Diastolisch hartfalen 20032024

Описание к видео Diastolisch hartfalen 20032024

In Nederland leven ongeveer 240.000 mensen met hartfalen, waarvan ongeveer de helft met diastolisch hartfalen. Diastolisch hartfalen is een vorm van hartfalen waarbij het hart stijver is dan normaal en zich niet goed kan ontspannen. Het hart vult zich daardoor niet goed met bloed, waardoor je allerlei klachten kunt ervaren zoals kortademigheid, weinig kunnen inspannen en vocht vasthouden in de enkels. Diastolisch hartfalen wordt ook wel hartfalen door een stijve hartspier of hartfalen met behouden pompkracht genoemd (de Engelse afkorting is “HFpEF”).
Cardioloog dr. Louis Handoko (Amsterdam UMC) is specialist op het gebied van diastolisch hartfalen. Hij neemt je mee in de dagelijkse praktijk van diastolisch hartfalen en vertelt je onder andere over:
• Wat diastolisch hartfalen is en hoe de diagnose wordt gesteld
• Welke aanvullende onderzoeken nodig kunnen zijn
• Welke behandelmogelijkheden er zijn voor diastolisch hartfalen
• Wat je zelf kunt, doen als je (diastolisch) hartfalen hebt
Hij doet dit samen met drs. Arno van de Bovenkamp, arts-onderzoeker (Amsterdam UMC). Tot slot vertelt Soufiane Nassiri, arts-onderzoeker (Amsterdam UMC), meer over de wetenschappelijke onderzoeken die gedaan worden. In deze onderzoeken wordt gekeken hoe diastolisch hartfalen in de toekomst beter behandeld kan worden.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке