Geceleri Telefonunuzu Şark Etmeyi Bırakın. İşte Nedeni...

Описание к видео Geceleri Telefonunuzu Şark Etmeyi Bırakın. İşte Nedeni...

Bu sonuçta temel bir beklentidir - telefonunuzu sabaha kadar şarj edip pilinin tam dolmasını istersiniz, bu sayede evinizin konforundan uzakta, dışarıdayken pili tüm gün dayanacaktır. Ben de bunu hep yapmışımdır. Hatta bir saat içinde maksimum kapasitesi şarj edebilen en son teknoloji ürünü bir akıllı telefonunuz olsa bile, kimse sabah mahmurluğunda kalkıp hemen pilini şarj etme derdine düşmek istemez.

Telefonunuzu geceleri şarja takmama tavsiyesi, riskli ve mantık dışı görünebilir. Buradaki en korkutucu senaryo, siz uyurken gece boyu telefonunuzun şarjının bitip, her zaman alıştığınızın tersine, sabah sizi uyandırmak yerine günün ilk ışıklarını bile görememesidir. Ama yapacak bir şey yok. Bilime karşı gelemezsiniz. Akıllı telefonunuzu şarjda bırakmak iyi bir şey değildir.



Zaman bilgileri:

Otomatik şalterler sorunu çözmez 1:20

Yüksek kaliteli şarj cihazları ve kablolar nasıl seçilir 2:12

Isı piller için gerçekten kötü müdür? 03:32

Şarjı tamamen tüketmek 4:07

Tembelleşmiş pil etkisi 4:42

Telefonu sesle şarj etme 6:13

Lityum yerine sodyum? 06:33

Altından pillere ne dersiniz? 07:15



#telefonpili #şarjetme #olumlubak



ÖZETLER:

- Doğaları gereği tekrar şarj edilebilir ve bu amaçla üretilmiş olsalar bile, evlerin prizlerindeki yüksek voltajlı elektrikle sürekli etkileşimde olmaları, pilleri bir süre sonra çok savunmasız hale getirir.

- Telefonunuzun, şarjı % 100'e ulaştığı anda durduracak otomatik şalterleri vardır. Ama telefonunuzun şarjı doğal olarak % 99'a düştüğünde, şarj işlemi yeniden başlar.

- İyi ve yüksek kaliteli şarj aletlerinin içinde aşırı şarj edilmeyi önleyen özel çipler bulunur. Dolayısıyla şarj cihazları konusunda cimrilik etmemeniz tavsiye edilir. Bu sayede çok kısa bir süre sonra yeni bir pile veya hatta tamamen yeni bir akıllı telefona çok daha fazla para harcamanız gerekmez.

- Genel anlamda, günümüzde akıllı telefonlar kadar pahalı bir şey söz konusu olduğunda, her zaman iyi kalitede teknolojiyi tercih etmeniz önerilir.

- Isınma, piller için kötüdür. Telefonları yazın arabada bırakmanız işte bu yüzden çok zararlıdır.

- Akıllı telefonunuzun şarjını tamamen tüketip ardından maksimum kapasiteye kadar şarj edilmesi hakkında bir şeyler duymuş olabilirsiniz. Bu, on yıl önceki cihazlar için geçerli olabilir.

- Herhangi bir modern lityum-iyon pil, kadmiyum bazlı piller gibi tembelleşmeyeceği için endişelenmenize gerek yok.

- Bilim insanları ve mühendisler, yakında, birkaç dakika içinde şarj olup bir günden daha uzun süre dayanabilecek başka bir lityum bazlı pilin ortaya çıkacağını vaat ediyorlar.

- Yeni fikirlerinden biri, Wi-Fi sinyalinden enerji üretebilen şarj cihazları yapmak.

- Peki, ses ile telefonu şarj etmeye ne dersiniz? Piezoelektrik prensiplerini kullanarak, minik nanojeneratörler, çevredeki sesi elektrik enerjisine dönüştürebilecek.

- Japon bilim insanları, lityum iyon piller yerine sodyum pillerinin kullanılmasını sağlayacak onlarca yıl süren bir çalışmanın ortasındalar.

- Diğer bir fikir, pillerin içinde basbayağı kum kullanmaktır. Gerçi pek basbayağı sayılmaz, çünkü bu pillerde kumun ana bileşeni olan silikon kullanılacaktır.

- Ancak şu an için en iyi yöntem, kaliteli şarj ekipmanları kullanmak, akıllı telefonunuzu ısıdan uzak tutmak ve en önemlisi de şarjı %30 ile %90 arasında bir düzeyde tutmaktır.


-----------------------------------------------------------

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ
5 Dakikada Hallet Kizlar: https://is.gd/9e6Ptf
GERÇEK HİKAYELER: https://is.gd/HpUYgh

Müzik, Epidemic Sound: https://www.epidemicsound.com/

Stok malzemeleri (fotoğraflar, çekimler ve diğer):
https://www.depositphotos.com
https://www.shutterstock.com
https://www.eastnews.ru

Комментарии

Информация по комментариям в разработке