اعلام آمادگی کشور فنلاند برای پذیرش افغانستانی ها از کشور ایران و چندین خبر دیگر در مورد مهاجرین

Описание к видео اعلام آمادگی کشور فنلاند برای پذیرش افغانستانی ها از کشور ایران و چندین خبر دیگر در مورد مهاجرین

1-مشکلات مهاجرین افغانستانی محور گفتگوهای مقامات طالبان
سرپرست سفارت افغانستان مقيم تهران با سرپرست وزارت احیاء و انکشاف دهات طالبان دیدار و گفتگو کرد.
مولوی فضل‌محمد حقانی سرپرست سفارت افغانستان مقيم تهران وهيات همراه‌ با ملا‌محمد یونس آخندزاده سرپرست وزارت احیاء و انکشاف دهات در کابل دیدار کردند.
در اين دیدار در مورد وضعیت مهاجرین افغان مقیم ایران، مشکلات آنها و همچنان وضعیت زندانیان افغان در ایران بحث و گفتگو کردند.
گفتنی است چندی قبل برای تبادل زندانیان افغانستانی در ایران گفتگوهایی میان مقامات ایران و طالبان انجام شد.
2-آخرین وضعیت طرح ساماندهی اتباع خارجی از زبان یک نماینده مجلس
به گزارش ایراف؛ ولی‌الله بیاتی، نماینده تفرش در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایراف در خصوص تاثیرات طرح ساماندهی اتباع بر شرایط اتباع افغانستانی گفت: طرحی در کمیسیون مطرح است، طرح سازمان ملی مهاجرت است. این طرح توسط وزارتخانه‌ها و ارگان‌های مختلف در حال بررسی است و تمام خلاءهای قانونی که در حال حاضر وجود دارد در این طرح پیش بینی شده است.
او ادامه داد: مثلا ما یک شورای هماهنگی تشکیل دادیم که ۱۸ عضو دارد و از این تعداد ۹ نفر آنها وزیر هستند و شورای هماهنگی استانی با دستگاه‌های ذیربط تشکیل دادیم.
نماینده تفرش در مجلس گفت: برای ورود افراد کارت پیش بینی کردیم و هر جایی که تردد کنند کاملا مشخص و قابل شناسایی هستند و افراد به‌صورت تفکیک شده در جایگاه های مختلف قرار می‌گیرند. اگر قانون تشکیل سازمان ملی مهاجرت تصویب شود بسیاری از این مشکلات برطرف می‌شود.
بیاتی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار ایراف در خصوص تاثیر این طرح بر بازار کار ایران بیان کرد: این طرح تاثیر چندانی بر بازار کار ایران ندارد. وزیر کار و مدیران استانی در کمیسیون‌هایی که تشکیل دادیم حضور دارند و در آنجا نیاز به نیروی کار را پیش بینی می‌کنند و اگر نیاز به مجوزی باشد به آنها اجازه داده خواهد شد.
3-اشتغال اتباع خارجی در استان سمنان فقط با «پروانه کار معتبر»
علی نورانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ساماندهی کارگران اتباع خارجی و ایجاد اشتغال و فرصت‌های آن برای جوانان بومی استان سمنان بیان کرد: در بحث اشتغال اتباع خارجه نیازسنجی‌هایی در استان برای حوزه‌های مختلف اقتصادی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه این نیازسنجی‌ها در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی و خدماتی صورت گرفته است، افزود: این نیازسنجی‌ها به نسبت اشتغال اتباع خارجه در مشاغلی که اتباع داخلی مهارت‌هایشان تأمین کننده نیازهای اشتغال استان نیست، انجام شده است.
دبیر کارگروه اشتغال استان سمنان بیان کرد: طبق جمع بندی‌هایی که صورت گرفته نیازهای گروه‌های شغلی احصا شده و برای اتباع خارجه که نیاز به کار آنها وجود داشته، پروانه کار و اشتغال در استان صادر شده است تا این افراد متناسب با نیازهای استان در عرصه‌های مذکور کار کنند.
نورانی با بیان اینکه به‌کارگیری این افراد تنها با پروانه میسر است، ابراز کرد: ما با نگاه واقعی به نیاز اشتغال هر حوزه و میزان مهارت آموختگان در حوزه‌های مختلف در آن جاهایی که نیروی بومی جبران کننده نیاز استان نبود، این افراد را به‌کارگیری کرده‌ایم.
4-یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست
به گزارش شهرآرانیوز، نادر یاراحمدی در دیدار با «یانی راپانا»، سفیر فنلاند در تهران، ضمن تبریک انتصاب ایشان به سمت سفیر فنلاند در جمهوری اسلامی ایران، از حمایت‌های دولت فنلاند و سفارت این کشور در تهران از پناهندگان افغانستانی در ایران ابراز امیدواری کرد که همکاری‌های دوجانبه در زمینه خدمت‌رسانی به پناهندگان بین دو کشور ادامه داشته باشد.
یاراحمدی اظهار داشت: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله جمهوری اسلامی ایران نیست و ما به عنوان اولین مقصد پناهندگان، در حال حل یک مسئله جهانی هستیم.
این مقام وزارت کشور ادامه داد: از سفارت فنلاند انتظار داریم، مشاهدات و تحلیل دقیق و درستی از وضعیت و مشکلات جمعیت ۶ میلیونی پناهندگان افغانستانی ساکن در ایران برای سایر کشور‌های دنیا بیان کند.
روند انتقال مهاجران افغانستانی به فنلاند سرعت می‌گیرد
یانی راپانا در این دیدار ضمن اعلام آمادگی برای تداوم همکاری‌های سابق، بر لزوم برقراری روابط دوجانبه و مثبت برای رسیدن به راهکار‌های مناسب جهت حل مشکلات پناهندگان تاکید کرد.
وی تاکید کرد: فنلاند اولین کشور پناهنده پذیر افغانستانی از سوی ایران بوده است و این روند در سال میلادی آینده سرعت بیشتری خواهد گرفت.
5-حضور قانونی اتباع تنها در سه شهرستان مرکزی مجاز است
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن خیرمند اظهار کرد: جرایم ارتکابی از سوی اتباع غیرمجاز و متعاقب آن پرونده‌های ورودی به دستگاه قضائی نیمه نخست سال جاری نسبت به مشابه پارسال افزایش یافته که این امر هزینه‌های مالی و غیرمالی زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند.
وی تاکید کرد: در استان مرکزی تنها سه شهرستان اراک، ساوه و دلیجان برای حضور قانونی اتباع، مجاز هستند، اما در برخی شهرهای ممنوعه، اتباع حتی صاحب کسب و کارهای خرد نیز هستند که جای تأسف دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: رویه‌ای که اکنون در خصوص طرد اتباع غیرمجاز انجام می‌شود این است که فرد دستگیرشده بدون خانواده و به صورت انفرادی به کشور متبوع بازگردانده می‌شود که همین حضور خانواده در ایران، موجب زنده ماندن امید مراجعت مجدد تبعه طردشده به کشور است که بر این اساس لازم است، طرد اتباع غیر مجاز به صورت خانوادگی صورت پذیرد.
خیرمند گفت: در دستگاه قضائی ملجا و چشم امید مردم هستیم و دور از انصاف است که یک تبعه غیرمجاز با حضور در استان مرکزی، ضمن اینکه هزینه‌های اقتصادی زیادی را متوجه حکومت می‌کند با خدشه‌دار کردن امنیت، سلامت روانی شهروندان را به خطر اندازد.

Комментарии

Информация по комментариям в разработке