Ergenlik, ergenlik dönemi, ergenlik dönemi belirtileri,psikoloji,psikoloji videoları,psikoloji eğitim videoları,ergenlik belirtileri,ergenlik sorunları, ergenlik belirtileri, ergenler, ergenle kurallar, ergen davranışı, Ergen rehberlik ve ergenlik psikoloji kişisel gelişim motivasyon videoları ile aile iletişimi ipuçları paylaştık. Empati konusunda önerilerimizi ve mutlu yaşam ipuçlarını sizlerle paylaştık, fayda sağlaması dileğimizle.
KANALIMIZA ÜCRETSİZ ABONE OLUN ► http://bit.ly/2UJaKqv
Sağlık ve sevgiyle
Dr. Bora Küçükyazıcı
Klinik Psikoloji PhD & Aile Danışmanı
Çocuk ve Genç Kliniği
Ataşehir, İstanbul - Türkiye
Tel: 0 216 6881474
Önerdiğimiz Videolarımız:
DEPRESYON BELİRTİLERİ NELERDİR? ► https://goo.gl/ZLzdxL
ÖZGÜVEN GELİŞTİRME TEKNİKLERİ NELERDİR? ► https://goo.gl/d2ABCE
WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ ► http://bit.ly/2HFs0oW
PSİKOLOJİ ve PSİKİYATRİ KİŞİSEL GELİŞİM LİNKLERİ:
web 1: http://www.pedagog.com.tr
web 2: http://www.depresyon.com.tr
web 3: http://www.dikkat-eksikligi.net
Ergenlik… Kültürlerarası çalışmalar ergenliğin birkaç günden (Tayland, Meksika) birkaç yıla dek sürebildiğini göstermektedir. Psikoloji Eğitim Videoları ile ergen gelişiminin çok boyutlu olması başlangıç ve bitişiyle ilgili kesin bir sınır koyulmasını zorlaştırmaktadır. Yaş olarak bu süre genelde 12-21 yaş arası kabul edilmektedir. Ergenlik psikolojisinde bu dönemden ‘yeniden doğuş’ ‘insan yavrusunun, toplumun bir bireyi olacak şekilde uygarlaşma dönemi’, ‘ikinci doğum’, ‘fırtına ve stres dönemi’, ‘çelişkiler dönemi’, ‘yeniden yapılanma’ olarak bahsedildiği görülmektedir. Bu dönem bireyin kim olduğu, yaşamda nasıl bir yol izleyeceği konusunda yanıtlar aradığı zaman dilimidir. Kimliğin (kişisel kimlik, grup kimliği, ulusal kimlik, cinsel kimlik, kültürel kimlik, mesleki kimlik…) şekillendiği bu dönemde ergen gerçekten de bir karmaşayla yüz yüze kalır” diyor.
Psikoloji Eğitim Videoları Ergenlik Sürecinde Üç Dönem Var
Ergenlik dönemini kabaca üç kısma ayırabildiklerini söyleyen Uzm.Dr. Gökçe Küçükyazıcı şu bilgileri verdi: “Birinci dönemde beden hızla gelişir ve bu değişimin kontrol dışı olması ergene kontrol kaybı ve ruhsal dengesinin kaybolabileceği düşüncesini uyandırır. Dürtüler artmıştır. Bu dönemde ergenler sıklıkla kaygılıdırlar. Uyku ve beslenmeleri düzensizdir. Dağınıklık, açık saçık konuşmalargörülebilir. Hızlı büyüme ve bedendeki değişiklikler, yorgunluk ve huzursuzluk gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu dönemde toplumsal sorumluluk ve görevlerin eklenmesi yorgunluk ve sinirlilik halinin daha yoğun şekilde ortaya çıkmasına neden olur. Bu dönemde artık genç anne-babanın otoritesiyle baş etme davranışlarına girmeye başlar. Puberteden yaklaşık 2 sene sonra başlayan ikinci dönemde ergende soyut düşünce gelişir. Tümden gelimli kavramları tanımlayarak düşünmesi bu dönemin karakteristik özellikleridir. Genç olayları anlatabilmek için tüm olası ilişkileri ve hipotezleri göz önüne almaya çalışır. Bu dönemde dil kullanımı karmaşık, mantık kuralları içinde ve dilbilgisi doğrudur. Soyut düşünme ergenin felsefe, din, ahlak ve siyaset konularına ilgisi ile de kendini gösterebilir. Kimlik arayışı ve özdeşim kurabileceği bir model arar. Artık ebeveynin değer yargıları onlar için anlam taşımaktan çıkar, genç dış dünyaya yönelir. Anne babanın etkisinden kurtulmaya çalışır. Ebeveynlerinin değer yargılarını düşüncelerini eleştirmeye başlar. Genç kimliğini ortaya koyma çabası içindedir, çabuk sinirlenir.
Ergenliğin orta döneminde artık bedensel büyümede hız azalmış, kişi kendindeki değişimlere ayak uydurmaya başlamıştır. Ergen bir yandan aileden bağımsız olmak için çabalarken diğer yandan kendi güçsüzlükleriyle de yüz yüze gelir. Bu gerginlikle aile içi çatışmalar daha da şiddetlenebilir.”
Alay edilmemeli, ailenin bu dönemde bu farklı davranışları nedeniyle gençlerle alay etmemesi önemlidir. Bütün bu yaşadıkları genci ciddi anlamda zorlar. Soyut düşüncenin de gelişimiyle birlikte artık genç kendini duygular, davranışlar ve kişilerarası ilişkiler anlamında da tanımlamaya başlar. Yaşadıkları konusunda bu nedenle kendi hakkında abartılı çıkarımlarda bulunabilir. Kendini aynı anda hem çok merhametli hem de acımasız olarak nitelendirebilir. Bu durum gencin kendisini tutarsız biri olarak görmesine sebep olabilir ve gerçekte nasıl biri olduğu düşünceleriyle uğraşıp durur. Bocalama içindeki gençlerin başta gelen yakınmaları arasında, her ilişkide bir başkası olmak ve hangi ilişkide gerçekten kendisi olduğunu bilememek gelir.
kişisel gelişim videoları,kişisel gelişim,motivasyon videoları,özgüven,motivasyon konuşması,motivasyon,pedagog,psikolog,psikiyatri,doktor,sohbet,terapi,psikoloji,sağlıklı yaşam,ayt,ygs,yks,tyt,lgs,ergen,ergenlik,psikoloji videoları,rehberlik
Информация по комментариям в разработке