oplossen van wat economen ‘marktfalen en systeemfalen’ noemen. De markt en regelgeving doen hun werk niet goed. Daar zijn oplossingen voor en die gaan wij vinden.

We testen wat wel en niet werkt, en alles wat we ontdekken delen we met wie het maar wil horen. En we helpen bedrijventerreinen die een werklandschap van de toekomst willen worden op gang. Met tips en tools over waar en hoe ze kunnen beginnen, hoe ze aan geld komen, en vooral: wie ze nodig hebben om het voor elkaar te krijgen.

Al die natuurrijke terreinen vragen om veel groene vingers. Daarom werken we aan een sterke, duurzame en innovatieve groensector. Daar nemen we ook meteen de groenprofessionals van de toekomst in mee.

Voor 2032 moeten er zó veel toekomstbestendige werklandschappen opgepopt zijn, dat we ons niet meer kunnen voorstellen hoe grijs en versteend het ooit was. Dat is een flinke ambitie en daar hebben we jou hard bij nodig. Doe mee via werklandschappen.nl

Комментарии

Информация по комментариям в разработке