YALNIZLIK / 3. Sezon - 8. Bölüm

Описание к видео YALNIZLIK / 3. Sezon - 8. Bölüm

Ben Özgür Uysal. Yalnızlık, bekar erkek, yalnız erkek, yalnız kadın, bekar kadın, sevgili olmak, neden sevgilim yok, ilişkim yok, nasıl ilişkim olur, yalnızlıktan nasıl kurtulurum konuştuk. Yalnızlık nedir? Neden bizde aynı zamanda çıplak anlamına gelir? Kim daha çok kendisini yalnız hisseder? Yalnızlık hissi vücudumuza neler yapar? Kalabalığın içinde, zirvede ya da evinde... Kendini tüm yalnız hissedenler için bu hafta sonu yeni bölümünde. Bu işler #inceişler #ilişkiler #yalnızlık

Abone olmayı unutma.
Beğen, paylaş, kendine saklama :) Başkaları da faydalansın...

Destek olmak, klana katılmak ve ücretli üyeliğin avantajlarından faydalanmak için:
   / İnce İşler  

Özgür Uysal (Sunucu)
  / benozguruysal  
http://ozguruysal.net/

İnce İşler TV - Sosyal Medya Hesapları
Instagram:   / inceislertv  
Facebook:   / inceislertv  

En yalnız ülkeler
Ajans Press’in AB Gelir ve Yaşam Koşulları biriminden derlediği verilere göre Lüksemburg, İtalya ve Yunanistan Avrupa’da kendini yalnız hisseden bireylerin en çok olduğu ülkeler olurken, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Slovakya ve İsveç Avrupa’da yalnızlığın en az olduğu ülkeler oldu.

Türkiye yalnızlıkta 6’ncı
AB üyesi ve aday ülke vatandaşlarının kendilerini ne kadar yalnız hissettikleri üzerine yapılan bir araştırmaya göre; Avrupa vatandaşlarının yüzde 6,7’sinin ihtiyaç duydukları anda yardım isteyebilecekleri kimsenin olmadığını düşünüyor. Türkiye’de kendini yalnız hissedenlerin oranı yüzde 11,3 olurken, bu oran Türkiye’yi Avrupa’nın en yalnız altıncı ülkesi yaptı.

Türkiye İstatistik ve Araştırma Kurumu (TÜİK) 15 Mayıs’ta kutlanılan ‘Uluslararası Aile Günü’ dolayısıyla istatistiki verileri paylaştı. Rapora göre, Türkiye'de 21,6 milyon aile var ve nüfusun yüzde 4'üne denk gelen 3,1 milyon kişi tek başına yaşıyor. Tek kişi yaşayanlar en çok Tunceli’de (6 bin kişiden fazla). En az Diyarbakır’da. Çekirdek aile en çok Kayseri’de. Geniş aile en çok Şırnak’ta.

En yalnız hissedenler gençler
Türkiye’de ihtiyacı olduğu zaman yakınında birisini bulamayacağını düşünenlerin yoğunlaştığı yaş grubu 50-75 yaş aralığı olurken, 75 yaş üzerindeki nüfus ise kendini bu alanda en şanslı hisseden grup oldu.16-24 yaş aralığındaki genç nüfus yüzde 9,9’la kendisini çok yalnız hissederken bu yaş aralığı için AB ülkelerindeki oran sadece yüzde 3,3 oldu. Yalnızlık hissi eğitim seviyesiyle ilişkilendirildiğinde mezun olunan okul seviyesinin artışına paralel olarak yalnızlık hissinin azaldığı belirtildi.

Şikayet işsizlik ve internet bağımlılığı
Ajans Press ve PRNet’in incelemesine göre gençler hakkında yılbaşından bugüne 78 bin 970 haber yansıması tespit edilirken, medyada çıkan haberlerin analizinde, gençlerin en çok işsizlikten şikayet ettiği belirtildi. Televizyon ve yazılı basın incelemesinde gençler hakkında çıkan haberlerin birçoğu işsizlik hakkında olurken, internet ve teknoloji bağımlılığı haklarında en çok haber çıkan bir diğer başlık oldu.

Peki bu gençler neden yalnız?
Gençlerin yüzde 58'i düzenli "gazete okumuyorum" diyen gençlerin komplocu olduğunu da söylemek mümkün, gençlerin yüzde 61'i "Türkiye’nin hak ettiği yere gelmesinin dış güçler tarafından engellendiğini" düşünüyor. Dünyaya yanlış zamanda geldiğini düşünen gençlerin oranı da az değil; yüzde 59'u eskiden insanların daha mutlu olduğunu düşünüyor. Bunların yanı sıra gençlerin yüzde 73'ü dış görünüşüne önem verirken, neredeyse üçte biri spor yapmıyor. Teknolojiyle arası iyi olan gençliğin yüzde 67'sinde cep telefonu, yüzde 47'sinin evinde de internet bağlantısı bulunuyor.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке