Peygamberimiz (sav) Uyardı; Seve Seve Cehenneme Gidecekler | Mehmet Yıldız

Описание к видео Peygamberimiz (sav) Uyardı; Seve Seve Cehenneme Gidecekler | Mehmet Yıldız

Dünyayı ön plana alıp ahireti geri alanları bekleyen tehlike!
Sakın bu yanlışa düşme cehenneme gidebilirsin!
Kur'an'ı Kerimd'de geçen o ayetin bu zamana bakan yönünü görünce hayret edeceksiniz.
Hayatını değiştirmek için sonuna kadar izle...

#cehennem #ahiret #dünyasevgisi

Lahika video serisi için tıklayın;
   • Lahika 📘  

00:00 Giriş
00:52 Seve seve dünyayı ahirete tercih etmek
09:11 Risale-i Nur bölümü
11:11 İbadetleri menfaat için yapmak
18:16 Manevi duyguların yaralanması
24:41 Efendi - köpek metaforu
36:01 Nefsin oyuncağı olmak
39:52 Görenek belası
42:50 Latifeleri iyileştirmenin çaresi
50:35 Ebu Zer el Gıffar (ra)
53:55 Menfaat için dinin dünyaya değişmek
57:56 Bu asrın ilacı Risale-i Nur

Hayırlara vesile olmak , daha fazla insanlara ulaşabilmek için "KATIL" butonu ile aşağıdaki linkten bize destek olabilirsiniz
   / @hayalhanem  

Facebook ;   / mehmedimyldz  
Twitter ; https://twitter.com/mehmedimyldz?lang=tr
İnstagram ;   / mehmedimyldz  

Bize Ulaşın:
Yurtiçi ve yurtdışından iletişim için;
+90 (531) 859 79 91
+90 (553) 552 14 44
[email protected]

Risale-i Nur'da geçen bölüm;
Kastamonu Lahikası
70. mektub

İkinci mesele: Otuz birinci âyetin işaretinin beyanında, يَسْتَحِبُّونَ الْحَيٰوةَ الدُّنْيَا 5 bahsinde denilmiş ki: Bu asrın bir hassası şudur ki, hayat-ı dünyeviyeyi hayat-ı bakiyeye bilerek tercih ettiriyor. Yani, kırılacak bir cam parçasını baki elmaslara bildiği halde tercih etmek bir düstur hükmüne geçmiş.

Ben bundan çok hayret ediyordum. Bugünlerde ihtar edildi ki, nasıl bir uzv-u insanî hastalansa, yaralansa, sair âzâ vazifelerini kısmen bırakıp onun imdadına koşar. Öyle de, hırs-ı hayat ve hıfzı ve zevk-i hayat ve aşkı taşıyan vefıtrat-ı insaniyede derc edilen bir cihaz-ı insaniye, çok esbapla yaralanmış, sair letâifi kendiyle meşgul edip sukut ettirmeye başlamış; vazife-i hakikiyelerini onlara unutturmaya çalışıyor.

Hem nasıl ki bir cazibedar sefihane ve sarhoşane şâşaalı bir eğlence bulunsa, çocuklar ve serseriler gibi, büyük makamlarda bulunan insanlar ve mesture hanımlar dahi o cazibeye kapılıp hakikî vazifelerini tatil ederek iştirak ediyorlar. Öyle de, bu asırda hayat-ı insaniye, hususan hayat-ı içtimaiyesi öyle dehşetli, fakat cazibeli ve elîm, fakat meraklı bir vaziyet almış ki, insanın ulvî latifelerini ve kalb ve aklını nefs-i emmaresinin arkasına düşürüp pervane gibi o fitne ateşlerine düşürttürüyor.

Evet, hayat-ı dünyeviyenin muhafazası için, zaruret derecesinde olmak şartıyla, bazı umur-u uhreviyeye muvakkaten tercih edilmesine ruhsat-ı şer'iye var. Fakat, yalnız bir ihtiyaca binaen helâkete sebebiyet vermeyen bir zarara göre tercih edilmez, ruhsat yoktur. Halbuki bu asır, o damar-ı insanîyi o derece şırınga etmiş ki, küçük bir ihtiyaç ve âdi bir zarar-ı dünyevî yüzünden elmas gibi umur-u diniyeyi terk eder.

Evet, insaniyetin yaşamak damarı ve hıfz-ı hayat cihazı, bu asırda israfatla ve iktisatsızlık ve kanaatsizlik ve hırs yüzünden bereketin kalkmasıyla ve fakr u zaruret, maişet ziyadeleşmesiyle o derece o damar yaralanmış ve şerait-i hayatın ağırlaşmasıyla o derece zedelenmiş ve mütemadiyen ehl-i dalâlet nazar-ı dikkati şu hayata celb ede ede o derece nazar-ı dikkati kendine celb etmiş ki, ednâ bir hâcât-ı hayatiyeyi büyük bir mesele-i diniyeye tercih ettiriyor.

Bu acip asrın bu acip hastalığına ve dehşetli marazına karşı Kur'ân-ı Mu'cizü'l-Beyânın tiryak misâl ilâçlarının nâşiri olan Risale-i Nur dayanabilir; veonun metîn, sarsılmaz, sebatkâr, hâlis, sadık, fedakâr şakirtleri mukavemet edebilir. Öyleyse, herşeyden evvel onun dairesine girmeli, sadakatle, tam metanet ve ciddî ihlâs ve tam itimadla ona yapışmak lâzım ki, o acip hastalığın tesirinden kurtulsun.

Umum kardeşlerimize birer birer selâm ve dua ediyoruz.

Allah (c.c.):
Rızkı garanti altına alır.
Cenneti belirsiz bırakır.
İnsan:
Rızkı belirsiz bilir.
Cenneti garanti zanneder.

İNSAN'DA 2 ÇEŞİT DUYGU VARDIR
1- Ulvi Duygular (Yüksek Duygular)
Kalp
Ruh
→ Akıl
2- Sufli Duygular (Alçak Duygular)
Cismaniyet

Ulvi ve Sufli Duygular
→Ulvi duygularla meşguliyet,
Sufli duyguları ulvileştirir
► Sufli duygularla meşguliyet,
Ulvi duyguları suflileştirir

Комментарии

Информация по комментариям в разработке