Balıklarda İç Parazit Tedavisi Nasıl Yapılır?!!' ( Kabak Çekirdeğinin İç Parazit Tedavisindeki yeri)

Описание к видео Balıklarda İç Parazit Tedavisi Nasıl Yapılır?!!' ( Kabak Çekirdeğinin İç Parazit Tedavisindeki yeri)

Kabak Çekirdeğinin iç parazit tedavisinde ki yeri ve tarifi bu videoda.Balıklarda İç Parazit Tedavisi Peki bu Balıklar İç Parazitleri Nerede Bulur? Balıklar, Süs balığı toptancıları tarafından yakalandıklarında işler değişir çünkü yakalanmanın verdiği stres üzerine bir de paketlenmek ve sevk edilmek ve hatta varış yerinden tekrardan başka yere sevk edilmek ve burada akvaryumlara konulmak, en güçlü balığı bile parazitlerin tahribine daha duyarlı hale getirir. Ve tabi ki her akvaryumcunun merkezi bir filtrasyon sistemi bulunur bu da daha önce hiç parazite bulaşmayan balıkların da, bu yeni gelen balıklar sayesinde, parazite maruz kalabilecekleri anlamına gelmektedir.

Kanalıma abone olmayı unutmayın.
https://goo.gl/bPi3mB

Bu yüzden yeni aldığınız balıkları, direk akvaryuma değil, karantinaya almanızda fayda vardır, aksi taktirde, akvaryumunuzda ki balıklarınızda bundan kötü şekilde etkilenecektir. Bu hem akvaryumunuzu güven altına almanızı sağlar hem daha güvenlidir hem de daha ucuzdur.Dolayısıyla, Karantina akvaryumu, iç parazit ile mücadelede ve akvaryumunuzu bu hastalıktan korumada, mükemmel bir yerdir.
İç Parazitin Belirtileri
İnsanlarda da olduğu gibi çoğu balıkta herhangi bir dış belirti göstermeden bir parazit sıkıntısı vardır. Bununla birlikte, eğer parazitler çoğalmaya ve balığa rahatsızlık vermeye başlarsa, birazdan sayacağım belirtileri göstermeleri muhtemeldir.
Aşırı Zayıflama-----Sıklıkla ve kademeli olarak görülür.
Aşırı Yemek Yeme isteği Çok sık görülmez.
Dışkıda Beyaz veya Kırmızı solucanların olması.
İştah Kaybı.
İşaretleri yakalayıp, tedavi etmeye ne kadar erken başlanırsa, tam iyileşme şansı o kadar yüksek olur.Parazit miktarı, balıkların yemeyi bıraktığı bir noktaya kadar çoğalırsa paraziti yok etmek için balık sistemine doğru ilacı alması daha zor olur.
Tedavi ve önlem
Balıklarınızın iç parazitleri taşıdığından şüpheleniyorsanız veya sadece olabilecek bir iç parazit hastalığına önlem olması için önceden bir tedbir almak istiyorsanız, seçebileceğiniz birkaç yöntem vardır. Balık hala istekli bir şekilde yiyorsa, Sera firmasının Bakto tableti gibi ticari olarak hazırlanmış bir antiparazitik gıda ile besleyebilirsiniz.
Balığınız yemeden kesilmişse ve artık ümidinizde tükeniyorsa, yapmanız gereken bir pipet yada şırınga ile balığınızı beslemenizdir. Balığa özellikle B 12 viamini verilebilir, tercihen Sera Firmasının Fishtamin damla halinde, balığın mide büyüklüğü de düşünülerek, ağızdan yem iyice ezilip vitaminle karıştırılarak verilebilir. Bir balığın midesi, gözü kadardır bu yüzden mama verilirken bunu düşünerek verilmeli aksi taktirde balık kusacaktır.
Dikkat etmeniz gereken bir konu da eğer balığınızın parazit miktarı fazla ise kullandığınız ilaçları azaltmanızda fayda vardır, bunun yerine azar azar ama sık sık vermeniz daha faydalı olacaktır. İç parazitlerin büyük bir kısmının ölümü balıklar için çok travmatik olabilir. Bu gibi durumlarda, daha uzun bir karantina süresi ve çoklu, daha düşük dozajlar iyi bir önlemdir.
İşte size iç parazit için kullanabileceğiniz ilaçlar ve bitkiler.
Seachem 'in Metronidazol (tatlısu balıkları) ve Levamisole Hidroklorür (parazit için olan). Suda çözüneni bulmaya çalışın.
Kullanım Şekli, Bir çay kaşığı kadar akvaryumdan aldığınız suyu bir fincan tabağına koyun daha sonra bu ilaçlardan birer ölçek içine katıyoruz. Daha sonra başka bir tabakta gene akvaryum suyu ile ıslattığımız yemi 2-3 dk karıştırıyoruz ve balığa yediriyoruz.
Balık yemiyorsa o zaman her 40 litre karantina akvaryumu için çay kaşığının dörtte biri kadar suya eklenebilir.
Bir diğer ilaç ise, Microbe Lift'in Prazikuantelin ilacıdır. Ağızdan verilen ilaç her zaman daha etkili olacaktır, bu yüzden yem ile verilmesinde fayda vardır. Fakat bu ilaçlar ile yaptırdığınız banyolar biraz balık için stresli olsa da gene de balık için iyi birer alternatiftir.
Sarımsak
Tatlı su balıkları için iç parazitin kurutulmasına sarımsaklı balık yemi ile ilgili olarak çelişkili raporlar internette bol miktarda bulunur. Yalnız Bu aşamada, hiç kimsenin bilimsel olarak somut sonuçlar çıkarmadığını söylemek de gerekir. Eğer hasta balığınız varsa, bunun tedavisi için kendini daha iyi kanıtlamış bir ilacın peşinde olmak, daha iyidir diye düşünüyorum.
Kabak Çekirdeği
Son zamanlarda bir diğer dikkat çekici anti parazitsel doğal besin, Kabak çekirdeği olmuştur. Bazı başarılı sonuçlar da elde edilmiştir. Eğer Çevremizde bir ilaç yok ise, bunu denemekte fayda vardır. Umarım Kabak çekirdeği faydalı olur. Şimdi nasıl yapılacağına bir bakalım.
1-1 bardak yaklaşık 130 gr Kabak çekirdeğini kabuklarından ayırın
2- 1 litre su ile karıştırın.
3-Çok hafif bir sıcaklıkta 30 dk ısıtın ama kaynatmayın
4-30 dk soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
5-Bir bez ile bütün suyunu sıkın ve kurutun.
6-Balıklarınızın yiyeceği büyüklükte mikserden geçirin.

Kanalıma abone olmayı unutmayın.
https://goo.gl/bPi3mB

Facebook adresim: https://goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim :   / cemcelikel  
VK adresim : https://goo.gl/bFk1d2

Комментарии

Информация по комментариям в разработке