Bir başka tarih mümkün müydü?

Описание к видео Bir başka tarih mümkün müydü?

“Tehcir miydi, soykırım mıydı?” Yoksa 1915, yine yaygın resmi görüşün ileri sürdüğü gibi, bir “mukatele”den mi ibaretti? Cumhuriyet tarihinden eski olmasına karşın hala çözüme kavuşturulmayıp yüzleşilmeyen Ermeni Soykırımı’nı sadece 1915’e değil, 1908’de Ermeniler açısından kaybedilmiş inkılabın şifrelerine ve “unutulmak istenmiş” bir tarihe de odaklanarak konuşuyoruz. Masis Kürkçügil, “Ermeni meselesi”yle ilgili yazılarını, söyleşilerini ve değinilerini biraraya getirdiği bu kitapla, geçmişe bugün yaşayanları da özgürleştirecek soruyu yöneltiyor: “Bir başka tarih mümkün müydü?”

Aras Yayıncılık'ın yayın yönetmeni Rober Koptaş, bu soruyu ve kitap odağında tam da utanca çentik atılan günde o tarihi Masis Kürkçügil’le konuşuyor.


Masis Kürkçügil: (d. 1947, İstanbul). Yazar ve yayıncı. Yazın Yayınları sahibi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde okudu. 68 öğrenci hareketleri içinde yer aldı. Köz Yayınları'nı kurdu, Sürekli Devrim dergisini çıkardı. Yurt Ansiklopedisi'nde tarih koordinatörlüğü yaptı. Altı yılını Fransa'da mülteci olarak geçirdi. Birleşik Sosyalist Parti'nin (1994) kurucusu ve genel koordinatörü, ardından ÖDP'nin (1996) kurucusu ve uluslararası ilişkiler sorumlusu oldu. Sosyalist Demokrasi Yeniyol dergisini çıkardı. Tarih dergisinde ve İmdat Freni’nde yazıyor. Kitaplarından bazıları: Latin Amerika’nın Kaynayan Damarları, Akıntıya Karşı ÖDP, Devrimden Devrime Bolivya, Tehlikeli Alakalar, Tarih ve Siyaset Sarkacında, Bir Başka Tarih Mümkün müydü?

Rober Koptaş: 1977 İstanbul doğumlu. Aras Yayıncılık’ta ve Agos gazetesinde çalıştı. Kitapları yayıma hazırladı, gazete yazıları, dergi makaleleri kaleme aldı. Aras Yayıncılık'ın yayın yönetmenliğini yürütüyor.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке