Kalekim 3131 elastikor likit membran ile beton çatı nasıl izole edilir? (Amatör)

Описание к видео Kalekim 3131 elastikor likit membran ile beton çatı nasıl izole edilir? (Amatör)

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
   / @ayhancapan  

Kalekim 3131 elastikor likit membran ile beton çatı nasıl izole edilir?

Benim çatı için Gerekli Malzemeler:
Not: 1 torba = 25kg
Not: 1 kova = 25kg
1 torba Çimento Bazlı Ultra Esnek, UV dayanımlı derz
5 torba seramik yapıştırıcı (ince sıva çekmek için kullandım)
2 torba Suya dayanımlı elyaf katkılı kaba tamir harcı
5 kova Kalekim 3131 elastikor.
(2 kova arttı, seneye kadar akan bölge olursa
ağırlıklı oralara uygularım.)
Toplam maliyet yaklaşık 2000 lira (2021 yaz fiyatları)

Videoda konuştuklarımı önceden yazmıştım.... Aşağıdaki yazılar videodaki konuşmalarımı ve bir tık da fazlasını içermektedir.

İki yıl kadar evvel, bir arkadaşımın beton çatısının üzerini kalekim 3131 elastikor ile kaplamıştık. O gün bu gündür arkadaşımın çatısı hiç akmamış. Ordan aldığım özgüven ile bu çatı kat daireyi annemlere aldık.

Alt komşumun da gönüllü yardımlarıyla bacayı elimizden geldiğince sıvadık. İlk sıva katından sonra turuncu file de uyguladık ki daha sağlam sıvansın.

Parapet duvar ile zeminin birleştiği bölgeyi temizledim. Önce ıslattım, buralardaki yosunlar yumuşadı. Sonrasında da çoğunlukla mangal temizlemede kullanılan tel fırça ile fırçaladım.

Yarı akışkan kıvamda hazırladığım derzi parapet duvar ile zeminin kesişim bölgelerine uyguladım. İnşaat süngeri yardımı ile de güzelce yedirdim malzemeyi.

Sonrasında parapet duvarlar ile zeminin birleşim noktalarına yine hazırlamış olduğum çimento bazlı esnek derzi döktüm ve paf denilen az da olsa bir açı oluşturmaya çalıştım parapet duvarlar ve zemin arasında.

Zemindeki diğer çatlakları da yarı akışkan derz ile sıvadım. Üzerine ıslak süngeri çekince tamamen pürüzsüze yakın bir satıh elde ediyoruz.

Çimento bazlı uv dayanımlı ultra esnek derz ile çatlakları ne kadar iyi doldurursak, kapatırsak, kalekim 3131 elastikor sarfiyatımız da o kadar azalacak.

Aslında parapet duvar ve çatı zemini arasında 45 derece açı oluşturacak şekilde yaklaşık 4-5 cm genişliğinde pahlar oluştursaydım daha da sağlıklı olurmuş, ama o kadar malzemem de yoktu, enerjim de, yeteneğim de diyebilirim.

Çatının toz ve pisliğini her gün yıkadık, süpürdük. Hem yaptığımız sıvaları, derzleri suya doyurduk, hem de çatıda hiç taş, kum ve pislik kalmamasını sağladık.

Çatıya kediler de çıkıyormuş. Kedilerin çıkmaması için bir çit de yaptım.

Kalekim 3131 elastikorun ilk katını yüzde 50 sulandırıyoruz. 10 dakika kadar karıştırıyorum. 10 dakika kadar da dinlendireceğim. En son 2 dakika kadar tekrar karıştırıp tüyleri uzun bir rulo ile çatı zemine ve parapet duvarlarına uyguluyoruz.

Malzemeyi yüzde 50 sulandırmam çok iyi oldu, sıvalar iyice malzemeyi emdi, en ince kılcal boşlukları bile kalekim 3131'e doydu. Aslında kullanım klavuzunda astar katından sonraki katları ya yüzde 10 sulandırın ya da hiç sulandırmayın yazıyor, ama malzemeyi ben hemen hemen hep yüzde 50'ye yakın sulandırdım. Bu sayede hem malzemeyi tüm yüzeylere yedirebildim ve emdirebildim. Ta ki zemin ve duvarlar hiç görünmeyene tamamen beyaz olana kadar sabırla her gün birer kat çektim. Yüzde 50'ye yakın sulandırarak kullandığım için katlar olması gerekenden belki daha ince oluyor, o yüzden de daha çok kat geçmem gerekiyor olabilir, yani daha çok emek ve gün sarfediliyor, ama bence bu şekilde çok daha sağlıklı oluyor. Hem malzeme bence daha iyi tutunuyor, hem daha iyi yüzeye işliyor, hem de daha dikkatle yüzeyleri kapatıyor.

Bu cehennem sıcaklarında yüzde 50 sulandırarak çok daha rahat çalıştım. Hem rulo kolay hareket etti, hem de dediğim gibi malzeme yüzeye daha iyi nüfuz edip, daha sağlıklı tutundu. Bunu hissettim hep. Kullanacağınız rulonun kısa ipli değil, dolgun ve kalın tüylü olmasına özen gösterin ki çatıda her yeri rahat rahat doldurabilesiniz

Bacalara ve baca diplerine, yani baca ile zeminin birleşim noktalarına da normal zeminden çok daha fazla kalekim 3131 elastikor katı geçtim.

Bir evimin pvc pencere doğramaları ve duvar arasına da kalekim 3131 elastikor sürdüm kestirme fırça ile ve oralardan bir daha evin içine yağmur suyu girmedi. Yine aynı evin ışıklığına bakan odasında da rutubet oluyordu. O duvarın dışına da yine bu kalekim 3131 elastikoru uyguladım, o duvar da yağmur suyunu emmedi.

Zemin ve parapet duvarlar kalekim 3131'e yeterince doyunca, artık malzeme hiç emilmemeye başlıyor. Bu aşamada malzemenin daha fazla emilmediğini, sadece üzerine sürülebildiğini rahatlıkla hissediyorsunuz. Ve kat geçtikçe daha da az malzeme tüketmeye başlıyoruz. Sonunda tamamen çatımız bembeyaz oluyor. Hatta tamamen beyaz olduktan sonra da bir kat daha uyguladım ki malzeme daha etli olsun, daha iyi korusun.

Videomu izlemiş olduğunuz için teşekkür ederim,
Sevgiler, saygılar...

Dost Bakış kanalı adına,
Ayhan ÇAPAN
[email protected]
instagram.com/ayhancapan
twitter.com/ayhancapan
instagram.com/ayhancapan
   / ayhancapan  

Комментарии

Информация по комментариям в разработке