Noi suntem Dicționarul. Oana Fotache Dubălaru

Описание к видео Noi suntem Dicționarul. Oana Fotache Dubălaru

NOI SUNTEM DICȚIONARUL. ECHIPA ÎN DIALOG - Interviu cu Oana Fotache Dubălaru

Vă invităm să descoperiți echipa Dicționarului romanului central-european din secolul XX, coordonat de Adriana Babeți și aflat în curs de apariție la editura Polirom.

Oana Fotache Dubălaru este profesoară la Facultatea de Litere (Universitatea din București), unde predă cursuri de teoria literaturii, literatură comparată și istoria ideilor literare. A publicat volumele Moșteniri intermitente. O altă istorie a teoriei literare (2013), Divanul criticii. Discursuri asupra metodei în critica românească postbelică (2009). A coordonat volumele colective Harta și legenda. Mircea Cărtărescu în 22 de lecturi (alături de Cosmin Ciotloș, 2020), Dus-întors. Rute ale teoriei literare în postmodernitate (împreună cu Magda Răduță și Adrian Tudurachi, 2016) și antologia Teoria literaturii. Orientări în teoria și critica literară contemporană (cu Anca Băicoianu, 2005). Este autoarea mai multor studii apărute în publicații academice din România, Italia, Canada, SUA, Coreea de Sud, și membru ales în Comitetul Executiv al Asociației Internaționale de Literatură Comparată (ICLA), din 2019.

Această serie de scurte interviuri video cu echipa rememorează episode semnificative de pe parcursul elaborării Dicționarului și evaluează impactul acestuia asupra publicului. Aceste interviuri vor stimula interesul pentru lectură datorită efervescenței grupului care a dus la construcția acestui dicționar și care este un bun exemplu de colaborare, solidaritate de grup și muncă în echipă.

A fost odată o Europă Centrală este un proiect co-finanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN). Partenerii proiectului sunt: Editura Polirom, Headsome Communication, Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara ”La Vest de Est / La Est de Vest”.

Puteți urmări activitatea proiectului aici, pe canalul nostru de Youtube, pe pagina   / afostodataoeuropacentrala   și pe pagina https://ladouabufnite.ro/blog/a-fost-...

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке