Xiaomi Mi 10 Lite 5G (Monet) | (Android 10) | TWRP + Root + IMEI Tamiri %100 Çalışan Yöntem

Описание к видео Xiaomi Mi 10 Lite 5G (Monet) | (Android 10) | TWRP + Root + IMEI Tamiri %100 Çalışan Yöntem

Download All | Driver + Bootloader + TWRP + Magisk + IMEI Tools
https://disk.yandex.com.tr/d/TR2RNF02...

0. Microsoft Visual C++ Redistributable yüklüyoruz.
1. Driver'lar kurulması gerekiyor.
1-1 Numaralı adb-setup-1.4.3 yükleme
1-2 Numaralı Xiaomi IMEI Tools v1.2-Setup yükleme.
1.3 Minimal ADB Fastboot v1.4.3 yükleme
1-4 usb_driver_r13-windows bir aksilik çıkarsa kullanacağız.
2-0 Telefonumuzun bootloader kilidini açmamız gerekiyor.
3-1 Telefonu dosya kopyalama modu ile bilgisayara bağlayalım. Bilgisayara geçelim. 3-1 nolu rar dosyasını klasöre ayıklayın.İçindeki İçerisindeki "dahilihafızayakopyala-twrpdenyukle" isimli dosyayı telefon hafızasının ana dizinine kopyalayalım. 3-2 Magisk v23.0 isimli dosyayı da yine telefonumuzun ana dizinine kopyalayalım. Telefonu kapatalım. Güç tuşu ve ses kısma tuşuna beraber basarak tekrardan fastboot moduna alalım. Yine bilgisayara geçelim. twrp_yukleme_araci_mi10lite5g.bat dosyasını açalım. Devam etmek için herhangi bir tuşa basalım. Karşımıza gelen ekranda 2 yazıp enter a basıyoruz. Sonraki ekranda yine herhangi bir tuşa basıyoruz ve TWRP yüklemesi başlıyor. Ardından birkaç saniye sonra telefonumuz PBRP modunda açılacak. Install butonuna basıyoruz. Ardından telefonumuzun hafızasını görüyoruz. Burada dahilihafizayakopyala-twrpdenyukle.zip dosyasını bulup bir defa tıklıyoruz ve aşağıdaki kaydırıcıyı sağa çekerek yüklemeyi başlatıyoruz. Kısa bir süre sonra yüklememiz tamamlanacaktır. Bize seçenek sunuyor. Volume Up ve Volume Down ile şu diye. Biz reboot recovery yapan hangisi ise ona basıyoruz. PBRP yeniden başlayacak. Ardından yine Install menüsüne girerek bu sefer dosyalardan 3-2 Magisk i buluyoruz ve ona tıklayarak sağa kaydırıyoruz. Yükleme tamamlandıktan sonra reboot system diyerek telefonumuzun açılmasını sağlıyoruz.

4-0 EFS yedeğimizi alalım. EFS telefonumuzda IMEI ve MAC adres gibi bilgilerinin bulunduğu kısma verilen isim. Telefonu kapatıyoruz. Ardından ses arttırma ve güç tuşlarına beraber basarak TWRP'yi açıyoruz.

Videoda anlatıldığı gibi EFS yedeğimizi alıyoruz. Cihazı yeniden başlatıyoruz.

5-0 QCN yedeği almak için cihazın diag portunu aşağıdaki komutları kullanarak videoda anlatıldığı şekilde açıyoruz.

adb devices
adb shell
(adb shell komutunu yazdığımızda telefon ekranımızda Magisk'in izin istediğini göreceğiz. Hemen izin veriyoruz.)
su
setprop sys.usb.config diag,adb

Son kodu yazdıktan sonra telefon seçenek sunacak size. Veri yok, dosya kopyalama ve fotoğraf modu gibi bir seçenek. O kısımda kesinlikle veri yok kısmı seçili kalacak, aksi takdirde portumuz açılmayacaktır.

Komutlarımızı yazdıktan sonra aygıt yöneticisine giriyoruz. Bağlantı noktalarını genişletiyoruz. Qualcomm HS-USB QDLoader 901D isimli portun eklendiğine emin oluyoruz.

Masaüstüne QCN isimli yeni bir klasör oluşturuyoruz.
Videoda anlatıldığı şekilde telefonumuzun QCN dosyasını jja.qcn olarak kaydediyoruz.

5-1 jjaQcnBuilder.exe dosyasını QCN klasörünün içine kopyalıyoruz. Ardından saçma gelebilir ama bilgisayarımızın tarihini 2019'a alıyoruz çünkü bu programcık 2019 dan sonra çalışmıyor. Tarihi ayarladıktan sonra jjaQcnBuilder.exe dosyasını çalıştırıyoruz. Program oluşturduğumuz jja.qcn dosyasını otomatik olarak algılıyor ve eski IMEI'lerinizi gösteriyor. Ardından sizden bir seçenek seçmenizi istiyor. Bir burada 1 yazarak Enter'a basıyoruz. Ve uygulama bize girmek istediğimiz IMEI numarasını soruyor. 1 tane IMEI numarası giriyoruz çünkü 2 IMEI girersek çalışmıyor. Ardından Enter'a basıyoruz ve newjja.qcn dosyası oluşturuluyor. Geriye bu dosyayı tekrardan telefona yazdırmak kalıyor ama bu hemen olmuyor.
IMEI yazma izinlerimizi vereceğiz. Telefonumuzu kapatıyoruz. Tekrardan ses arttırma ve güç tuşlarına beraber basarak twrp modunda başlatıyoruz.

TWRP açıldıktan sonra Minimal ADB and Fastboot programını açıyoruz. Aşağıdaki komutları giriyoruz.

adb devices
adb shell
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsc

Ardından reboot yazıp enter'a basarak cihazı yeniden başlatıyoruz.
Cihaz başlayınca yeniden diag portunu açmamız gerekiyor.

adb devices
adb shell
(adb shell komutunu yazdığımızda telefon ekranımızda Magisk'in izin istediğini göreceğiz. Hemen izin veriyoruz.)
su
setprop sys.usb.config diag,adb

Ardından tekrardan masaüstündeki Xiaomi IMEI Tools'u açıyoruz. QPST aracı ile videodaki gibi IMEI'yi yazıyoruz. Ardından QFIL aracını açıyoruz. Yine videodaki adımları takip ederek tekrardan qcn dosyasını yazdırıyoruz. Ardından telefonu yeniden başlatıyoruz.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке