TV BOX NEDİR - NE İŞE YARAR - NASIL ALINMALI (ANDROİD TV BOX) 🎮

Описание к видео TV BOX NEDİR - NE İŞE YARAR - NASIL ALINMALI (ANDROİD TV BOX) 🎮

TV BOX NEDİR - NE İŞE YARAR - NASIL ALINMALI
(ANDROİD TV BOX) 🎮

Tv box nedir? Yenilirmi, içilirmi, bir ıssırık alsam mideme oturur mu? Tüm deli soruların cevabı burada.

Arkadaşlar bir servet bağışlayıp aldığımız tvlerin içinde 4 farklı sistem bulunmakta. Bunlardan biri Samsung’un Tizen sistemi. Evet temel ihtiyaçları en temelinden Karşılasa da her şey marketinin yettiği kadar yetmediğine ise kader deyip küsüyorsunuz. Bir diğer sistem olan ve uzun zamandır Lg lerde bulunan Web os unda yapısı Tizen’den çok farklı değil. Şu an stabil olsa da eski sistemleri kullanıcılarına çok çileler çektirdi. Şimdi bir çoğunuz kalan 2 sistemden birini kestirdi ama ötekini kestiremiyor. Hemen söyleyeyim. Bir diğer sistem Firefox bu sistem diğer tvler içerisindeki smart sistemlerden çok farklı değil evet stabil hatta tarayıcısı da firefox ama maalesef hevesinizi kıracak şekilde yetersiz. Ve bu üç sistemde internette gezineyim, webden film izleyim derseniz kanser olurp kısa zamanda ölme riskiniz çok yüksek.

Geldik son tahmin ettiğiniz sistem olan Android tvlere bu tvler Android olup market seçeneği de olsa sadece tvlere izin verilen içerikler görüntülendiği için hayalleriniz bir toz bulutu gibi dağılıyor. Örneğin hiçbir Android tv ye launcher kuramazsınız. Hatta neredeyse hiç birini rootlayamazsınız. Yine bir çoğunda dışarıdan indirdiğiniz uygulamaları bile kuramayacaksınız. İşin daha vahim kısmı tek böbreğinizin değerinde olan milyarlar saydığınız tv den 1000 tllik bir telefonun bile donanımının çıkmıyor olması. Buda şu demek oluyor siz bu sistemlerin hepsinde gönlünüzce oyun oynayamıyorsunuz. İşte tam burada devreye tv boxlar giriyor.

Günün birinde bir arkadaşınız size “Olum napcan lan smartını paneli iyi bişey al altınada bi tv box attınmıydı senden kralı yok" derse o arkadaşınıza altın madalyasını takdim edin.

Peki bit tv box ile dünyayı ele geçirebilir miyiz? Elbette hayır ama tv yi ele geçirebiliriz. Windows yüklü tv boxlara hiç değinmiyorum bir pc ile deneyimi neredeyse aynı ama bizim konumuz Android boxlar. Öncelikle Android tv boxlar içerisinde kendi arayüzü ile gelse de launcher kurmakta özgürsünüz. Neredeyse tamamını rootlayabilirsiniz. Ve roottan sonra zaten bütün kapılar önünüzde açılmış olur.

Elbette alacağınız Android boxta donanımına göre performans alırsınız. Fakat bir çoğu ile güzel bir internet deneyimi yaşarsınız. Dışarıdan uygulama kurmanıza ilk başta “Yapma ayıp oluyo” desede bir daha karışmaz. Örnek kurun Seyir türkü internetten film izleyeceğim diye reklamlarla boğuşmadan keyfinize bakın. Dilerseniz bir monitöre bağlayın, birde klavye maus alın size android pc.

Evet geldik oyun kısmına burada ne kadar ekmek o kadar köfte diyerek yemeye başlıyorsunuz. Giriş seviyesinde iyi grafikli oyunları unuturken orta seviye de grafikleri kısarak sorunsuzca oyunuyosunuz. Üst seviye bir box aldığınızda iste sizi tutabilene aşk olsun. Android’in yüksek grafikli oyunları derken hemen aklınıza Asphalt felan gelmesin bu listede Half life 2 yada Resident evil 5 de var evet bu oyunları duyunca bir çoğunuz şaşırdı ama var ufak bir araştırma ile bunları görebilirsiniz.

Eee oyun oynayacağız ama hangisi giriş hangisi orta hatta üst seviyede hangisi mi diyorsunuz hemen bir kaç örnek vereyim. Mali 450 grafik yongası olan tv boxlar da yüksek grafikli oyunları unutun.
Malit-t820 ve SGX 6110 grafik yongalı tv boxlar da bir çok yüksek grafikli oyunu minimum ayarlarda oynayabilirsiniz.
Üst seviyede ise şu ara maalesef çok bir seçenek yok. Üst seviye ama fiyatı uygun olsun diyorsanız Mali-T864 grafik yongası işinizi görecektir ama her şeyin en full olanı olsun, parası mühim değil diyorsanız tek seçenek nvidia shield tv box bu tv box ile yapabileceklerinizin gerçekten sınırı yok. Full performansının yanında steam özelliğinin de olduğunu belirteyim buda hem evdeki pcnizdeki oyunu hem de bulut üzerinden pc oyunlarını rahatlıkla oynayabilmeniz demek.

Evet almaya niyetlendik bir elimizde kredi kartı diğer elimizde maus tam bu aşamada ne yapmalıyız.
Günümüz seçeneklerinde alacağınız tv box’un işlemcisin 2 ghz den aşağı olmamasına dikkat edin. Benim size önerim Amlogic s912 - Rockchip RK3368 - Rockchip RK3399 olmasıdır. Grafik yongalarını zaten biraz önce saydım. Rem miktarında ise 2 gb nin altına düşmemeye özen gösterin hafıza ise 16 gb nin altında olmasın kesinlikle. İşletim sistemini güncel olması çok önemli çünkü bir çoğu aldığınız sitem versiyonundan çokta öteye gitmeyecektir. Wifi de 5 ghzi desteklemesi bir artı olacaktır. Tv box un dış kısmına gelirsek usb girişlerini fazla olması size rahatlık sağlayacaktır ve tv boxu modemden uzak bir yere koyacaksanız harici antenli bir model tercih edin. Unutmamanız en önemli konulardan biri ise maalesef bir çok android boxun yanında gelen kumandalarda air mous özelliği yoktur sipariş verirken eğer imkanınız varsa yanına birde air mouse destekli kumanda ekleyin geri kalanı ise tamamen boxun tasarımı ve sizin göz zevkinize kalır

Комментарии

Информация по комментариям в разработке